Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

15.03.2019      7:02
Inovativne rešitve GPON za dolgoročno vzdržne nadgradnje optičnih omrežij do doma (FTTH)

Iskratel z novim partnerstvom krepi ponudbo rešitev FTTH v Franciji

Iskratel bo v sklopu novega partnerstva ponujal široko paleto inovativnih rešitev GPON za dolgoročno vzdržne nadgradnje optičnih omrežij do doma (FTTH) po vsej Franciji.Iskratel bo v sklopu novega partnerstva ponujal široko paleto inovativnih rešitev GPON za dolgoročno vzdržne nadgradnje optičnih omrežij do doma (FTTH) po vsej Franciji.

Iskratel je skladno s prizadevanji za širitev svoje dejavnosti na francoskem trgu sklenil partnerstvo s francoskim podjetjem za telekomunikacijski inženiring Telenco Distribution, v sklopu katerega bo ponujal široko paleto inovativnih rešitev GPON za dolgoročno vzdržne nadgradnje optičnih omrežij do doma (FTTH) po vsej Franciji.

»Naše podjetje je zelo ponosno, ker je sklenilo sporazum o distribuciji z vodilnim evropskim partnerjem, kot je Iskratel,« je povedal generalni direktor podjetja Telenco Distribution Manuel Panart. »Nova ponudba nam omogoča, da svojim velikim strankam ponudimo nove produkte in zanesljivo tehnično podporo, to pa se povsem sklada z našo strategijo diverzifikacije.«

Sodelovanje je bilo sklenjeno v času, ko si je francoska vlada zastavila ambiciozen načrt Plan France Très Haut Débit 2013-2022 (PFTHD), po katerem naj bi do leta 2022 imela vsa gospodinjstva dostop do širokopasovne povezave s hitrostjo najmanj 30Mbps, od tega bi 80 % pokrivale optične povezave do njihovih posesti.

»Telenco Distribution je vodilni francoski distributer telekomunikacijske opreme za tehnične strokovnjake ter optična in bakrena omrežja,« je povedal vodja prodaje pri podjetju Telenco Distribution Laurent Conrad. »V kontekstu francoskega načrta za ureditev visokohitrostnega širokopasovnega dostopa je Telenco Distribution pripravil globalno ponudbo pasivnih materialov in opreme za tehnične strokovnjake in vzdrževalce omrežij pod imenom 'Axe Fibre', namenjeno operaterjem in inštalaterjem omrežij. Zaradi partnerstva med Telenco Distribution in Iskratelom je Telencova ponudba 'Axe Fibre' dobila novo razsežnost.«

»Iskratelov razpon optičnih linijskih terminalov (OLT) GPON in domačih prehodov se sklada s potrebami alternativnih operaterjev, ki pokrivajo projekte RIP (fr. Réseau d’Initiative Publique). Poleg tega je Iskratel eden izmed redkih prodajalcev, ki lahko evropskim operaterjem v celoti ponudi rešitve GPON naravnost iz Evrope, vso podporo omogočajo sedež ter oddelki za raziskave in razvoj, ki so na naši celini. Zato je Iskratel za nas idealen partner. S tem partnerstvom lahko francoskemu trgu ponudimo aktivno opremo in vse storitve, potrebne za njeno implementacijo.«

V okviru tega partnerstva bo Telenco Distribution, del skupine Telenco Group, izvažal Iskratelov portfelj rešitev GPON po vsej Franciji. Ta vključuje tudi Iskratelov novi prilagojeni centralizirani upravljalski sistem, s katerim lahko operaterji optimizirajo upravljanje omrežij, zmanjšajo operativne stroške in odpravljajo težave še pred pritožbami strank. Iskratelovi domači prehodi FTTH podpirajo standard GPON že deset let in operaterjem omogočajo, da nemoteno preidejo na nova omrežja PON naslednje generacije brez menjave obstoječe strojne opreme.

Poleg tega bodo lahko stranke podjetja Telenco Distribution nemoteno nadgradile svoja omrežja v virtualizirane infrastrukture v oblaku s preprosto programsko nadgradnjo. To omogoča novi Iskratelov OLT, s katerim se Iskratelov kompaktni GPON OLT SI3000 Lumia G16 spremeni v popolnoma virtualiziran in s CORD skladen OLT.

»Za spodbuditev in okrepitev naše navzočnosti na francoskem trgu smo si morali izbrati močnega partnerja, podjetje, kakršno je Telenco Distribution, ki ima dokazane dosežke in bogate izkušnje pri zadovoljevanju specifičnih potreb operaterjev na tem trgu,« je pojasnil vodja prodaje pri Iskratelu Thomas Mila. »To partnerstvo je pomemben korak v smeri, da Iskratelove širokopasovne rešitve, ki v prihodnosti ne bodo zastarale, pripeljemo v domove končnih uporabnikov po vsej Franciji in operaterjem omogočimo izpolnitev vedno večjih zahtev po ultra hitrih širokopasovnih povezavah na stroškovno učinkovit način in v realnem času.«

Iskratelov program partnerstva je na voljo lokalnim ponudnikom telekomunikacijskih rešitev po vsem svetu in jim pomaga, da postanejo vodilni ponudniki inovativnih širokopasovnih rešitev v svoji regiji.

Zaupate aplikacijam, ki jih nalagate iz za to namenjenih trgovin?

Neodvisni test potrjuje: Telekom Slovenije im... 1
WunderBoy  |  Telekom je javna ustanova, ki so ga "gra...
Apple bi lahko "iPhone 11" opremil s tremi za... 2
Mirko Svensek  |  Najboljse da jih dajo 10