12.12.2019 14:34

NEO je v prvem letu prejel številna svetovna priznanja in navdušil uporabnike

NEO, platforma za pametno življenje, ki je z inovativnim upravljanjem TV in ostalih vsebin ter storitev pametnega doma v slovenske domove prinesla popolnoma novo uporabniško izkušnjo, je že v prvem letu pridobila številne zadovoljne uporabnike. Tako je NEO po mnenju uporabnikov najboljša platforma za pametno življenje, kar kažejo rezultati raziskave, ki jo je za Telekom Slovenije opravila agencija Valicon. Ob prvi obletnici so v Telekomu Slovenije platformo NEO nadgradili s snemalnikom vsebin, posodobljeno aplikacijo Youtube in nekaj priročnimi novostmi za še hitrejše upravljanje.
NEO Telekoma Slovenije je v prvem letu prejel številna svetovna priznanja in navdušil uporabnike

S snemalnikom vsebin imajo odslej NEO uporabniki za ogled vsebin na voljo še več časa. Posnetek lahko namreč shranijo takoj, ko je vsebina umeščena v TV-spored, in si ga ogledajo v 30 dneh od takrat, ko je vsebina predvajana na televiziji. Želeno vsebino lahko uporabniki s snemalnikom posnamejo, dokler je na voljo v živo ali z možnostjo ogleda nazaj za 7 dni. NEO trenutno omogoča snemanje vsebin na 68 TV-programih, ki so v podrobnostih programa označeni z ikono za snemanje (krogec s pikico).

Prenovljena aplikacija Youtube zagotavlja še boljšo odzivnost in še bolj tekoče delovanje aplikacije, odslej pa je tudi privzeta nastavitev, da NEO daljinec hkrati prižge televizor in NEO Smartbox. Na ta način uporabniki dejansko potrebujejo en sam daljinski upravljalec tako za Smartbox kot TV.

Svoj dom lahko uporabniki popestrijo z ambientalnim videom ločljivosti 4K, ki TV-zaslon spremeni v kamin (glasovni ukaz »Kamin« oziroma »Zebe me« ali programsko mesto 999), v pametni dom pa dodajo tudi stenski termostat in radiatorski ventil. V pametni dom NEO lahko zaenkrat uporabniki povežejo 14 različnih naprav.

Ključne prednosti platforme NEO

S platformo NEO je Telekom Slovenije uporabnikom med prvimi na svetu omogočil, da lahko vsebine, ki so dostopne prek televizije in ostalih zaslonov, ter naprave pametnega doma upravljajo z glasom v slovenskem jeziku in na enem mestu. Z glasovnimi ukazi je na voljo hitro in enostavno iskanje različnih vsebin, uporabniki pa lahko iščejo po imenu TV-programa, naslovu filma ali serije, žanru, ki ga želijo gledati, imenu igralca oz. igralke in podobno. NEO deluje na vseh zaslonih, kar uporabnikom med drugim omogoča, da z ogledom posamezne vsebine, ki so jo začeli spremljati prek televizije, nadaljujejo na tablici, mobitelu ali računalniku. Seveda tam, kjer so končali z ogledom.

Številna mednarodna in domača priznanja

Da NEO predstavlja pomemben razvojni korak, poleg številnih mednarodnih nagrad, ki jih je platforma že doslej prejela, dokazuje predvsem odziv uporabnikov ter mednarodne poslovne in strokovne javnosti. Tako je NEO na globalno najvplivnejšem dogodku s področja medijev, zabave in tehnologije IBC, ki je septembra potekal v Amsterdamu, prisotne navdušil s tem, da je bil ena izmed redkih platform, ki je bila na dogodku predstavljena kot že delujoča in ne le kot demo verzija, pritegnila pa je predvsem vrhunska uporabniška izkušnja, preprosta uporaba, hitrost vmesnika, naprednost in dodelanost rešitve, spremljanje gledanosti v realnem času in potencial za širitev.

V začetku letošnjega decembra je sicer NEO na globalnem tekmovanju VideoTech Innovation Awards prejel priznanje za najboljšo uporabniško izkušnjo, nekaj dni pred tem pa je daljinec NEO v kategoriji izdelkov s področja zabave prejel prestižno nagrado s področja oblikovanja »German Design Award 2020 – Excellent Product Design«. Odličen dizajn, ki je prepričal strokovno žirijo, je skupen dosežek partnerjev, Telekoma Slovenije in vodilnega avstrijskega podjetja na področju oblikovanja interaktivnih daljincev, Ruwido.

Na tekmovanju za CSI Awards 2019 je bil NEO razglašen za najboljšo platformo v kategoriji produktnih tehnologij interneta stvari ali aplikacij, uvrstil pa se je tudi v ožji izbor v kategoriji najboljše TV-uporabniške izkušnje. Leto pred tem je NEO na istem tekmovanju prejel oznako visoko priporočljive storitve v kategoriji najboljših tehnologij interneta stvari/pametnega doma ali 5G in se hkrati uvrstil v ožji izbor v kategoriji najboljše TV povsod ali video na več zaslonih. Na dogodku CES 2019 je NEO prejel nagrado »Honoree« v kategoriji tehnologija za boljši svet, na tekmovanju CIA 2018 pa je bil uvrščen v ožji izbor v kategoriji najboljše TV povsod ali video na več zaslonih.

V Sloveniji je NEO prejel bronasto priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za inovacije 2019 v osrednjeslovenski regiji ter nagrado WEBSI 2019 kot najboljša rešitev v kategoriji uporabe naprednih tehnologij.

NEO lahko v živo preizkusijo obiskovalci vseh prodajnih mest Telekoma Slovenije. Ta so na voljo v večjih slovenskih krajih po vsej državi.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEKOM SLOVENIJE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Telekom Slovenije tudi v najnovejši kampanji za poslovne uporabnike nadaljuje uspešno sodelovanje s slovenskimi glasbeniki

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEKOM SLOVENIJE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Bronasti partner