28.08.2019 08:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Kakšen računalnik potrebujete? Tower, SFF ali All-in-one?

Ko ste se enkrat odločili, da je rabljen računalnik odlična izbira, saj z njim dobite zmogljivo napravo po ugodni ceni, in ko se enkrat odločite, kako zmogljiv računalnik boste imeli, vam lahko preostane še eno vprašanje – Tower, SFF ali All-in-one?
Kakšen računalnik potrebujete? Tower, SFF ali All-in-one?

Če ne veste, kaj te besede pomenijo, boste čez minuto že vedeli, kaj vsaka od treh oblik ponuja in katera je za vas najbolj primerna.

Namizni računalniki (tako Tower kot SFF) so sestavljeni iz dveh delov: ohišja ter računalniškega zaslona. Že beseda All-in-one (vse-v-enem) pa vam pove, da gre za računalnik, kjer je vse lično pospravljeno v enem ohišju.

Tower računalniki so idealni za zahtevne uporabnike. So v obliki stolpa (ang. Tower) in so verjetno prvo, na kar pomislimo ob besedni zvezi namizni računalnik. Res, da zasedejo največ prostora med vsemi tremi različicami, a imajo tudi prostorno notranjost in jih lahko zlahka nadgradimo ter mu tako po potrebi dodajamo komponente.

SFF (small form factor) računalniki so odlična izbira za poslovne uporabnike, ki pri svojem delu potrebujejo kompaktno in elegantno, a hkrati zmogljivo napravo. Ne bodo zasedli veliko prostora, a se morate pri tem zavedati, da ima SFF v primerjavi s Tower računalnikom manj prostora za dodatno strojno opremo, zato boste omejeni na dokaj osnovne sistemske konfiguracije.

Ostanejo nam še All-in-one računalniki. Ti niso sestavljeni iz ohišja in monitorja, kot smo vajeni pri SFF in Tower računalnikih, kjer moramo zaslon kupiti posebej. Pri All-in-one komponente in zaslon dobimo v enem kosu in težijo k čim manjšemu ohišju. Trdi disk, centralna procesna enota in matična plošča ter druge komponente so kar v monitorju računalnika. To je idealno za tiste uporabnike, ki za postavitev računalnika nimajo veliko prostora. Ponavadi se zanje odločajo manj zahtevni uporabniki.

Ugoden HP ProDesk 600 G1

V spletni trgovini PoceniPC.com imajo zmogljiv rabljen računalnik HP ProDesk 600 G1 na voljo v vseh treh oblikah, tako da se lahko glede na svoje želje odločite, kakšnega želite.

Računalniki še nimajo nameščenega operacijskega sistema, ampak vam ga v Poceni PC ob doplačilu lahko namestijo. Prav tako tudi Microsoft Office pakete ter antivirus. Omenjeni računalnik ima 12 mesecev garancije, poleg tega pa lahko doplačate še dodatno garancijo.

HP ProDesk 600 G1 Tower

HP ProDesk 600 G1 Tower Poganja ga zmogljiv Intel Core i5 procesor (4. generacija), 8 GB DDR3 spomina, in 500 GB HDD. Za hitro in odzivno delovanje skrbi SSD disk – 256 GB. Prav tako ima optično enoto DVD-RW, 6 USB priključkov in 4 USB 3.0 ter čitalec mikro SD kartic. Več informacij in specifikacije pa najdete TUKAJ.

HP ProDesk 600 G1 SFF

Rabljen računalnik HP ProDesk 600 G1 SFF je primeren za vsa opravila, od brskanja po spletu do ustvarjanja dokumentov. Poganja ga zmogljiv Intel Core i5 procesor (4. generacija) in 8 GB delovnega pomnilnika. Za hitro in odzivno delovanje skrbi SSD disk velikosti 256 GB. Opremljen je z optično enoto DVD-RW, 6 USB priključki in 4 USB 3.0, čitalcem mikro SD kartic. Več informacij in specifikacije pa najdete TUKAJ.

HP ProDesk 600 G1 All-In-One

HP ProDesk 600 G1 »All in One« je računalnik, ki se odlično znajde tudi kot domač računalnik, saj vsakodnevna opravila opravi brez naprezanja. Ima zmogljiv procesor i5 četrte generacije in 8 GB DDR3. Na voljo je trdi disk velikosti 500 GB in mSATA SSD velikosti 120 GB. Vse obdelane podatke prikaže na odličnem 21,5-palčnem oziroma 54,61-centimetrskem zaslonu. Več informacij in specifikacije najdete TUKAJ.

Za več ponudbe obiščite PoceniPC.com.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INSIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INSIS d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INSIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

Apogej Tech, d. o. o.