Računalništvo, telefonija
25.06.2019 15:59
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kakovost je ključ do uspeha telefona Huawei P30 lite

Kakovost je ključ do uspeha telefona Huawei P30 lite
Kakovost je ključ do uspeha telefona Huawei P30 lite

Pametni telefon je nenadomestljiva naprava sodobne družbe. Kakovost pa je pomemben dejavnik, ko se odločamo za nakup novega. Brez zelo kakovostnih izdelkov ni mogoča uspešna gradnja lastne blagovne znamke, razvoj novih tehnologij, kaj šele biti konkurenčen na trgu.

Ko ocenjujemo kakovost pametnega telefona, se pogosto sklicujemo na celovito oceno, ki vključuje zmogljivost fotoaparata, trajanje baterije, komunikacijske zmogljivosti, zmogljivost poganjanja mobilnih iger in še kaj. Čeprav mobilna omrežja pete generacije (5G) še niso splošno dostopna, pa so izdelovalci pametnih telefonov tržno tekmovanje že razširili prek strojne opreme, kajti uporabniki pod »kakovostjo« vse pogosteje razumejo uporabniško izkušnjo, ki jim jo pametni telefon nudi.

Med kakovostnimi pametnimi telefoni na trgu ne moremo spregledati telefonov Huaweieve družine P. Koliko Huaweiu pomeni kakovosti lahko namreč lepo vidimo na primeru modelov P20. Čeprav so jih predstavili pred enim letom, so obdržati vodilni položaj, ko gre za sistemske in fotografske zmogljivosti, veljajo pa tudi za boljše v smislu komunikacijskih funkcij, uporabnosti izdelka in uporabniške izkušnje.

Huawei je pred kratkim predstavil še zadnjega predstavnika letošnje družine P. P30 lite je zaradi dostopne cene namenjen predvsem mlajšim, ki pa jim je kakovost naprave ravno tako pomembna kot zmogljivosti. V teh se sicer ne more ravno pravno kosati z modeloma P30 in še posebej ne s P30 Pro, a vendarle ponuja zavidljive fotografske sposobnosti. Še posebej za cenovni razred, v katerega sodi. Glavna kamera ima namreč tipalo ločljivosti 48 milijonov slikovnih pik, dopolnjujeta pa jo kamera z ultra širokim objektivom in 8 milijonskim tipalom ter 2 milijonska, ki poskrbi za podatke o globini posnetka. Zaradi ločljivosti glavne in pa 120 stopinj vidnega kota druge kamere ni prizora, ki ga ne bi mogli zajeti v vsej njegovi širini in bogastvu podrobnosti.

Zaradi ozkih robov okoli zaslona in zareze oblike kapljice rose zaslon »Dewdrop« zasede kar 84,1 odstotka sprednje površine telefona P30 lite. V zarezi pa je zmogljiva sprednja kamera ločljivosti 24 milijonov slikovnih pik za kakovostne selfije. Huawei je veliko pozornosti posvetu tudi barvi ohišja, polnočno črna, biserno bela ter pavje modra, ter pri njih uporabil enako tehnologijo obdelave površine kot pri drugih dveh modelih družine, katere značilnost so prelivajoči se odtenki.

Poleg fotografskih zmogljivosti in oblikovne elegance je za mlade in mlade po srce pomembna igričarska izkušnja oziroma delovanje mobilnih iger. Huawei P30 lite tudi v tem ne razočara in to kljub ne najbolj vrhunskim tehničnim podatkom. Vgrajeno ima namreč najnovejšo različico tehnologijo Huawei GPU Turbo, s pomočjo katere dostojno delujejo tudi zmogljivejše igre. Kar so pokazali tudi rezultati nekaterih preizkusov.

Kljub temu, da je P30 lite na papirju manj impresiven kot P30 ali P30 Pro, pa z lahkoto opravlja vsakodnevne naloge. V mobilni fotografiji pa presega vse, česar so sposobni tekmeci v istem cenovnem razredu. Optimizirani uporabniški vmesnik EMUI ter vgrajena umetna inteligenca pa zagotavljata učinkovitejšo uporabniško izkušnjo. Čeprav P30 lite ni vodilni izdelek svoje družine, pa vseeno uporabniku ponuja vodilne zmogljivosti.

Če vam je sodoben življenjski slog blizu, vam moda in eleganca pomenita velike, ter se nočete sprijazniti s povprečnostjo, potem je Huawei P30 lite idealna izbira v svojem cenovnem razredu. Ni namreč le izdelek z oznako družine »P«, ki je med uporabniki znana po eleganci in vrhunskih zmogljivostih, je pametni telefon, ki ne bo razočaral v nobenem pogledu.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več