Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

03.07.2020      7:00
Huawei

Huawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk

Pionirsko delo na uvajanju prelomnih inovacij in novih tehnologih, hitra rast prodaje izdelkov ter predanost razvoju tehnologij koristnih za družbo, so ključ do uspeha.

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast). Teče pa tudi že peto leto zapored, ko se Huawei uvršča med 50. najbolj dragocenih globalnih blagovnih znamk, kar je svojevrsten dokaz uspešnosti pri uresničevanju dolgoročne strategije izgradnje povezanega in pametnega sveta.

Skupna vrednost vseh stotih na lestvico uvrščenih blagovnih znamk se je v primerjavi z lani povečala za 5,9 %. Največ med njimi, 37 %, jih prihaja iz tehnološke industrije, ta trend pa je prisoten že zadnjih 15 let. Huaweiev uspeh je le delček v uspehu kitajskih globalnih znamk, saj se jih je letos na lestvico uspelo uvrstiti 17, od teh pa se jih 5 ponaša z nazivom »najhitreje rastočih«. To so podjetja, ki so v enem letu najbolj povečala vrednost svojih blagovnih znamk.

Prelomne inovacije, napredni sistemi kamer pametnih telefonov družine P40, odlični tablični računalnik Huawei MatePad Pro 5G ter inovacija brez primere, Mate Xs z velikim prepogljivim zaslonom ter vmesnikom za mobilna omrežja pete generacije (5G), so prepričali novinarje in potrošnike, dosegli odlične rezultate na preizkusih in bili večkrat nagrajeni. V tem času pa je Huawei predstavil tudi lastno tržnico AppGallery, ki velja za tretjo najbolj pomembno na svetu in strategijo brezhibnega z umetno inteligenco podprtega življenja.

Vodilno globalno analitično podjetje IDC je v raziskavi trga pametnih telefonov ugotovilo, da je Huawei s 17,8-% tržnim deležem obdržal mesto drugega največjega proizvajalca pametnih telefonov, da je uspel povečati medletno prodajo nosljivih naprav za 62,2 % in da je z 12-% odstotnim deležem tretji največji ponudnik tabličnih računalnikov. Medtem ko je analitično podjetje Canalys uvrstilo Huawei med 5 najboljših izdelovalcev zvočnih naprav, saj je na tem področju zabeležil 120-% medletno rast.

Huaweiu pa je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG). Lestvica je zasnovana na raziskavi, izvedeni med avgustom in oktobrom lanskega leta, med 50. podjetji pa je ravno Huaweiu uspel največji skok in je obenem tudi najvišje uvrščeno kitajsko podjetje.

Huawei si skupaj s partnerji in razvijalci prizadeva graditi ekosistem programske opreme za vse primere rabe, ki je sestavni del načrtovane pametne prihodnosti. Podjetje se je zato med drugim zavezalo, da bo v celo odprlo svoje zmogljivosti na področju čipov, naprav in storitev v oblaku. V ta namen je za program spodbud Shining Star namenilo milijardo dolarjev.

Sponzorirano

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?

Prepogljiv električni skiro za zelo zanimivo ... 1
Tomaž Safran  |  Kaka golazen novinarska neprofesionalna,...
Kakšne načrte ima Apple s tehnologijo microLE... 1
slo81a  |  novico o microled tehnologiji sem zasled...