27.12.2019 07:00

Letališke rešitve, ki jih lahko občutite

.. Omrežna povezanost in digitalizacija sta poleg najvišjih možnih varnostnih standardov odločilna dejavnika za uspeh v letališki industriji ..
Letališke rešitve, ki jih lahko občutite

Digitalizacija in omrežna povezanost upravljavcem letališč pomagata še bolj skrajšati čas prehoda potnikov, olajšata upravljanje in spremljanje zapletenih prometnih tokov ter avtomatizacijo infrastrukturnih procesov. Poleg tega narašča povpraševanje po električni mobilnosti in shranjevanju energije brez ogljikovih emisij.

Rittal je na mednarodnem letališkem sejmu “Inter airport Europe” v Münchnu prikazal, kako izgledajo dobro zasnovane in varne omrežne rešitve na letališčih.

Tehnologija ohišij za letališča

Podjetje je prikazalo izbrane letališke aplikacije, kot je Piller rešitev ohišja za 400 Hz frekvenčne pretvornike za napajanje letal na podlagi novega sistema ohišij VX25. Razstavljena so bila tudi opremljena kompaktna ohišja za Beumer nagibne razvrstilne pladnje in Sick optične bralnike za visokozmogljivo razvrščanje v sistemih za ravnanje s prtljago. Rittal je predstavil tudi integrirano rešitev, ki je sestavljena iz ohišja VX25 in energetsko učinkovite hladilne enote Blue e+ za Getriebebau Nord frekvenčni pretvornik. Nazadnje so obiskovalci lahko izvedeli, kako se v sisteme Rittal Rack varno vgrajuje IT tehnologija Inonet digitalnih sistemov za prikaz informacij o poletih.

Infrastrukturni standardi sistemov za shranjevanje energije

Rittal komponente se lahko uporabijo tudi pri izdelavi infrastrukturnih rešitev za sisteme shranjevanja energije, ki se uporabljajo za zmanjšanje količine ogljikovega dioksida na letališčih. Izdelki so standardizirani, popolnoma združljivi, opremljeni s certifikati in dobavljivi po vsem svetu. Obsegajo vse od posameznih ohišij do popolnih rešitev v zabojnikih. Kot rezultat, imajo sistemski integratorji in proizvajalci opreme na voljo vse mehanske rešitve, hlajenje in napajanje. Rittal je predstavil rešitev, ki temelji na novem sistemu ohišij VX25 kot primer uporabe za shranjevanje energije, ki navdušuje s svojo enostavnostjo. Zasnova omogoča tudi prilagodljivo vključevanje akumulatorjev različnih oblik v ohišje. Ohišja za shranjevanje energije je mogoče enostavno in kadarkoli povezati v vrste, kar omogoča povečano zmogljivost shranjevanja.

Varne polnilnice za e-mobilnost

Rittal je razstavljal svoje strokovno znanje kot partner za rešitve ohišij v infrastrukturah e-mobilnosti. Prikazan je bil tudi koncept polnilnice, ki je osnovana na zunanjem ohišju CS Toptec. Sistemska tehnologija Rittal zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti za elektroniko in zaščito pred vandalizmom.

Nova tehnologija ohišij za industrijo 4.0

Uvedba nove serije kompaktnih in majhnih ohišij AX in KX je odgovor na izzive industrije 4.0 v proizvodnji plošč in stikalne opreme. Ohišja vključujejo digitalno opremo in se popolnoma integrirajo v digitalno vrednostno verigo, kar proizvajalcem plošč in stikalne opreme ponuja še boljšo osnovo za digitalno preobrazbo. Poleg tega visokokakovostni 3D podatki, konfiguracijska orodja in opremljenost vsakega dela s QR kodo, olajša njihovo vključitev v proizvodni potek dela. To omogoča sodoben digitalen nadzor – od prejema blaga do zaključka. Kompaktna in majhna ohišja omogočajo lažjo in hitrejšo montažo, hkrati pa se povečujeta prilagodljivost in varnost.

Od razvoja do dokumentacije

Rittal skupaj s podružničnim podjetjem Eplan prikazuje, kako lahko inženirske rešitve podpirajo procese z dodano vrednostjo v inženirskem poslovanju. Inženirska orodja, kot je Eplan Electric P8, ponujajo inovativne priložnosti pri profesionalnem načrtovanju projektov, dokumentaciji in projektni administraciji avtomatizacije elektrotehnike. Samodejno ustvarjanje podrobnih ocen na podlagi diagramov ožičenja kot sestavni del dopolnjuje obsežno dokumentacijo in zagotovi nadaljnje faze projekta, kot so proizvodnja, sestavljanje, zagon in servis, z vsemi potrebnimi podatki. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RITTAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RITTAL d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RITTAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

AUDIO BM d.o.o.