Računalništvo, telefonija
28.02.2020 13:30
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kibernetska varnost, ustvarjena za IoT

.. Povezovanje interneta stvari (IoT) v vaše omrežje prinaša ogromno koristi, hkrati pa vas izpostavlja vse pogostejšim in resnejšim kibernetskim grožnjam. Zato potrebujete ustrezno rešitev ..
Kibernetska varnost, ustvarjena za IoT
Kibernetska varnost, ustvarjena za IoT

Od IP kamer do pametnih dvigal in od medicinskih naprav do industrijskih krmilnikov. Naprave, povezane v internet stvari so same po sebi ranljive in podvržene hekerskim vdorom.

IoT okolja so vedno bolj kompleksna

Mnoge od teh naprav delujejo celo z neprimerno programsko opremo, so napačno konfigurirane ali uporabljajo nezavarovane komunikacijske protokole. Poleg tega imajo podjetja pogosto veliko naprav različnih proizvajalcev, modelov naprav in različnih funkcionalnosti, ki so povezane v omrežje, ne da bi kdo kaj o tem vedel. In medtem, ko IoT okolja postajajo vedno bolj zapletena in kompleksna, jim varnostne rešitve pogosto ne sledijo. Varnostna vrzel pa povečuje tveganje za uspešen kibernetski napad, ki lahko naprave uniči, jih zgolj poškoduje ali pa napadalec z njimi manipulira in jih uporablja za okužbo drugih sistemov istega omrežja. Zato je čas, da ukrepate in ostanete na varni strani.

Kaj rešitev zmore?

Check Point analizira tveganja IoT, tako da izpostavi vsa tveganja, povezana z internetom stvari v vašem sistemu. Varnostna rešitev Check Point nudi celovito spletno varnostno rešitev za različna IoT okolja, vključno s pametnimi pisarnami, pametnimi stavbami, industrijo in zdravstvenimi storitvami. Rešitev Check Point organizacijam omogoča, da preprečijo napade, povezane z IoT. Rešitev je zlahka razširljiva in ne moti kritičnih procesov. Neprestano izvaja celovito analizo tveganja celotnega IoT okolja, da bi izpostavila vsa tveganja, ki so v določenem trenutku povezana z vašimi napravami.

Analiza tveganja temelji na treh virih:

  • IoT Discovery – samodejno prepozna vse naprave ter analizira njihovo vedenje v realnem času ter odkrije nepravilnosti. Sistem je sposoben prepoznati na tisoče IoT profilov v celotnem podjetju.
  • Ocena tveganja vdelane programske opreme – izpostavlja pomanjkljivosti v varnosti, ki so povezane z že vdelano programsko opremo vsake povezane naprave (vključno s šibkimi poverilnicami, sumljivimi domenami in napačnimi konfiguracijami).
  • Specifične grožnje IoT – -Check Point prepozna trende groženj IoT in zlonamerne vzorce prek Check Point’s ThreatCloud, ki spremlja najnovejše kazalnike groženj iz na milijone povezanih sistemov in IoT naprav po vsem svetu.

Check Point je sposoben samodejne segmentacije, s tem da zmanjšate izpostavljenost tveganjem s samodejno ustvarjenimi IoT politikami. Na podlagi samodejne analize vam to prihrani mesece ročne konfiguracije in zagotavlja, da so vaše IoT naprave varne od trenutka, ko se povežejo v omrežje. Samodejno ustvarjeni pravilniki takoj zmanjšajo možnost napada. Segmentacija omogoča le pooblaščene dostope do IoT naprav in zagotavlja napravam, da uporabljajo ustrezne komunikacijske protokole.

Check point preprečuje nevarnosti tako, da blokira znane in neznane napade, povezane z IoT, preden bi lahko bila naprava ogrožena. To vključuje tudi zaščito nepovezanih naprav, ki delujejo s starimi operacijskimi sistemi in programsko opremo. Ob tem nikoli niso moteni kritični procesi in poslovanje. (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več