Računalništvo, telefonija
24.05.2019 06:00

Deli z drugimi:

Share

Lexmark imenoval novega predsednika in izvršnega direktorja

Lexmark, vodilni svetovni proizvajalec rešitev za upodabljanje, je objavil, da je upravni odbor družbe soglasno izbral Allena Waugermana za novega predsednika in izvršnega direktorja. Waugerman je funkciji nastopil takoj.
Lexmark imenoval novega predsednika in izvršnega direktorja
Lexmark imenoval novega predsednika in izvršnega direktorja

Waugerman se je podjetju Lexmark pridružil že leta 1991 in je v podjetju opravljal različne vodstvene vloge, vključno z vodenjem podjetja na začasni osnovi, v času, ko je podjetje iskalo novega izvršnega direktorja. Od leta 2016 je Waugerman deloval kot podpredsednik Lexmarka in tehnološki direktor.

Waugerman je bil izbran po obsežnem iskanju, v katerem je upravni odbor obravnaval številne visoko usposobljene kandidati. Na položaju predsednika in izvršnega direktorja je nasledil Richa Gerusona, ki je podjetje zapustil novembra 2018.

“Veseli smo, da smo Allena imenovali za Lexmarkovega predsednika in izvršnega direktorja. Prinaša močno vodstvo, celovitost, poglobljeno znanje o tehnologiji in dosedanjo zavezanost Lexmarkovemu uspehu ter bo podjetje odločno vodil k nadaljnji globalni rasti,” je ob imenovanju dejal predsednik uprave družbe Lexmark Mickey Kantor.

Waugerman ima diplomo iz elektrotehnike na Univerzi v Kentuckyju. Je član svetovalnega sveta dekana inženirske fakultete Univerze v Kentuckyju in je član upravnega odbora YMCA v Kentuckyju.

“Ponosen sem na nedavne dosežke podjetja Lexmark, vključno z največjo predstavitvijo novih izdelkov v naši zgodovini in razvojem novih rešitev in storitev, kot so ponudba storitev v oblaku kot storitev,” je dejal Waugerman. “Veselim se, da bomo izkoristili svoje prednosti in lastniške tehnologije v smeri globalnih strategij za rast, ki bodo Lexmarku prinašale uspeh tudi v prihodnosti.”


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več