Računalništvo, telefonija
11.06.2020 13:40
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Letališke rešitve, ki jih lahko občutite in se jih dotaknete

Veste, kako izgledajo dobro zasnovane in varne omrežne rešitve na letališčih? V podjetju Rittal to dobro vedo. Sistemski proizvajalec predstavlja posebne aplikacije za uporabo na letališčih: od tehnologije ohišij za 400 Hz napajalnike za letala in sisteme za upravljanje s prtljago do IT rešitev za prikazovalne plošče letov. Potem so tu še infrastrukturne rešitve za shranjevanje energije, polnilne postaje za e-mobilnost, energetsko učinkovite hladilne enote in povsem nova kompaktna in majhna ohišja AX in KX.
Letališke rešitve, ki jih lahko občutite in se jih dotaknete
Letališke rešitve, ki jih lahko občutite in se jih dotaknete

Omrežna povezanost in digitalizacija sta poleg najvišjih možnih varnostnih standardov odločilna dejavnika za uspeh v letališki industriji, saj upravljavcem letališč pomagata še bolj skrajšati čas prehoda potnikov, olajšata upravljanje in spremljanje zapletenih prometnih tokov ter avtomatizacijo infrastrukturnih procesov. Poleg tega narašča povpraševanje po električni mobilnosti in shranjevanju energije brez ogljikovih emisij.

“Ključni predpogoji za nemoteno delovanje tehnične infrastrukture so visoko razpoložljivi informacijski sistemi in sistemi za avtomatizacijo. Dolga leta se upravljavci letališč po vsem svetu zanašajo na rešitve podjetja Rittal: od ohišij in omaric do napajalnih sistemov, klimatizacije in IT infrastrukture,” je povedal Werner Wohlfart, direktor oddelka za prometne tehnologije pri podjetju Rittal. “Iz široke ponudbe standardnih izdelkov razvijamo ustrezne rešitve za svetovne potrebe letališke industrije,” dodaja gospod Wohlfahrt.

Tehnologija ohišij za letališča

Podjetje prikazuje izbrane letališke aplikacije, kot je Piller rešitev ohišja za 400 Hz frekvenčne pretvornike za napajanje letal na podlagi novega sistema ohišij VX25. Izpod njihovih rok so tudi opremljena kompaktna ohišja za Beumer nagibne razvrstilne pladnje in Sick optične bralnike za visokozmogljivo razvrščanje v sistemih za ravnanje s prtljago. Rittal ima tudi integrirano rešitev, ki je sestavljena iz ohišja VX25 in energetsko učinkovite hladilne enote Blue e+ za Getriebebau Nord frekvenčni pretvornik. Nazadnje se v sisteme Rittal Rack varno vgrajuje IT tehnologija Inonet digitalnih sistemov za prikaz informacij o poletih.

Infrastrukturni standardi sistemov za shranjevanje energije

Rittal komponente se lahko uporabijo tudi za izdelavo infrastrukturnih rešitev za sisteme za shranjevanje energije, ki se uporabljajo za zmanjšanje ogljikovega dioksida na letališčih. Izdelki so standardizirani, popolnoma združljivi, opremljeni s certifikati in so dobavljivi po vsem svetu. Obsegajo vse od posameznih ohišij do popolnih rešitev v zabojnikih. Kot rezultat imajo sistemski integratorji in proizvajalci opreme na voljo vse mehansko rešitve, hlajenje in napajanje. Rittal ima rešitev, ki temelji na novem sistemu ohišij VX25 kot primer uporabe za shranjevanje energije, ki navdušuje s svojo enostavnostjo.

Poleg tega zasnova omogoča tudi prilagodljivo vključevanje akumulatorjev različnih oblik v ohišje. Akumulatorje je mogoče neposredno priključiti na Rittal tokovne priključke. Poleg tega strešni del zagotavlja dovolj prostora za upravljanje z akumulatorji. Ohišja za shranjevanje energije je mogoče enostavno in kadar koli povezati v vrste, kar omogoča povečano zmogljivost shranjevanja.

Varne polnilnice za e-mobilnost

Rittal se lahko pohvali kot partner za rešitve ohišij v infrastrukturah e-mobilnosti. Ima tudi koncept polnilnice, ki je osnovana na zunanjem ohišju CS Toptec. Sistemska tehnologija Rittal zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti za elektroniko in zaščito pred vandalizmom.

Nova tehnologija ohišij za industrijo 4.0

Uvedba nove serije kompaktnih in majhnih ohišij AX in KX je en odgovor na izzive industrije 4.0 v proizvodnji plošč in stikalne opreme. Ohišja vključujejo digitalno opremo in se popolnoma integrirajo v digitalno vrednostno verigo, kar proizvajalcem plošč in stikalne opreme ponuja še boljšo osnovo za digitalno preobrazbo. Poleg tega visokokakovostni 3D podatki in konfiguracijska orodja in opremljenost vsakega dela s QR kodo olajša njihovo vključitev v proizvodni potek dela. To omogoča sodoben digitalen nadzor – od prejema blaga do zaključka.

Kompaktna in majhna ohišja omogočajo lažjo in hitrejšo montažo, hkrati pa se povečuje prilagodljivost in varnost. Vgradnja vrat in ključavnic je poenostavljena in jo običajno lahko opravite brez uporabe orodja. Še ena prednost, ki jo ponujata AX in KX seriji v primerjavi s prejšnjo serijo, je več prostora. Optimizirani izrezi in večja prirobnica zagotavljajo do tretjino več prostora za plošče.

Od razvoja do dokumentacije

Poleg tega vam lahko Rittal skupaj s podružničnim podjetjem Eplan pokaže, kako inženirske rešitve lahko podpirajo procese z dodano vrednostjo v inženirskem poslovanju. Inženirska orodja, kot je Eplan Electric P8 ponujajo inovativne priložnosti pri profesionalnem načrtovanju projektov, dokumentaciji in projektni administraciji avtomatizacije elektrotehnike. Samodejno ustvarjanje podrobnih ocen na podlagi diagramov ožičenja kot sestavni del dopolnjuje obsežno dokumentacijo in zagotovi nadaljnje faze projekta, kot so proizvodnja, sestavljanje, zagon in servis, z vsemi potrebnimi podatki.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RITTAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RITTAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RITTAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več