Računalništvo, telefonija
16.02.2019 09:04

Deli z drugimi:

Share

Imate idejo, morda težavo? Oni imajo rešitev

.. Imate na napravi, ki še ni za staro šaro, obrabljen del, pa ne veste, kako do novega? Ali pa morda idejo, za katero ne veste, kako bi jo realizirali? Potrebujete hitro izdelavo prototipa svoje ideje? ..
Imate idejo, morda težavo? Oni imajo rešitev
Imate idejo, morda težavo? Oni imajo rešitev

Danes za večino idej, ki se morda sprva zdijo težko izvedljive, obstaja rešitev. Lahko imate zgolj idejo, za katero ne veste, kako bi jo spravili do fizičnega izdelka, lahko pa potrebujete del naprave, ki ga nikakor ne najdete, a ga nujno potrebujete. Podjetja pogosto potrebujejo tudi prototip nekega izdelka za testiranje funkcionalnosti ali videza, preden gredo v množično proizvodnjo.

Problem rešen

Lahko navedemo zanimiv primer iz prakse, ko je morala stranka obnoviti obrabljen rotor z noži, za katerega ni imela delavniške dokumentacije in 3D modela. V tehnološkem centru TECOS so ji s svojimi izkušnjami in tehnologijo priskočili na pomoč. S skeniranjem originala in izdelavo funkcionalnega CAD modela so dobili točne podatke za izdelavo nadomestnega rotorja in nožev. Problem rešen!

TECOS nudi najzahtevnejše rešitve s področja 3D skeniranja, 3D tiskanja in vzvratnega inženirstva. Če želite na primer analizirati geometrijo konkurenčnega izdelka, potrebujete verodostojno kopijo broške ali kovanca, morda kipa – lahko tudi večjega od treh metrov – vam lahko to naredijo. Rešitve nudijo na podlagi 15-letnih praktičnih izkušenj in vrhunske opreme visoke natančnosti. Nanje se lahko obrnete, če potrebujete brezdotično 3D skeniranje poljubnih oblik ali rentgensko skeniranje votlih oblik. Ukvarjajo se z vzvratnim inženirstvom – izdelavo zelo natančnih CAD modelov na osnovi skeniranih podatkov. Skenirajo tudi na terenu in opravljajo geometrijske 3D meritve. Ni jim tuje niti kreiranje digitalnega modela sestava (digital mock-up) za preverjanje ujemanja sestavnih delov v računalniškem okolju.

Celovita storitev na enem mestu

Podjetja pogosto potrebujejo prototip nekega izdelka za testiranje funkcionalnosti ali videza. TECOS jih lahko izdela iz različnih materialov in s široko paleto tehnologij. Nudijo hitro izdelavo orodij, 3D tisk tako plastičnih kot kovinskih kosov, brizganje omenjenih prototipov in majhnih serij izdelkov iz plastike. Brizgajo tudi večkomponentne kose, opravljajo mikrobrizganje in izdelujejo izredno precizne kose.

Pri naročilu je skrb, da delo ne bo izvedeno profesionalno, popolnoma odveč, saj imajo več kot 15 let izkušenj na praktičnih primerih iz industrije ter opremo, prilagojeno izdelavi tako manjših količin izdelkov kot tudi večjih serij. Kar pa stranke pri vseh storitvah pogosto najbolj cenijo je to, da dobijo celovito storitev na enem mestu. Torej od same ideje, razvoja in prototipa do testiranja in izboljšav.

Vzemimo primer posameznika z odlično idejo za inovativen produkt, ki ne ve, kako se zadeve lotiti. Nima ne potrebnih znanj, ne resursov za realizacijo. Morda ravno TECOS postane njegov partner za industrializacijo idej. Izdelan prototip prilagodijo za proizvodnjo in ga stroškovno optimizirajo. Prav tako lahko prihranite s tem, da vaš kovinski produkt izdelajo iz plastične mase.

Gre za storitev “na ključ”, pri kateri nudijo vse od konceptualizacije vaših idej do končnega produkta.

O tehnološkem centru TECOS

V Evropi je dobro poznan tudi Razvojni center orodjarstva Slovenije TECOS, ki predstavlja enega ključnih razvojnih stebrov slovenskega orodjarstva in proizvodnje. Ustanovljen je bil leta 1994, na pobudo slovenskih orodjarjev, katerih cilj je bil posodobiti svojo proizvodnjo ter povečati lastno dodano vrednost. TECOS odlikujejo obsežen lasten razvoj, raba najbolj naprednih tehnologij, številni znanstveno-raziskovalni dosežki ter prenos le-teh v industrijsko prakso.

“V TECOS-u strankam nudimo kakovostno in hitro pomoč pri razvoju izdelkov in tehnologij z visoko dodano vrednostjo. Pohvalimo se lahko z uglednimi referenčnimi projekti tako domačih kot tujih podjetij. Naše stranke so uspešna velika in majhna podjetja, ki želijo dolgoročnega partnerja s konkretnimi rešitvami s področja razvoja in proizvodnje plastičnih oz. kovinskih polizdelkov ali kombinacije obeh,” pojasnjuje dr. Aleš Hančič, direktor TECOS-a, razvojnega centra orodjarstva Slovenije.

Več o ponudbi in njihovem delu najdete na https://www.tecos.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več