Računalništvo, telefonija
04.03.2020 16:00

Deli z drugimi:

Share

“Inovativnost je vez s trajnostno družbo prihodnosti”

"Prirojena radovednost skupaj z entuziazmom in domišljijo je pogoj za razvoj inovativnosti. Ta pa je gonilo družbenega napredka in trajnostne družbe," poudarjajo v kranjskem podjetju Iskratel, kjer s tem namenom konec aprila pripravljajo teden !Novativnosti.
Prirojena radovednost skupaj z entuziazmom in domišljijo je pogoj za razvoj inovativnosti. Ta pa je gonilo družbenega napredka in trajnostne družbe, poudarjajo v Iskratelu.
Prirojena radovednost skupaj z entuziazmom in domišljijo je pogoj za razvoj inovativnosti. Ta pa je gonilo družbenega napredka in trajnostne družbe, poudarjajo v Iskratelu.

Ta se bo s številnimi aktivnostmi v podjetju odvijal med 20. in 24. aprilom. Že zdaj pa so v sklopu projekta pripravili dva izziva, s katerima želijo spodbuditi inovativni potencial, povezati več generacij ter vzpostaviti trdnejšo vez med šolstvom in gospodarstvom, tudi izven meja Slovenije.

“Slovenija se je glede na evropski inovacijski indeks v letu 2019 uvrstila med zmerne inovatorke in je glede na povprečno vrednost kazalnikov na 15. mestu med državami EU. Verjamemo, da se lahko uvrstimo v skupino držav vodilnih inovatork. Imamo velik potencial, ustvariti moramo spodbudno, prijazno in privlačno okolje. Pot do tega je tudi v sodelovanju in povezovanju šolstva in gospodarstva ter skupnem prizadevanju za spodbujanje podjetniške aktivnosti,” poudarja mag. Jelica L. Lajovic, direktorica sektorja za kadre in korporativno komuniciranje v Iskratelu, kjer je inovativnost ena izmed ključnih kompetenc vseh zaposlenih, vedoželjnost pa ena izmed treh podjetniških vrednot, ki gradi Iskratelovo poVEZovalno organizacijsko kulturo.

Mednarodni izziv za študente in strokovnjake
“Iskratel ima kot mednarodno podjetje priložnost povezati mlade in strokovnjake, tako v Sloveniji kot v tujini. Zato smo se odločili, da v sodelovanju s hčerinskima podjetjema v Rusiji in Severni Makedoniji, Iskrauraltelom in ITS Iskratelom, pripravimo mednarodni izziv, !Nternational Challenge,” je pojasnil vodja za inoviranje v Iskratelu, Gregor Smolej.

K sodelovanju vabijo študente, strokovnjake in start-upe, ki jih zanima svet prihodnosti. Svet, ki ga poganjata internet stvari in umetna inteligenca. Svet, ki bo s tehnologijami prihodnosti prispeval k digitalni preobrazbi industrij in k varnejši, naprednejši ter bolj trajnostni družbi. Več informacij o samem izzivu in prijavah je na voljo na tej povezavi.

Izzivi tudi za slovenske učence in dijake
V sodelovanju s partnerjema, projektom Inženirke in inženirji bomo!, ki navdušuje mlade za inženirske poklice, ter Šolo za ravnatelje, ki si s profesionalnostjo in vsestranskim sodelovanjem prizadeva razvijati vodenje v vzgoji in izobraževanju, želijo okrepiti vez med šolstvom in gospodarstvom ter spodbuditi vedoželjnost, kreativnost in posledično inovativnost. Za dijake slovenskih srednjih šol so tako pripravili !N izziv za mlade (!N Challenge Junior). Sodelujoči bodo s svojimi idejami iskali možnosti, kako s preprostimi osebnimi medicinskimi pripomočki poskrbeti za izboljšanje in podaljšanje aktivnosti ter dobrega počutja ljudi, hkrati pa izboljšati kakovost življenja starejšim, invalidnim ali bolnim osebam.

Učence slovenskih osnovnih šol pa so povabili v nagradni natečaj Medgeneracijski !N izziv, v katerem bodo mladi skupaj z svojimi starimi starši odgovarjali, kako razumejo pomen besede vedoželjnost in kaj je bila največja inovacija, ki se je stari starši spominjajo iz svojega otroštva.

Po dnevu inovativnosti v letu 2019, letos inovativnosti posvečen celoten teden z vrhuncem ob Dnevu !N
V sklopu tedna inovativnosti, bodo med 20. in 24. aprilom v podjetju pripravili številne aktivnosti za zaposlene, sodelujoče v izzivih in goste. Osrednji dogodek tedna bo Dan !N, v četrtek, 23. aprila. Dopoldan bodo gostili dijake, učitelje in ravnatelje slovenskih srednjih šol, jim predstavili inovativno interno okolje ter poVEZali šolstvo in gospodarstvo z gosti okrogle mize, ravnatelji srednjih šol in nominiranko za inženirko leta 2019, Iskratelovo inženirko Ano Robnik ter razglasili zmagovalno idejo !N izziva za mlade. V popoldanskem delu dogodka pa bodo gostili predsednika uprave Atlantic Grupe, Emila Tedeschija, ki bo delil svoje izkušnje in zgodbe o uspehu ter razmišljanja o pomenu inovativnosti v sodobnem voditeljstvu. V sklopu popoldanskega dela bo razglašena tudi zmagovalna ideja mednarodnega izziva, !Nternational Challenge.

V Iskratelu so prvi tovrstni dogodek v Sloveniji, Iskratelov dan inovativnosti, prvič organizirali v letu 2019. Na Dnevu !N 2019 so gostili prek 200 obiskovalcev iz vse Slovenije. Zaradi izjemnega odziva v letu 2020 inovativnosti posvečajo celoten teden in na ta način kot družbeno-odgovorno podjetje ter ambasadorji inovativnosti, spodbujajo razvoj te kompetence v slovenski družbi in širše.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Kontron, d. o. o.
Za več informacij so vam na voljo pri Kontron, d. o. o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Kontron, d. o. o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več