Računalništvo, telefonija
03.11.2019 07:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako so v manjšem podjetju skrajšali čas inventure za polovico?

Vodja skladišča Gašper dela v manjšem podjetju z 20 zaposlenimi v Kranju, ki se ukvarja z distribucijo izdelkov za zdravo prehrano in prehrambenimi dodatki. Do sedaj so vsa leta opravljali inventuro s seznami, natisnjenimi na papir, letos pa se je Gašper zaradi zamudnosti pri ročnem popisu odločil, da direktorju predlaga modernizacijo v podjetju - digitalni zajem črtnih kod in inventuro z mobilnim terminalom in programom PCS.
Kako so se v manjšem podjetju skrajšali čas inventure za polovico?
Kako so se v manjšem podjetju skrajšali čas inventure za polovico?

Izzivi pri inventuri

Pa poglejmo, s kakšnimi izzivi se je soočalo podjetje pred uvedbo učinkovitejšega popisa blaga. Prej je bilo v inventurni popis vključena večina zaposlenih, kar pomeni, da v tem času niso opravljali tekočega dela. S tem je prišlo do izpada dohodka za dan ali dva, kolikor je trajal popis zalog. Količine s seznama blaga je nato eden od zaposlenih pretipkal v računovodski program Pantheon, kar je nedvomno zahtevalo precej časa.

Poleg zelo očitne izgube časa je prej pri vsakoletnem popisu blaga prihajalo še do zamenjav podobnih izdelkov in napak pri štetju zaradi prekinitve popisa med delom. Pri popisu s terminalom pa izdelkov ni treba več iskati ter jih prav tako ni več treba zapisovati po točno določenem vrstnem redu, kot so ti na papirju. To pa znatno olajša popis.

Rezultati bolj efektivnega načina popisa blaga

Z uvedbo rešitve za inventuro ProCodeScan in mobilnega terminala se je čas popisa občutno skrajšal in optimiziral. Program podjetju omogoča branje črtnih kod, vpogled v seznam podatkov po času vnosa in možnost urejanja vnosnih podatkov. Podatke lahko enostavno izvozijo v računovodsko-knjigovodski program.

Zbrane podatke iz popisa lahko Gašper in njegovi sodelavci sedaj prenesejo brezžično, prek WI-FI povezave. Podjetje ima vpogled v njihove podatke že med delom. Inventuro naredijo hitreje in bolj natančno. Večina zaposlenih takrat, ko bi drugače opravljali inventuro, opravlja svoje redne naloge, s tem pa ne prihaja do izpada dohodka.

Hitra uvedba enostavnejše inventure v vašem podjetju

Želite tudi vi opraviti inventuro hitreje in enostavneje? Program ProCodeScan ( PCS ) deluje tako na sistemih Android kot na Windowsovih terminalih in je združljiv z večino računovodskih in knjigovodskih programov v Sloveniji (Saop, Birokrat, Pantheon, Adamsoft in drugi.). Ste proizvodno podjetje? PCS omogoča tudi vhod in izhod blaga za proizvodna podjetja z LOT kodami/šaržo in serijskimi številkami ter nadzor blaga skozi celoten proizvodni proces.

Program PCS so pripravili strokovnjaki z 20-letnimi izkušnjami s skladiščnim poslovanjem, popisom blaga in črtnimi kodami. Program izboljšujejo z novimi funkcionalnostmi glede na poslovne potrebe svojih strank. Za več informacij kontaktirajte podjetje Info-kod d.o.o.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INFO-KOD d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INFO-KOD d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

info-kod logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INFO-KOD d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več