07.08.2020 15:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Huawei P40 in MateBook X Pro poskrbita za večjo učinkovitost

Huawei je marca predstavil premijske pametne telefone družine P40, ki združujejo osupljive fotografske zmogljivosti s porazdeljenimi tehnologijami in naprednimi funkcijami sistema EMUI 10.1.

Med slednjimi je tudi nadgrajena različica sodelovanja na več zaslonih (Multi-screen Collaboration), ki jo omogoča tehnologija Huawei Share. Z njeno pomočjo zaslon pametnega telefona »odprete« na zaslonu prenosnega računalnika in prek njega sprejemate ali opravljate klice, prenašate datoteke in imate dostop do omrežja telefona. Poglobljene možnosti sodelovanja in povezovanja med napravami podjetja Huawei izboljšajo izkušnje rabe in delovno učinkovitost.

Nove funkcije za lažje delo

Prvič je Huawei funkcijo sodelovanje na več zaslonih prestavil v sistemu EMUI 10, ki je izkoristil zmogljivosti porazdeljenih tehnologij za brezšivno povezovanje med sistemoma Windows in Android. Medsistemsko sodelovanje na več zaslonih omogoča preprosto prenašanje datotek, kot so fotografije, video posnetki in dokumenti med napravami, tako da jih preprosto povlečete in spustite.

Vse to lahko še vedno počnete tudi po nadgradnji, vendar je funkcija zaradi nje še bolj zmogljiva, kot je bila. Zdaj lahko s prenosnega računalnika MateBook X Pro tudi kličete in klice sprejemate.

Prav tako vam ni več treba datoteke prenesti s telefona. Lahko jo odprete v oknu na zaslonu prenosnega računalnika in jo urejate tam.

Najbolj pomembno pa je, da je funkcija izredno preprosta za uporabo. S telefonom, na katerem imate vklopljena vmesnika NFC in Bluetooth (vključiti ju morate tudi na prenosniku), potrkate po nalepki z oznako Huawei Share spodaj desno pod tipkovnico, da se napravi seznanita. Po tem se bo na zaslonu prenosnega računalnika pojavila zrcalna slika zaslona telefona, v kateri ga lahko upravljate. S pomočjo fizične tipkovnice nato lahko pišete kratka sporočila, kličete in sprejemate klice, urejate dokumente in podobno. Počenete lahko torej vse, kar lahko počnete na telefonu, prednost pa je tudi ta, da ju ni treba povezati s kablom.

Povezava med napravama pa je tudi popolnoma varna, saj seznanjanje potrdite, zato vam ni treba skrbeti za varnost svojih podatkov.

Aplikacija Huawei Share je del strategije »1+8+N«, ki je ključna pri omogočanju pametnega z umetno inteligenco podkrepljenega življenja, katere pomemben del so tudi prenosni računalniki.

Klasičen, eleganten in predvsem opazen

Prenosnik je na voljo v nevtralni in brezčasni sivi barvi, ki poudarja njegovo poslovno naravnanost. Sicer pa je poleg kakovosti izdelave opazen tudi poudarek na podobnostih, ki so še posebej vidne v stiku med spodnjim in zgornjim delom ohišja, ko je prenosnik zaprt.

MateBook X Pro izstopa z najnovejšim Intelovim procesorjem i7, zmogljivo grafično kartico NVIDIA GeForce MX250. Na voljo imate 16 gigabajtov RAM-a in kar terabajt pomnilnika SSD na vodilu PCIe. Njegova visoka zmogljivost in trpežna baterija pa omogočata nemoteno delo kjer koli in kadar koli.

MateBook X Pro je izdelan iz kovinskega ohišja z vrhunsko končno obdelavo. Zaslon Ultra FullView se ponaša z zelo tankimi robovi in pokriva kar 91 odstotkov površine prednje ploskve. MateBook X Pro ima tudi nestandardno razmerje stranic 3 proti 2, kar pripomore k boljši produktivnosti in olajša delo z različnimi oblikami ustvarjanja vsebine. Diagonala zaslona znaša 35,3 centimetra oziroma 13,9 palca, medtem ko pri ločljivosti 3K (3000 x 2000) podpira 100-odstotni barvni spekter sRGB.

Huawei MateBook Pro X 2020 se lahko pohvali tudi z naprednim ventilatorjem Huawei Shark Fin 2.0 v obliki črke S, ki še bolj dinamično optimizira pretok zraka za boljše hlajenje, baterija s kapaciteto 56 Wh poskrbi za brezskrbno dolgotrajno delovanje.

Omeniti velja, da je zaslon občutljiv na dotik (10-točkovni), dodana pa je tudi funkcija »Finger Gesture Screenshot«, s katero naredite zaslonsko sliko tako, da s tremi prsti povlečete prek zaslona. Če to naredite v smeri od zgoraj navzdol (poteg s prsti navzdol), prenosnik na posnetku zaslon prepozna besedilo in ga samodejno prevede v digitalno obliko za preprosto urejanje.

Huawei, ki vedno stremi k oblikovni skladnosti in brezhibnemu oblikovanju, se je pri snovanju prenosnih računalnikov naslonil na dolgoletno strokovno znanje s področja razvoja tehnologije pametnih telefonov in sistemske integracije, zato je popoln spremljevalec premijskih pametnih telefonov družine P40.

Več o prenosnikih MateBook in pametnih telefonih družine P40 pa najdete na spletni strani https://consumer.huawei.com/si/.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si