Računalništvo, telefonija
23.09.2020 13:10
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako smo nadgradili računalnik za postavitev revije

Odločili smo se, da nadgradimo računalnik, na katerem naš oblikovalec postavlja revijo, hkrati pa na njem in z njegovo pomočjo ustvarja vse ostalo, kar podjetje potrebuje, ko govorimo o grafičnem oblikovanju. To je računalnik, ki mora biti zmogljiv in zanesljiv, ni namreč ravno priporočljivo, da gre kaj narobe v najbolj pomembnih trenutkih.
Kako smo nadgradili računalnik za postavitev revije
Kako smo nadgradili računalnik za postavitev revije

Poleg tega smo želeli poskrbeti, da bo računalnik delal »kot urca« in ga s svojimi hitrimi kliki in večopravilnostjo oblikovalec ne bo prehiteval in čakal, temveč mu bo zvesto sledil brez zatikanj. Kako smo za to poskrbeli?

Izjemno hiter M.2 PCIe NVMe SSD disk

V računalnik smo najprej vgradili zmogljiv, zanesljiv, predvsem pa izjemno hiter SSD disk Kingston A2000 1TB (SA2000M8/1000G) kapacitete 1 TB, ki zagotavlja hitrosti branja do 2200 MB/s in hitrosti pisanja do 2000 MB/s preko vmesnika PCIe NVMe, kar je veliko hitreje od običajnih SATA SSD diskov, skoraj žaljivo pa ga je primerjati s hitrostjo običajnih HDD diskov, saj sta svetlobna leta narazen. Zagotavlja res nizke čase zagona operacijskega sistema in programske opreme. Tudi pod nižjimi obremenitvami so hitrosti prenosa konstantne. Oblika M.2 80 mm pomeni, da je idealen za vse vrste računalnikov, od najzmogljivejših namiznih računalnikov do prenosnikov. Podpira XTS-AES 256-bitno šifriranje, omogoča uporabo TCG Opal 2.0 ter eDrive in zagotavlja komplet popolne varnosti podatkov ter je več kot odlična izbira za nadgradnjo.

Za tekoče delovanje

Disku smo dodali odlično družbo v obliki RAM DDR4 32GB PC2666 Kingston, CL19, Non-ECC, 2Rx8. To je kvaliteten sistemski pomnilnik, namenjen matičnim ploščam ki podpirajo DDR3 vodilo. Visokokakovostne komponente, iz katerih je zgrajen, zagotavljajo brezhibno zanesljivost. Pomnilnik zagotavlja tekoče delovanje zahvaljujoč taktu 1333MHz, njegova skupna kapaciteta pa je 8GB. Je kot nalašč za vgradnjo v napravo, kakršno potrebujemo, saj zagotavlja brezhibno večopravilnost. V praksi se izkaže kot idealen pomnilnik, ki poskrbi za gladko delovanje računalnika.

Poleg tega bomo z njim zmanjšali porabo energije in bomo pri enaki moči delovanja dosegli manjšo obremenitev sistema.

V priloženih fotografijah si poglejte tudi benchmarking številke, saj kot vemo slika pove več kot 1000 besed. Primerjalno analizo (benchmarking) v tem primeru opravimo z orodjem, ki primerja RAM in disk z ostalimi in nam konkretno v številkah pokaže, koliko smo nad ali pod povprečjem.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več