Računalništvo, telefonija
28.04.2020 12:45
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Iskratel bo zagotovil optični širokopasovni internet v 210 občinah na podeželju

Iskratel, vodilni evropski ponudnik rešitev širokopasovnega dostopa, bo v okviru projekta RUNE (Rural Network Project) s partnerjema Rune Enia v Sloveniji in Rune Crow na Hrvaškem zagotovil opremo za izgradnjo širokopasovnega optičnega omrežja v 210 občinah na slovenskem in hrvaškem podeželju.
Projekt RUNE je prvi in v tem trenutku edini mednarodni projekt na ravni Evropske unije, s katerim se povezujejo ozemlja več držav članic z ultra hitro širokopasovno infrastrukturo. Foto: LairdMadison/Unsplash.
Projekt RUNE je prvi in v tem trenutku edini mednarodni projekt na ravni Evropske unije, s katerim se povezujejo ozemlja več držav članic z ultra hitro širokopasovno infrastrukturo. Foto: LairdMadison/Unsplash.

Iskratel bo zagotovil aktivno in pasivno telekomunikacijsko opremo za ultra hitro širokopasovno optično omrežje (XGS PON in GPON). V sklopu triletnega projekta bo možnost dostopa do interneta s hitrostjo do 10 Gbit/s dobilo 233 tisoč gospodinjstev v 165 slovenskih občinah in 130 tisoč gospodinjstev v 45 občinah na Hrvaškem.

“Projekt RUNE ima pomembno vlogo pri zagotavljanju sodobnega širokopasovnega optičnega omrežja uporabnikom na podeželju. Veseli nas, da bomo v Iskratelu prispevali k doseganju tega cilja z našo certificirano telekomunikacijsko opremo, ki je plod lastnega razvoja in proizvodnje. Še toliko bolj, ker nam je to uspelo v zdajšnjih, izzivov polnih razmerah za gospodarstvo,” je povedal direktor poslovne enote Dostop v Iskratelu, Matjaž Aljančič.

Goran Živec, direktor RUNE Enia, d. o. o., pa je poudaril, da je projekt RUNE prvi in v tem trenutku tudi edini mednarodni projekt na ravni Evropske unije, s katerim se povezujejo ozemlja več držav članic z ultra hitro širokopasovno infrastrukturo. “Omogočanja odprtega širokopasovnega dostopovnega omrežja vsem državljanom ne glede na to, kje se nahajajo ima izreden pomen za razvoj podeželja. Vesel sem, da jim bomo skupaj z našim partnerjem to tudi omogočili,” je dodal.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Kontron, d. o. o.
Za več informacij so vam na voljo pri Kontron, d. o. o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Kontron, d. o. o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več