Računalništvo, telefonija
09.05.2019 12:00

Deli z drugimi:

Share

Luka Manojlović, programski vodja tehnološkega dela 24. NT konference

.. Multipraktik. Tako bi z eno besedo opisali Luko Manojlovića, programskega vodja tehnološkega dela 24. NT konference ..
Luka Manojlović, programski vodja tehnološkega dela 24. NT konference
Luka Manojlović, programski vodja tehnološkega dela 24. NT konference

Ne samo, da je Manojlović nosilec naziva MVP, in sicer za področje upravljanja oblačnih storitev in storitev podatkovnih centrov, je tudi uspešen in priljubljen predavatelj s preteklih NT konferenc kot tudi gostujoči predavatelj mednarodnih IT konferenc. Ponosen Novogoričan, inženir informatike, je zaposlen v svojem podjetju MA-NO d.o.o. in kot pravi, svoje delo opravlja s strastjo, prosti čas pa zapolnjuje s številnimi prostočasnimi dejavnostmi.


Po srcu tabornik, ki z veseljem zaigra na črno-bele klavirske tipke, preko najrazličnejših projektov ohranja stik tudi s kulturo, umetnostjo in izobraževanjem, pa tudi z lego kockami, saj je lansko leto pridobil naziv facilitatorja za LEGO® SERIOUS PLAY®. V Novi Gorici je izvedel in finančno podprl projekt brezžičnega interneta za celotno mesto, s čimer je različne možnosti omogočil tudi finančno šibkejšim.

Do 24. NT konference nas loči manj kot mesec dni, urnik tehnoloških predavanj se dopolnjuje s svetlobno hitrostjo. Nam zaupate, o katerih tehnoloških novostih bo govora letos in katerih novih vsebin ne gre zamuditi?
V zadnjem letu je na trg s strani Microsofta prišlo precej zanimivih rešitev na praktično vseh področjih. Z bliskovito hitrostjo se razrašča paleta storitev na Microsoftovem javnem oblaku Azure, konec leta 2018 smo dočakali nov strežniški operacijski sistem Windows server 2019, kmalu za njim poštni strežnik Exchange 2019, v letošnjem letu orodje za upravljanje IT infrastrukture System center 2019, z vidika razvojnih orodij pa Visual studio 2019 ter pred kratkim nadgradnjo oziroma transformacijo Microsoft TFS strežnika v Azure DevOps server 2019. Letos pričakujemo tudi prihod novega Microsoft SQL strežnika 2019. Prav o vseh naštetih tehnologijah ter o sodobnih konceptih vzpostavitve sistemov ter obrobnih storitev bodo kolegi predavatelji spregovorili na NT konferenci.

Kar nekaj bo tudi praktično naravnanih delavnic in predavanj. Komu so namenjena, kje bodo glavni poudarki? Bodo udeleženci prejeli konkretne odgovore na izzive, ki jih še niso uspeli rešiti?
Trudil sem se, da bi celotna programska shema zajemala predavanja, s katerih bi udeleženci odnesli čim več – za tiste, ki bi si želeli poglobljenih predavanj z določenega področja, v NTK program uvrščamo delavnice oziroma podaljšane sklope predavanj, ki celovito obdelujejo teme. Ponavadi te oblike predavanj oziroma delavnic obiskujejo specialisti, ki se z določenim področjem ukvarjajo.

Rdeča nit letošnje konference je umetna inteligenca. Kako močno je le-ta vpletena tudi v tehnološki del predavanj?
V programu konference je kar nekaj predavanj, ki prikazujejo rešitve – mislim predvsem na praktične primere, ki jih bodo na NTK predstavili Microsoftovi partnerji – kar nekaj je predavanj, kjer se bodo podrobneje obravnavali tehnični vidiki vpeljave umetne inteligence, tako da menim, da bo vsak udeleženec lahko našel kaj zanimivega oziroma mu bodo predavanja zagotovo približala to tematiko, o kateri je v zadnjem času precej govora ter bo vplivala na razvoj in tehnološke rešitve prihodnosti.

Po kakšen ključu se odločate glede zasnove programa, izbire predavateljev in pripravljenih vsebin?
Trudim se, da bi predavanja bila kakovostna – za to je treba podrobneje pregledati vsebine poslanih predlogov, s kakšnim predavateljem opraviti tudi dodaten razgovor. Veliko predavateljev sicer poznamo že s prejšnjih NT konferenc in nekako vemo, kaj lahko od njih pričakujemo, ravno tako pri vsebini računamo na kolege predavatelje in MVPje iz Slovenije in tujine. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MICROSOFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MICROSOFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Microsoft

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MICROSOFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več