Računalništvo, telefonija
09.08.2020 18:00

Deli z drugimi:

Share

Huawei AppGallery: Top 10 aplikacij, brez katerih bi težko živeli

Huawei AppGallery: Top 10 aplikacij, brez katerih bi težko živeli
Huawei AppGallery: Top 10 aplikacij, brez katerih bi težko živeli

Pametni telefoni Huawei slovijo po vrhunski kakovosti izdelave in neprekosljivih fotografskih zmogljivostih, kar dokazujejo številne prejete nagrade, prav tako odlični pa so tudi njihovi tablični računalniki.

Tako prvi kot drugi imajo nameščeno trgovino AppGallery, Huaweievo platformo za distribucijo aplikacij. V njej se nahaja ogromno aplikacij, ki vam olajšajo življenje in pomagajo obvladati raznolike naloge, s katerimi se soočate. Za vas pa smo poiskali 10 takšnih, brez katerih preprosto ne morete živeti.

Vreme

Navadili ste se, da je pametni telefon mesto, kjer najdete podrobne vremenske podatke. Posebej, ko imate v načrtu kakšno zunanjo aktivnost, je dobro vedeti, kdaj lahko pričakujete nenadne popoldanske nevihte. Da o pomenu vremenskih podatkov prek celega leta ne izgubljamo besed.

Da vas nevihta ne bi ujela nepripravljene smo v trgovini AppGallery pobrskali za vremenskimi aplikacijami. Na voljo jih je kar nekaj, priporočamo pa kar aplikacijo s preprostim, a pomensko zelo ustreznim poimenovanjem, Vreme. Aplikacija podatke črpa iz uveljavljene meteorološke platforme AccuWeather, poleg prikaza trenutnega stanja vremena pa vsebuje tudi napoved po urah in dnevih, pohvali pa se lahko tudi s prikazom stopnje vlage in hitrosti vetra.

Vimage

Zakaj ne bi svojih fotografij na družbenih omrežjih predstavili na bolj zanimiv način s pomočjo aplikacije Vimage, ki jih preoblikuje v zanimivo animacijo. Aplikacija je preprosta za rabo, obenem pa spodbuja ustvarjalnost. Nudi tudi katalog fotografij, ki jih lahko kombinirate s svojimi, da je končni izdelek popolnejši. Poskusite jo in se prepričajte na lastne oči, kako vam bo število všečkov pri vaših objavah zraslo.

Deezer

Brez glasbe bi bilo življenje veliko bolj pusto. V današnjem času pa se v takšni situaciji sploh ne bi smeli znajti. Različne storitve pretočne glasbe vam namreč omogočajo dostop do seznama milijonov skladb, ki jih lahko poslušate kjerkoli in kadarkoli. Vse kar potrebujete je pametni telefon Huawei. Nas je najbolj navdušila glasbena aplikacija Deezer, saj nudi tudi podroben seznam skladb izvajalcev iz našega prostora, prav tako pa omogoča prenos izbranih na pomnilnik naprave, da uživanje v glasbi ne bo pogojeno mobilnim dostopom do interneta.

Mobilna denarnica

Huawei se zaveda pomena mobilnega bančništva, zato se zelo trudi, da bi bile v njegovi tržnici čim prej dostopne tudi aplikacije lokalnih bank. Napori so že obrodili prve sadove, saj je iz trgovine AppGallery že mogoče prenesti in namestiti Petrolovo mobilno denarnico mBills, ki vam med drugim omogoča tudi plačevanje s pametnim telefonom.

Microsoft Office

Priljubljena Microsoftova aplikacija vam omogoča enostavno upravljanje z besedili, preglednicami in predstavitvami, poleg tega pa je na voljo tudi vrsta dodatnih funkcij, ki odlikujejo v svetu najbolj priljubljeno zbirko pisarniških orodij. Med drugim lahko dokument fotografirate, saj zna iz fotografije »izluščiti« in pretvoriti v primerno obliko besedila in preglednice, omogoča pa tudi urejanje dokumentov v zapisu PDF, njihovo podpisovanje in pretvarjanje v druge formate.

SofaScore

Če ste športni navdušenec, je SofaScore popolna aplikacija za vas. Podpira številne športe in e-športe ter prikazuje statistične podatke in rezultate športnih dogodkov v živo, s tem pa vam omogoča pravočasno obveščenost. Več kot 15 milijonov uporabnikov potrjuje, da je aplikacijo vredno namestiti.

TikTok / Snapchat

Družbeni omrežji TikTok in Snapchat so najprej posvojili predvsem mlajši uporabniki, s svojo zabavno zasnovo pa sta danes dosegli tudi že nekoliko starejšo populacijo. TikTok je svet osvojil z obiljem zabavnih in predvsem kratkih video posnetkov, ki jih uporabniki snemajo in objavljajo na svojih profilih, nas pa je aplikacija prepričala s svojo preprostostjo in številnimi možnostmi snemanja zabavnih vsebin.

Snapchat je na drugi strani v prvi vrsti priljubljen zaradi možnosti pošiljanja kratkih fotografij in video posnetkov oziroma t. i. storyjev, ki po 24 urah izginejo. O priljubljenosti njegovega formata nenazadnje priča tudi dejstvo, da ga kasneje vpeljal v svojo platformo tudi Instagram.

VLC / Kodi

Medijska predvajalnika za vse, ki na svojih pametnih telefonih radi gledate filme in serije, saj podpirata tudi predvajanje podnapisov. Zagotovljena je podpora številnih formatov zapisa vsebin, napredne funkcije pa zagotavljajo, da sta VCL in Kodi aplikaciji, na kateri se boste lahko vedno zanesli.

Huawei Zdravje

Zdravje je tema o kateri se zlasti v zadnjih nekaj mesecih govori na dnevni ravni. Če želite tudi vi ohranjati zdrav duh v zdravem telesu, ne smete spregledati Huaweieve aplikacije Zdravje (Health). Ta nudi obilico funkcij, če imate s svojim telefonom povezano tudi pametno uro ali športno zapestnico Huawei, pa boste lahko spremljali še veliko več podatkov o vašem zdravju, dejavnostih in telesni pripravljenosti ter na ta način še poskrbeli zase.

Mobilne igre

Igranje mobilnih iger je pomemben razlog uporabe pametnih telefonov. Ker jih je veliko in se nismo mogli odločiti le za eno, jih predstavljamo več. Stack Ball je zabavna arkadna 3D igra v kateri morate preprečiti žogici, da zadane prepovedana področja. Preprosto, a sila nalezljivo in zabavno. Ljubiteljem glasbe je na kožo pisana igra Magic Tiles 3. Ko ne veste, kaj početi, poskušajte vaditi ritem priljubljenih glasbenih uspešnic. Drugim pa bo morda bolj všeč igre Block Sudoku oziroma Tetris v malce drugačnem okolju.

Uporabniki naprav Huawei lahko od nedavnega za iskanje priljubljenih aplikacij uporabijo tudi iskalnik Petal Search. Najdete ga v trgovini AppGallery, po namestitvi pa lahko na domači zaslon prestavite tudi njegov pripomoček oziroma t. i. widget za preprostejše iskanje aplikacij, storitev in vsebin.

Iskalnik Petal Search ponuja novo možnost dostopa do aplikacij, saj poišče in združi informacije, ter vsakemu uporabniku ponudi natančne rezultate za popolno prilagoditev in možnost upravljanja svojega pametnega telefona. Aplikacije ne glede na njihovo vsebino in namen navede neodvisno od vira, zato je tudi globoko integriran s trgovino AppGallery. Tiste, ki so na voljo v njej, prikaže na vrhu vrnjenega seznama z rezultati iskanja. To je pomembno, ker je najboljši in najbolj preprost vir novih aplikacij, v katerega Huawei vsak teden doda na stotine novih. Iskalnik Petal Search lahko sicer uporabite tudi za pregled dnevnih novic, športnih rezultatov in načrtovanje potovanj, saj med drugim vsebuje informacije o restavracijah, letih in namestitvah.

Več informacij o trgovini AppGallery najdete na povezavi https://consumer.huawei.com/si/mobileservices/appgallery/.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več