Slika, tv, avdio
Digitalizacija
Varnost
08.06.2020 09:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MOBOTIX: kamere, ki vidijo več kot mi!

Pametne kamere MOBOTIX s toplotnimi senzorji zaznajo temperaturna nihanja ljudi, lokacij ali predmetov in vas samodejno obvestijo o odstopanjih.
Pametne kamere MOBOTIX s toplotnimi senzorji zaznajo temperaturna nihanja ljudi, lokacij ali predmetov in vas samodejno obvestijo o odstopanjih.

Vlada je preklicala epidemijo in s 1. junijem smo se vrnili v “normalo”. Za koliko časa? Epidemiologi svarijo, obstaja realna verjetnost drugega (in morda tretjega, četrtega?) vala epidemije. Ali bo do tega prišlo, je v največji meri odvisno od nas samih. Vsekakor, če ne želimo ponovno “zapreti” gospodarstva, bomo morali tako na osebnem, kot družbenem in poslovnem nivoju uvesti določene spremembe.

Inteligentne termalne kamere – nova praksa sodobnega sveta

Termo kamere, ki z infrardečim sprejemnikom slik zaznavajo toplotno sevanje in ga pretvarjajo v slike, prikazujejo temperaturo posameznih površin (oseb, objektov, predmetov) z različnimi barvami. Takšna termo kamera zazna predmete ali osebe, ki izstopajo v smislu temperature (temperatura je izven nastavljenih parametrov). Podjetja, ki si na svojih lokacijah želijo zagotoviti brezhibno varnost, se vedno raje odločajo za namestitev termalnih kamer. Videonadzorni sistemi, ki omogočajo zagotavljanje varnosti ljudem na javnih mestih, poslovni lastnini in ozemlju, so vsakdanja praksa sodobnega razvitega sveta.

Videonadzorne rešitve morajo opravljati svojo funkcijo čim bolj učinkovito in varčno. V praksi velikokrat prihaja do različnih motenj pri delovanju kamere, kot so necelovitost zajemanja slike, premajhna ločljivost, slaba kakovost posnetkov v mraku. Velik izziv predstavljajo tudi prevelika občutljivost in nezmožnost ločevanja med neškodljivimi premiki, ki jih povzročijo veter ali preleti ptic, in dejanskim sumljivim dogajanjem, zaradi česar večkrat prihaja do lažnih alarmov.

Toplotni odtis za večjo varnost

Vedno več podjetij in javnih institucij se odloča za nadzor s termo kamerami, ki zaznavajo tudi toplotno sevanje.

Tehnologija termo kamer se je zelo razvila in ni več omejena le na nočni vid. Namenjene so zaščiti pisarn, skladišč, drugih poslovnih objektov in zemljišč, gospodarskih vozil, tovora pa tudi javnih prostorov, kot so zdravstveni objekti in objekti, ter prevoznih sredstev javnega prevoza. Termični senzorji termalnih kamer lahko na primer zaznajo povišano telesno temperaturo, kar lahko uporabimo kot indikator za nadaljnje varnostne in zaščitne ukrepe.

Naprava, s katero toplota postane vidna

V času dela na daljavo termalne kamere služijo tudi za varovanje poslovnih prostorov.

Če želite nadzorovati telesno temperaturo oseb, kar je v teh časih še posebej aktualno, je priporočljivo termo kamere namestiti v zaprtem okolju, ki ima nadzorovane pogoje, v katerih lahko ta rešitev poda najbolj natančne meritve (± 0,1 °C). Tehnologija toplotnega snemanja temelji na postopku brezkontaktnega slikanja, ki omogoča vidljivost toplotnega sevanja iz predmeta ali telesa v sicer nevidnem spektru za človeško oko (infrardeča svetloba). In vse to je skladno z zagotavljanjem zasebnosti, saj termalna kamera ne prikazuje podrobnosti, na osnovi katerih bi lahko prišlo do prepoznave obraza in s tem posameznika. Vseeno pa svetujemo, da se pred namestitvijo tovrstne rešitve posvetujete tudi z vašo odgovorno osebo za varstvo podatkov, ali za dodatne informacije kontaktirate odgovorno osebo za varstvo podatkov podjetja Konica Minolta Slovenija.

Konica Minolta in MOBOTIX nudita neomejene možnosti

Podjetje Konica Minolta je leta 2016 pridobila večinski delež (65%) v podjetju MOBOTIX, s čimer je le ta postal sestavni del Konica Minolta ponudbe za celovito delovno mesto prihodnosti. Danes je Konica Minolta nepogrešljiv ponudnik celovitih IT rešitev podjetjem. Konica Minolta je korporacija s 140-letno tradicijo, ki se iz dobavitelja strojne opreme pospešeno in uspešno spreminja v ponudnika vrhunskih IT rešitev.

Kontakt:

Konica Minolta Slovenija, d.o.o.

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana

01 568 05 00, www.konicaminolta.si

info©konicaminolta.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta tiskalniki Konica Minolta

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več