Računalništvo, telefonija
29.03.2019 11:08
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kam gre zgodba o uspehu Wi-Fi?

Ali smo pripravljeni na 802.11ax, šesto generacijo omrežja Wi-Fi?
Se bo zgodba o uspehu Wi-Fi nadaljevala?
Se bo zgodba o uspehu Wi-Fi nadaljevala?

Koliko avtomobilov ste zamenjali v zadnjih 20 letih. Manj, več kot 3? Ja, na nekaterih področjih se spremembe dogajajo počasneje. Kaj pa mobilni telefon? Če spadate med tiste, ki berejo tehnične specifikacije, ste verjetno opazili, da se je v teh letih zvrstilo kar nekaj črk poleg Wi-Fi funkcionalnosti mobilnih telefonov – IEEE 802.11b, g, a, n in vse do ax, šeste generacije oz. Wi-Fi 6, ki prihaja v letošnjem letu.

Pojavljajo se govorice, da bodo mobilna omrežja 5G razpolagala s takšno kapaciteto prenosa, da bo uporaba Wi-Fi vprašljiva ali celo odveč.


Kaj na to pravi svetovno združenje organizacij, ki zagotavljajo Wi-Fi rešitve (https://www.wi-fi.org)? Kot kaže jih ne skrbi, saj menijo, da se je zgodba s 5G šele začela in se za Wi-Fi 6 obeta še hitrejša rast prodaje in uporabe Wi-Fi 6 omrežij.

Kako se bo Wi-Fi zgodba nadaljevala? Pri ugibanju se je dobro zanašati na podatke in pretekle izkušnje. Ne zgodi se pogosto, da doživimo 6 izdajo.

IEEE je, kot ‘pisec scenarija’, pri razvoju novih standardov 802.11 vedno uspel začutiti utrip trga in se odzvati z ustrezno funkcionalnostjo. Zelo pomembno vlogo pri tej zgodbi o uspehu je imela tudi Wi-Fi Alliance. S certificiranjem opreme je zagotovila medsebojno delovanje Wi-Fi AP (Access Point) in množice klientov. Skoraj samoumevno je, da se boste lahko s svojim prenosnim računalnikom, tablico, VoWiFi ali mobilnim telefonom priklopili na najbližji Wi- Fi AP in dosegli podatke na Internetu ali opravili pogovor. Izrednega pomena je ohranitev kompatibilnosti in delovanja klientov s starejšo tehnologijo 802.11b,g tudi pri opremi, ki deluje v skladu z novimi Wi- Fi standardi 802.11n.


Več o omrežju Wi-Fi6, si preberite v Smart Com blogu.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več