Računalništvo, telefonija
26.11.2019 15:30

Deli z drugimi:

Share

Kako do optimalnega izbora opreme?

Več kot 100 slovenskih občin je že uspelo pridobiti sredstva WiFi4EU za graditev omrežja Wi-Fi. Zakaj jih ne bi tudi vi?
Kljub odlični opremi, je le-ta lahko neprimerna za naše okolje.
Kljub odlični opremi, je le-ta lahko neprimerna za naše okolje.

Učinkovito omrežje Wi-Fi je tisto, ki ponuja storitve v skladu s predstavo investitorja/organizatorja in željami potencialnih uporabnikov.


Ko smo določili zasnovo omrežja Wi-Fi in celo pridobili sredstva iz programa WiFi4EU, lahko opravimo tretji korak – izbor opreme. Enostavna naloga to ravno ni, saj je na trgu množica ponudnikov opreme Wi-Fi in vsi trdijo, da je njihova najboljša. Ampak tudi najboljša oprema, brez ustreznega načrtovanja, ne more zagotoviti učinkovito delujočega omrežja.


Včasih se zgodi, da investitor izbere odlično opremo, ki pa ni najbolj primerna za njegovo okolje in aplikacije.


Inženirski pristop nam bo pomagal pri izbiri za nas prave opreme. Izhodišče je končni cilj – delujoče omrežje s storitvami in aplikacijami, ki jih končni uporabniki pričakujejo. Iz tega izhajamo in se z algoritmom izbir pomikamo proti izhodišču.


Poglejmo, kaj so pomembna ‘križišča’, na katerih se odločamo za smer?


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več