Računalništvo, telefonija
09.01.2019 16:31
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei podira prodajne rekorde

Zahvaljujoč podpori uporabnikov in poslovnih partnerjev, kot tudi kakovostnim izdelkom, je Huaweiju v letu 2018 uspelo na prodajna mesta po celem svetu razposlati več kot 200 milijonov telefonov. To je za Huawei nov rekord. Velike zasluge za izjemno visoko številko gre pripisati telefonom serije Huawei P20, telefonom serije Mate 20 in tudi telefonom znamke Honor.
Huawei podira prodajne rekorde
Huawei podira prodajne rekorde

Serija Huawei P20 je ponovno dvignila letvico na področju mobilne fotografije ter dokazala, da lahko tudi tanki in stilistično dovršeni telefoni ponudijo profesionalni nivo fotografske izkušnje. Izjemen dizajn telefonov serije P20 pa je osvojil tudi srca številnih ženskih uporabnic. Od izida konec marca do konca leta 2018 število razposlanih telefonov serije P20 znaša več kot 16 milijonov, ženske uporabnice pa predstavljajo skoraj polovico te številke.

Serija telefonov Huawei Mate 20 sledi naprednim tehnološkim standardom, ki so jih postavili predhodni predstavniki serije Mate. Telefoni serije Mate 20 so opremljeni z najbolj zmogljivim in dovršenim procesorjem v zgodovini Huaweija, Kirinom 980, ki je zasnovan na osnovi 7-nanometrske tehnologije in arhitekturi jeder A76 + G76. Te komponente telefonom omogočajo boljšo energijsko učinkovitost in izjemno tekočo uporabniško izkušnjo. Od novembrskega izida je bilo na prodajna mesta razposlanih že več kot 5 milijonov telefonov serije Mate 20.

Telefoni znamke Honor pa s svojim dizajnom in zmogljivostjo veljajo za izjemen dosežek v industriji pametnih mobilnih telefonov. Honor 10, ki velja za enega najlepših pametnih mobilnih telefonov premijskega razreda, je drzno inovativen tako v svojem videzu, kot uporabi. Vrhunska zmogljivost telefonov Honor 10 in Honor V10 pa je velik razlog, da se je znamki uspelo prebiti na prvo mesto v kategoriji mobilnih telefonov z internetno povezavo.

Koncept poslovanja podjetja Huawei je usmerjenega v potrebe uporabnikov in uporabo inovacij za ustvarjanje dodane vrednosti za uporabnike. Prav to pa ga mu je prineslo status enega od vodilnih podjetij na najbolj inovativnih in konkurenčnih tehnoloških področjih, kot so fotografija, avtonomija baterije, komunikacijski sistemi in umetna inteligenca. Inovativen pristop Huaweija se je izkazal za zmagovalno formulo, saj je prepričal številne uporabnike po celem svetu.

Velik preboj so pri Huaweiju v zadnjem letu dosegli na področju umetne inteligence na pametnih mobilnih telefonih. Njihovi premijski telefoni so namreč opremljeni z naprednim procesorjem Kirinom 980, ki deluje na osnovi umetne inteligence. Njena prisotnost je najbolj opazna pri optimizaciji delovanja telefona, kjer ves čas skrbi, da ta deluje brez zatikanj, in pri fotografiji, kjer pomaga samodejno optimizirati fotografijo že med samim zajemom. Dodatno pa so pri Huaweiju moč njihove umetne inteligence na telefonih ponazorili s projektoma Sound of Light in Facing Emotions.

Sound of Light je edinstvena simfonija, v kateri so s pomočjo umetne inteligence pretvorili polarni sij v glasbo, Facing Emotions pa je posebna aplikacija za slepe in slabovidne, ki je zmožna v kombinaciji s telefonom Mate 20 Pro in umetno inteligenco samodejno prepoznati čustvene izraze na obrazih ljudi in jih pretvoriti v različne zvoke. Na ta način slepa oseba dobi vpogled v čustvene reakcije na obrazih sogovornikov.

Pametni telefon danes pomeni most med fizičnim in virtualnim svetom, če želi to ostati tudi v prihodnje, pa mora biti sposoben shraniti in ustrezno zaščititi vedno večje količine informacij. Pri Huaweiju zato verjamejo, da sta zasebnost in varnost njihovih uporabnikov vsaj tako pomembna, kot ustvarjanje kakovostnih izdelkov. Kot pravijo, na tem sloni zaupanje njihovih uporabnikov. Huawei zato postavlja varnost zasebnih podatkov pred komercialne interese in deluje v skladu s splošno sprejetimi principi zasebnosti, ki jih določa ogrodje GAPP (Generally Accepted Privacy Principles), in v skladu z vsemi zahtevami, ki jih predpisuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

V preteklih osmih letih je število razposlanih Huaweijevih telefonov na prodajna mesta zraslo iz 3 milijonov v letu 2010 na več kot 200 milijonov v letu 2018, kar predstavlja kar 66-kratno rast. S tem je Huawei postal tudi eden od največjih treh proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov na svetu. V drugem in tretjem četrtletju leta 2018 pa je postal celo drugi največji proizvajalec na svetu s tržnim deležem 14,6 odstotka.

Huaweijeve telefone trenutno uporablja več kot 500 milijonov uporabnikov v več kot 170 državah po celem svetu. Kot je razvidno iz poročila organizacije IPSOS, ene vodilnih neodvisnih institucij na področju tržnih raziskav, je znamka Huawei postala sinonim za napredek. Uporabniki v njej prepoznajo veliko zmožnost inovativnosti, v njihovih očeh pa uživa veliko zaupanje.

Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer BG, je izjemen dosežek pospremil z naslednjimi besedami: »V prihodnosti se bo Huawei še bolj usmeril v potrebe uporabnikov. Še naprej se bomo trudili inovirati in ostati vodilni igralec v naslednji revoluciji na področju pametnih mobilnih telefonov. Konstantno bomo delali na dodani vrednosti za uporabnike in jim skušali omogočiti še večji užitek v življenju. Stremeli bomo k temu, da ustvarimo takšno znamko Huawei, ki bo priljubljena pri uporabnikih po celem svetu.«


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več