Računalništvo, telefonija
31.12.2018 08:48
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kje in kako uživate v najljubši glasbi?

Kje in kako uživate v najljubši glasbi?
Kje in kako uživate v najljubši glasbi?

Si ne morete predstavljati dneva brez poslušanja glasbe? Popolnoma vas razumemo. Svojo najljubšo glasbo poslušamo na vsakem koraku – na poti v službo, v pisarni, med vožnjo, med treningom, mnogi tudi pred spanjem. Zanimivo je, da v vsakem naštetem trenutku za poslušanje glasbe uporabljamo drugi medij, na katerem predvajamo najljubše melodije. Enkrat je to pametni telefon, drugič pa sofisticirani glasbeni predvajalnik.

Menite, da izbira popolnega glasbena predvajalnika ni tako enostavna? Strinjamo se, saj je tržišče polno bolj ali manj kvalitetnih predvajalnikov različnih znamk in modelov, zato vam svetujemo, da pred nakupom razmislite v kakšnih situacijah boste poslušali glasbo in kakšno kvaliteto zvoka pričakujete.

Poslušate glasbo med treningom?
Prenosni MP3 predvajalniki so idealni za poslušanje glasbe med tekom ali drugo športno aktivnostjo. Če zaenkrat med tekom uporabljate svoj pametni telefon, razmislite o MP3 predvajalnikih, ki so veliko manjši in lažji od povprečnega telefona, tako da jih je veliko lažje prenašati med treningom, pi njih pa lahko večinoma uporabljamo kar navadne slušalke za mobilni telefon.

Na razpolago imate različne MP3 predvajalnike različnih proizvajalcev in z različnimi funkcijami. Osnovna razlika med modeli je v številu ur predvajanja glasbe, nekateri modeli pa vključujejo še diktafon, radio in možnost ogleda slik. Razlikujejo se še glede na velikost spomina in glede na formate datotek, ki jih podpirajo.

Po izboru MP3 predvajalnika je vredno razmisliti še o primernih slušalkah. Pri treningu so najbolj priročne manjše brezžične slušalke, ki bodo čvrsto stale na mestu medtem ko tečete in telovadite, za druge situacije ko želite še boljši zvok, pa lahko izbirate med hi-fi slušalkami različnih barv in velikosti.

Glasbo najraje poslušate doma?
O nasvetih za izbiro idealnega hi-fi sistema kdaj drugič, če pa si želite le nadgradnje za idealen zvok v vaši dnevni sobi ali kuhinji, lahko razmislite o nakupu dodatnih hi-fi zvočnikov ali druge opreme, kot je ojačevalnik. V osnovi zvočnike delimo na aktivne in pasivne – cenovni razpon med takšnimi zvočniki je resnično velik, kot tudi ponudba modelov različne kakovosti in moči.

Če doma želite res dober zvok je vredno razmisliti o nakupu ojačevalnika, ki bo zagotovo prispeval k doseganju popolnega zvoka, ki si ga želite. Poleg nakupa ojačevalnika, zvočnikov ali novih hi-fi slušalk, je pri sestavljanju svojega sistema nujno pomisliti še na sam medij na katerem boste predvajali glasbo – to je lahko vse od standardnih predvajalnikov, do računalnika, pametnega telefona ali MP3 predvajalnika in celo gramofona za ljubitelje nenadomestljivega analognega zvoka.

Glasbo največ poslušate na poti?
Vsi, ki se redno vozite, še posebej na dolge razdalje z avtomobilom, veste, da je vožnja bolj udobna in mine hitreje, če jo spremlja dobra glasba. Čeprav vožnjo z avtomobilom večinoma spremlja poslušanje avtoradia, lahko sistem vedno nadgradite in si omislite boljše zvočnike. Za tiste, ki veliko časa preživite na avtobusih in vlakih, pa se bodo dobre slušalke zagotovo izkazale kot vredna investicija, sploh če izberete takšne, ki zmanjšujejo hrup iz okolice.

Na poti je najbolj praktičen medij za predvajanje glasbe mobilni telefon, ker so zvočniki na telefonih redko zadovoljivi, pa mnogi s seboj nosijo še skrbno izbran prenosni bluetooth zvočnik. Prenosni zvočniki so lahko vaši rešitelji, ko ste daleč od svojega domačega glasbenega sistema. Na počitnicah, zabavah, izletih ali v drugih trenutkih, ki želite da jih spremlja glasba, bo prenosni zvočnik zagotovo zadovoljil vaše glasbene želje. Tudi tu pa izberite pametno in bodite pozorni predvsem na moč zvočnika in razpoložljive načine povezovanja z vašo napravo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENEJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CENEJE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ceneje.si logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENEJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več