Računalništvo, telefonija
19.04.2019 07:06

Deli z drugimi:

Share

Kako do čistejšega okolja in cenejše elektrike

.. Mladi po svetu se zavedajo, da je naš odnos do okolja prestopil črto vzdržnosti, zato smo dolžni podati konkretne odgovore, kako se bomo soočili s podnebnimi spremembami ..
Kako do čistejšega okolja in cenejše elektrike
Kako do čistejšega okolja in cenejše elektrike

Planet jim bomo nekoč prepustili in nihče ni premajhen, da bi naredil prvi korak v boju proti podnebnim spremembam. Švedska aktivistka Greta Thunberg pravi, da ne potrebujemo upanja, ampak dejanja. Pri GEN-I se zavzemamo za dejanja.

Kaj lahko za okolje naredimo zdaj?

Pralni, pomivalni in sušilni stroji imajo varčne programe, ki zahtevajo krajši čas obratovanja in nižje temperature. Če vam elektriko obračunavajo dvotarifno, zaženite požrešni stroj v nočnem času.

Če stanovanje ogrevate (in ohlajate) z elektriko, boste porabo znižali z dobro izolacijo zidov in podstrešja ter z dobrimi okni in vrati.

Ogrevanje vode je energetsko zelo potratno, zato čas prhanja skrajšajte na toliko, kot je nujno.

Klasične žarnice zamenjajte z varčnimi, luči pa prižigajte samo tam, kjer jih potrebujete.

V hladilnik in zamrzovalno skrinjo shranjujte že ohlajene jedi, temperaturo pa nastavite na 4-5 °C v hladilniku in -18 v skrinji. Led odstranjujte sproti.

Je to vse?

To so enostavni ukrepi, dobri za okolje in vaš proračun. A načinov pridobivanja elektrike je več. Če se odločite za sončno elektrarno, lahko z gotovostjo trdimo, da je to edini način trajnostnega prihranka energije.

Pri GEN-I glede na želje in okoliščine vaše nepremičnine pripravimo načrt, uredimo dokumentacijo in pripravimo projekt v skladu s predpisi.

Pomagamo vam tudi urediti financiranje in svetujemo pri pridobivanju nepovratnih sredstev Eko sklada (do 20 % vrednosti naložbe).

Že več kot 700 pravilnih odločitev

V Sloveniji je zrastlo več kot 700 GEN-I Sonce sončnih elektrarn: lastniki so pridelali 5 GWh čiste elektrike in prispevali k znižanju emisij CO2 za 2,5 milijona kg.

Pošljite povpraševanje na sonce@gen-i.si, izpolnite obrazec na www.gen-isonce.si ali pokličite 080 1558. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več