10.09.2020 12:30
Posodobljeno 4 leta nazaj.

HPE ProLiant strežniki in Intel® procesorji z roko v roki

.. Družba Hewlett Packard Enterprise (HPE) je zavezana inovacijam, kakovosti in odlični uporabniški izkušnji. Odličnost se kaže v inovativnosti in kakovosti, ki sta vpeti v celoten življenjski cikel HPE-jevih izdelkov ..
Foto: HPE Image Library

Spoznajte HPE ProLiant strežnike

HPE ProLiant strežniki so temelj inteligentnih računalniških sistemov. Z njimi lahko zagotovimo prilagodljiv, programsko definiran pristop, ki je zgrajen na temelju inteligenčnega gradnika. HPE je s serijo strežnikov ProLiant na Intel osnovi dosegel visok nivo zanesljivosti, robustnosti in zmogljivosti. Na voljo so v več družinah. Najštevilčnejši med njimi sta HPE ProLiant ML (tower) in HPE ProLiant DL (rack).

Celotna HPE ProLiant strežniška družina je zasnovana za različne obremenitve. Vsaka veja družine je optimizirana za posebne primere uporabe in različne rešitve. S tem dosežemo najboljšo izkoriščenost celotnega sistema. Družina strežnikov HPE ProLiant ponuja enostavno uporabo in upravljanje, energetsko učinkovitost, učinkovito poslovno vrednost in je idealna izbira za podatkovne centre ter oddaljene lokacije. Strežniško pot lahko začnemo z najmanjšimi modeli in nadaljujemo z rastjo strežniške infrastrukture v okviru potreb podjetja.

Učinkoviti strežniški sistemi

Ena od poglavitnih arhitektur HPE ProLiant družine so tudi vgrajeni Intel® Xeon™ procesorji oziroma centralno procesne enote (CPU). Z zadnjo, drugo, generacijo Intel® Xeon™ Scalable procesorjev se je učinkovitost strežniških sistemov povečala za več kot 60 %. Povečalo se je tudi število jeder na procesno enoto, in to za dobro četrtino. Zadnja generacija Intel procesorjev ima tudi hitrejša vodila do delovnega pomnilnika. Tako se je povečala pasovna širina do pomnilnika, kar ima za posledico 80 % povečanje učinkovitosti celotnega sistema.

Poleg klasičnega pomnilnika je v ProLiant strežnikih na voljo tudi tako imenovani »HPE persistent memory« pomnilnik, ki trajno hrani podatke. Pomnilnik s tehnologijo Intel® Optane™ omogoča zelo hiter, zmogljiv in učinkovit dostop ter obdelavo podatkov. Ta vrsta pomnilnika je na voljo v modulih 128GB, 256GB in 512GB. Hitrost delovanja je v praksi enaka klasičnemu pomnilniku DRAM, le da v tem primeru ohranja zapisane podatke. HPE Persistent Memory so optimizirani za procesorje družine Intel® Xeon™ Scalable druge generacije.

NA POVEZAVI si lahko ogledate PDF različico članka iz revije Računalniške novice.

Poleg vseh inovacij, tehničnih karakteristik in zmogljivosti, je eden od ključev celovite rešitve tudi upravljanje infrastrukture. V ta namen je HPE razvil veliko rešitev. Med najpomembnejše iz strežniškega sveta sodijo HPE iLO5, HPE OneView in HPE InfoSight. Podrobneje:

• Najnovejši iLO5 vam z integracijo najnovejših inovacij na področju varnosti in zmogljivosti ponuja najvišjo stopnjo varnosti upravljanja, vključno s Silicon Root of Trust, zaklepom konfiguracije strežnika, One-Button Secure Erase in še več.
    HPE strežniki v osnovi vključujejo iLO standard upravljavsko orodje, ki nam omogoča izvajanje vseh akcij do nivoja operacijskega sistema. HPE iLO najdemo tako v vseh HPE strežnikih kot del standardne opreme. Nadgradnja iLO standard na iLO advanced pa nam odpre popoln upravljavski in nadzorni svet strežnikov. iLO Advanced licenco je do 31. decembra 2020 možno uporabljati povsem brezplačno!
  • HPE OneView je vrhnji element v programsko definirani infrastrukturi. Ponuja samodejen pristop, ki temelji na predlogah uvajanja nove rešitve in zagotavlja posodabljanje celotne infrastrukture, ki vključuje vse od strežnikov in diskovnih polj do mrežne opreme.
  • HPE InfoSight temelji na operativnih podatkih več deset tisoč strežnikov. HPE InfoSight omogoča neprekinjen AI vpogled in nadzor nad delovanjem strežnikov, napovedovanjem in preprečevanje težav IT infrastrukture oziroma rešitve.

Za več informacij se lahko obrnete na HPE-jevo uradno partnersko in distribucijsko mrežo v Sloveniji. (P.R.)

Boštjan Dolinar, Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium

Intel, Intel logo, Intel Optane in Xeon so blagovne znamke družbe Intel Corporation ali njenih podružnic.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63