Računalništvo, telefonija
08.01.2021 14:50
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na sejmu CES predstavljeni novi računalniki Yoga AIO 7, LAVIE in NECPC ter novi Lenovo monitorji

Vse okoli nas postaja pametnejše – od kuhinj do virtualnih učilnic in domačih pisarn. Pametna tehnologija nam omogoča prilagajanje novim razmeram, pri čemer upošteva praktičnost, zabavo in družbene stike, učinkovitost in izobraževanje – tudi doma.
Lenovo je globalne gospodarske izzive prestal z odliko in postavil rekordno znamko
Lenovo je globalne gospodarske izzive prestal z odliko in postavil rekordno znamko

Lenovo™ se osredotoča na snovanje in izdelavo naprav, ki ljudem nudijo kar najboljšo uporabniško izkušnjo pri vsakdanjem delu ali zabavi. Prečiščena oblika in vitka ohišja zahtevajo manj prostora na mizi, vrhunski zasloni pa poskrbijo, da vsebine na njih oživijo, saj je prikazana slika zelo živobarvna, ponudbo računalnikov, namenjenih delu ali zabavi pa dopolnjuje še vrsta dodatkov, ki jih lahko uporabite doma ali na poti.

Na sejmu CES® družba Lenovo predstavlja vrsto vitkih naprav, ki jih odlikuje izjemna kakovost izdelave. Inovativni vsestranski namizni računalnik Yoga™ AIO 7 zasede malo prostora na delovni mizi, hkrati pa premore zaslon, ki omogoča zasuk iz ležečega v pokončni položaj. Odličen slog spremlja tudi nova napredna IPS-monitorja, modela Lenovo L24i-30 in Lenovo L27e-30. Plod dolgoletnega sodelovanja z družbo NEC Corporation pa je nova različica prenosnika LAVIE Pro Mobile, ki bo zagotovo pritegnil poglede, prav tako kot miniaturni žepni računalnik LAVIE MINI z igričarskimi ambicijami.

Vsaka od novih naprav je zasnovana tako, da vam olajša življenje, saj ves dan ostanete povezani, produktivni in se zabavate. Poleg tega uvajamo tudi najnovejše posodobitve programske opreme Lenovo Vantage, ki vam pomagajo še bolj prilagoditi računalniško izkušnjo lastnim željam in potrebam.

Prilagodljivost, ki prepriča – Lenovo Yoga AIO 7.

Če iščete namizni računalnik vse-v-enem, ki združuje tudi impresivne strojne zmogljivosti in premijsko podobo, si vsekakor oglejte novi Lenovo Yoga AIO 7 z Windows 10.

Lenovo je računalnik opremil z ekskluzivnimi tečaji zaslona, ki omogočajo njegov zasuk in dodatno personalizacijo uporabniške izkušnje. Zaslon enostavno zasuknete iz ležečega v pokončni položaj, zadostuje že sila enega prsta. Prav tako lahko zaslon nagnete do kota 20 stopinj, kar vam omogoča dodatno udobje gledanja. Še več, Yoga AIO 7 podpira prenos slike z drugih naprav, zato lahko nanj prezrcalite tudi sliko s tablice ali pametnega telefona, brez da bi zato morali zagnati računalnik. V prihodnje bo omogočeno tudi predvajanje spletnih vsebin na zaslonu, kar ga bo spremenilo v pametni televizor ločljivosti 4K. Prikaz vsebine na zaslonu se samodejno prilagodi trenutni postavitvi, na zaslonu pa lahko z mobilne naprave prikažete tudi spletne strani.

K uporabniku usmerjeni stereo zvočniki JBL® Harman so pokriti s privlačno mehko teksturo in premišljeno postavljeni pod vrtljiv zaslon, ustvarijo pa močan in poglobljen zvok tudi, ko je zaslon obrnjen navpično. Minimalistična zasnova računalnika, odetega v kombinacijo odtenkov sive in bele barve ustvari sodoben pridih, računalnik pa je primeren za vsako domačo pisarno ali bivalni prostor. Njegova barvno usklajena dodatna oprema, vključno z brezžično tipkovnico, miško in snemljivo vrhunsko nameščeno spletno kamero ločljivosti 5M, zagotavlja čiste linije. Prek Yoga AIO 7 lahko tudi napolnite prenosni računalnik in prenašate datoteke z enim kablom. Medtem, ko ste povezani, lahko delite različne vsebine.

Zaslon računalnika Yoga AIO 7 je optimiziran za prikaz kar najbolj pristnih barv. Je prvi računalniški zaslon računalnika vse-v-enem, ki dosega 99-odstotno pokritost barvnih spektrov DCI-P3 in Adobe RGB ter zagotavlja vrhunsko sliko. 27-palčni 4K IPS-zaslon lahko prikaže širši spekter toplejših rdečih in rumenih ter hladnejših zelenih in modrih barvnih odtenkov od večine drugih zaslonov.

Namizni računalnik poganja izjemno zmogljiv procesor AMD Ryzen™ do modela 7 4800H, ki v kombinaciji z grafično kartico NVIDIA® GeForce RTX™ 2060 zagotavlja neomejeno večopravilnost, ustvarjanje vsebin in igranje iger. Za dodatno pomoč v gospodinjstvu je na voljo digitalna pomočnica Alexa®. V Yoga AIO 7 vgrajeni mikrofoni vam omogočajo, da računalniku narekujete govorne opomnike, upravljate pametni dom in predvajate glasbo – brez, da bi svojo pozornost umaknili stran od brskanja po spletu ali pošiljanja e-pošte.

Monitorja Lenovo L24i-30 in L27e-30: stil, ki pritegne (tudi pametni telefon)

Ne gre zgolj za še dva računalniška monitorja. Ker se monitorji vse pogosteje nahajajo tudi v dnevni sobi ali spalnici, je njihova zunanja podoba vse bolj pomembna. Inženirji Lenova so poskrbeli, da sta novinca Lenovo L24i-30 in Lenovo L27e-30 poleg premijskega videza tudi nadpovprečno produktivna.

Opremljena sta z zmogljivo matriko vrste IPS, ki prikazuje kar najboljšo sliko, ne glede na to, ali na njiju predvajate filme, opravljate spletne nakupe, spremljate novice ali delate z dokumenti – v vsakem primeru prikazujeta ostro in čisto sliko z vseh zornih kotov. Ker po zaslugi dela in izobraževanja na daljavo pred monitorji prebijemo več časa kot v preteklosti, je kakovost računalniškega monitorja še toliko bolj pomembna.

Podstavek monitorjev pooseblja funkcionalnost, saj skrbi, da so kabli lično skriti, hkrati pa premore tudi utor/držalo za pametni telefon, s čimer vam omogoča več reda na delovni ali pisalni mizi. Oba monitorja odlikuje tudi izjemno tanek stranski rob zaslona, saj je debel vsega 7,1 mm na treh straneh.

Izberite velikost, ki vam ustreza, izbirate lahko med 23,8-palčnim modelom Lenovo L24i-30, ki sliko prikazuje v ločljivosti Full HD (1920 x 1080 pik) ali večjim 27-palčnim monitorjem Lenovo L27e-30. Da se bodo vaše oči kar najmanj naprezale, skrbita napredna tehnologija za zmanjšanje modre svetlobe (certifikat TUV Rheinland) in prevleka proti bleščanju. Oba monitorja podpirata tehnologijo AMD FreeSync™ za nemoteno igranje iger brez zatikanja. Poleg tega nudita frekvenco osveževanja slike do 75 Hz prek vmesnika HDMI.

Dodatno Lenovo ponuja udobje prilagajanja videza slike, glasnosti zvočnikov in drugih značilnosti monitorja prek zaslonskih nastavitev (OSD) prek programske platforme Lenovo Artery. Igralci iger, ljubitelji filmov ali večopravilnosti lahko enostavno nastavijo svoj monitorje Lenovo tako, da ustrezajo vsakemu scenariju rabe.

Izboljšave programske opreme Vantage izboljšajo vse Lenovo naprave

Ta mesec bo programska Lenovo Vantage, ki uporabnikom omogoča, da s svojo napravo postorijo kar največ, prenovljena. Med novimi možnostmi izstopa funkcija Lenovo Smart Assist, ki izboljša prijavo brez tipkanja (v navezi z Windows Hello) ter širi nabor aplikacij in brskalnikov, ki podpirajo upravljanje brez rok, na področje predvajanja videa. Rešitev Super Resolution 2.0 pa skrbi za dvig kakovosti predvajanih video vsebin iz virov nižjih ločljivosti.

Preko rešitve Vantage je na voljo tudi programska oprema kot storitev Vantage Smart Performance Services. Ta storitev samodiagnostike uporabnikom omogoča dostop do optičnega branja z enim klikom, namestitev popravkov proti zlonamerni programski opremi in odstranjevanje virusov za bolj zanesljivo delovanje, vzdrževanje in večjo varnost računalnika. Nova zasnova spletne aplikacije zagotavlja, da se Vantage naloži v samo nekaj sekundah, globalna dostopnost pa jamči dostop do vseh novih in obstoječih funkcij Vantage, ne glede na to, kje na svetu ste.

Neverjetno prenosljiva in »svobodna«: LAVIE MINI in LAVIE Pro Mobile

Na sejmu CES sta na ogled tudi najnovejši napravi LAVIE, ki jih Lenovo pripravlja skupaj s podjetjem NEC Corporation. 8-palčni LAVIE MINI je ultra mobilni prototip prenosnega računalnika, ki stavi predvsem na zabavo, saj so zanj na voljo igričarsko usmerjeni dodatki, medtem ko prenosnik LAVIE Pro Mobile stavi na stilsko podobo pri rabi na terenu. Oba premoreta najnovejše inovacije in zagovarjata minimalizem ter funkcionalnost.

LAVIE MINI je žepni računalnik nove generacije. Je eden najmanjših na trgu, a zelo zmogljiv, saj je opremljen s procesorji Intel® Core™ 11. generacije do modela i7 in grafično rešitvijo Intel Iris® Xe. 8-palčni zaslon prikazuje sliko v ločljivosti 1920 x 1200 pik in je občutljiv na dotik, konceptni miniaturni prenosnik, odet v belo barvo, pa tehta vsega 579 gramov, zato ga imate lahko vedno s seboj.

Pri tem lahko uporabljate vse pametne funkcije, kot so Modern Standby, infrardeča kamera s prijavo brez dotika (Windows Hello) ter prilagojeno tipkovnico z okroglimi tipkami, ki olajšajo tipkanje. Baterija zmogljivosti do 26 WHr, zanesljiva brezžična povezljivost Wi-Fi 611, do 256 GB pogon SSD za shranjevanje podatkov in razkošnih 16 GB pomnilnika LPDDR4 poskrbijo za odlično izkušnjo. Logotip na pokrovu zaslona sveti v beli svetlobi, ko je računalnik prižgan, prav tako je osvetljena tudi tipkovnica.

Dodatek Gaming Controller, ki se preprosto priklopi na majhnega LAVIE MINI, pa omogoča igranje računalniških iger po vzoru ročnih igralnih konzol. Prav tako je možno igro zaustaviti (dati na pavzo), odstraniti igričarski krmilnik in uporabljati le računalnik. Igralni plošček premore vse pričakovane funkcije in tipično postavitev gumbov in krmilnih palic, prav tako pa omogoča tudi vibriranje.

Seveda lahko igričarsko izkušnjo preselite tudi na večji zaslon televizorja, in sicer tako, da računalnik namestite v namensko postajo Dock in prek vmesnika HDMI povežete s televizorjem. Omenjena postaja premore tudi druge vmesnike, kot so USB Type-C® in USB-A, prav tako pa lahko polni baterijo vstavljenega prenosnika.

Po pohvalah glede nizke teže in visoke vzdržljivosti, ki jih je prejel na lanskem CES, se novi LAVIE Pro Mobile vrača s še bolj vabljivimi funkcijami za profesionalce, ki so veliko na poti, vključno z dolgo avtonomijo baterije in udobnejšim tipkanjem z izboljšanim 1,5 mm ugrezom tipk tipkovnice. Optimizirana funkcija tečajev zaslona hkrati tudi nagne tipkovnico za povečan naklon in večje udobje pri tipkanju (na višino 19 mm).

Tanek in lahek prenosni računalnik je sestavljen iz materialov, ki so se nekoč uporabljali samo v vesolju, na primer pokrov je iz ogljikovih vlaken. LAVIE Pro Mobile, ki tehta nekaj manj kot 889 gramov, ima izjemno tanko ohišje (16,7 mm), vanj pa je vgrajen mobilni procesor Intel Core 11. generacije do modela i7, opremljen z grafiko Intel Iris Xe za resnično prenosljivost z dolgo avtonomijo baterije (do 10 ur), torej delate skoraj od koderkoli in kadarkoli, bodisi doma bodisi v pisarni.

Prenosnik izjemno kompaktne zasnove je na voljo v mornarsko modri barvi, svetel 13,3-palčni zaslon in nova Intelova platforma pa naredita LAVIE Pro Mobile odlično napravo za vse, ki so veliko na poti.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več