Računalništvo, telefonija
07.01.2020 11:25
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Inovacije podjetja Lenovo na sejmu CES 2020

Na dogodku CES 2020 Lenovo nadaljuje svoje poslanstvo, da kot prvi predstavi svetovne inovacije, ki lahko preoblikujejo življenje, zagotavljajo industrijski napredek in predstavi nove možnosti, ki jih prinaša doba hitrih povezav. Z globalno vizijo ustvarjanja pametnejše tehnologije za vse, današnje objave niso le pametnejše, temveč prinašajo hitrejšo in bolj upogljivo prihodnost vsem, povsod.
Inovacije podjetja Lenovo na sejmu CES 2020
Inovacije podjetja Lenovo na sejmu CES 2020

Hitra prihodnost s 5G

Lenovo predstavlja prenosnik 5G (1) – prvo vrhunsko računalniško izkušnjo povezljivosti 5G izven tehnologije pametnih telefonov. Yoga 5G je lahek, prenosnik 2-v-1 in prvi z računalniško platformo Qualcomm® Snapdragon® 8cx 5G. Ponuja hitro omrežno povezljivost 5G, ki je do 10-krat hitrejša kot pri obstoječih omrežjih 4G, ko ste na poti in zanesljivo povezavo WiFi, ko ste doma.
Prenosnik Yoga 5G bo na voljo spomladi, od 1.299 evrov naprej (2).

Upogljive oblike

Kot vodilno na trgu, podjetje Lenovo predstavlja prvi upogljivi prenosnik na svetu ThinkPad X1 Fold. S pomočjo inženirske odličnosti in uporabniške izkušnje je Lenovo preoblikoval obliko prenosnika – revolucionarni novi ThinkPad X1 Fold je narejen s kombinacijo lahkih zlitin in ogljikovih vlaken ter je odet v usnjen ovitek. Z vzdržljivostjo in zanesljivostjo, ki se od družine ThinkPad pričakuje, je X1 Fold popolnoma funkcionalen prenosnik s 13,3- palčnim zaslonom OLED in tehta manj kot kilogram. Preprosto se prilagaja potrebam uporabnikov; od oblike klasičnega prenosnika do popolnoma ravnega zaslona. ThinkPad X1 Fold je še en izdelek v zavezi podjetja Lenovo k upogljivi prihodnosti, ki vključuje tudi nedavno napovedan pametni telefon Motorola razr.
Prenosnik ThinkPad X1 Fold bo na voljo od sredine leta, od 2.499 dolarjev naprej (2).

Preoblikovanje osebne produktivnosti

Ker meja med prenosniki in pametnimi telefoni postaja vse bolj zabrisana, in nove generacije vse pogosteje izkoriščajo večopravilnost med različnimi napravami, je podjetje Lenovo predstavilo ThinkBook Plus – prenosnik z inovativnim zaslonom s tehnologijo e-črnila (e-ink) na pokrovu za izboljšano produktivnosti in osredotočenost. Zaslon se lahko uporablja za ustvarjanje ilustracij in shranjevanje zapiskov s pisalom Precision Pen, hkrati pa je namenjen prikazu bistvenih sporočil ob zaprtem zaslonu. Naprava je predstavnik nove vrste prenosnikov, ki ponujajo inovativne lastnosti in funkcije, ter uporabnikom omogočajo, da povečajo svojo večopravilno učinkovitost.

Prenosnik ThinkBook Plus bo na voljo od marca, od 1.099 evrov naprej (2).

Prenosljivost + preprostost

Novi prenosnik Lenovo IdeaPad Duet Chromebook je zasnovan za vse, ki radi preizkušajo najnovejše aplikacije, se radi zabavajo in svoje delo opravijo na poti. Je eden najlažjih in najtanjših Chromebookov na svetu z baterijo, ki zdrži do 10 ur (3). Novi Chromebook odlikujeta minimalistično oblikovanje in opcijsko pisalo, namenjeno intuitivnemu vnašanju zapiskov in risanju.
Prenosnik IdeaPad Duet Chromebook bo na voljo od maja, od 299 evrov naprej (2).

Nadgradnja pametnega doma

Lenovo po uspešnicah pametni uri Lenovo Smart Clock in pametnem zaslonu Lenovo Smart Display, s predstavitvijo naprave Lenovo Smart Frame, nadgrajuje svoje znanje o pametnem domu. Naprava ponuja zaslon s prevleko proti bleščanju, ki skrbi, da je zaslonska slika dobro vidna v vseh svetlobnih pogojih. Vgrajen senzor prilagodi svetlost slike v skladu z ambientalno svetlobo prostora za bolj naravno in estetsko doživetje gledanja, zato je naprava idealna za vsak prostor, kjer lahko ponovno odkrijemo in delimo pozabljene fotografije s potovanj. Predvajanje, začasno zaustavitev in nadaljevanje predvajanja diapozitivov ali videoposnetkov se lahko nadzoruje s kretnjami rok.
Lenovo Smart Frame bo na voljo od avgusta, od 399 dolarjev naprej (2).

(1) Na podlagi raziskav, ki jih je novembra 2019 izpeljalo podjetje Lenovo, o številu prenosnih računalnikov večjih proizvajalcev, ki prodajo več kot milijon enot po vsem svetu.

(2) Cene ne vključujejo davka in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene prodajalcev se lahko razlikujejo. Dobavljivost se lahko razlikuje glede na prodajna območja, izdelki so lahko na voljo le na izbranih trgih. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo, funkcije in specifikacije izdelkov.

(3) Življenjska doba baterije, ki temelji na testiranju z napajalnim testom (PLT). Dejanski rezultati bodo različni in odvisni od številnih dejavnikov, vključno s konfiguracijo in uporabo izdelka, programsko opremo, delovnimi pogoji, brezžično funkcionalnostjo, nastavitvami upravljanja porabe, svetlostjo zaslona in drugimi dejavniki. Največja zmogljivost baterije se bo s časom in porabo seveda zmanjšala.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več