Računalništvo, telefonija
12.02.2020 15:00

Deli z drugimi:

Share

Nikon D6 je najhitrejši in najzanesljivejši Nikon doslej

Nikon je predstavil novi profesionalni fotoaparat polnega formata D6, svojega novega D-SLR paradnega konja. Ponaša se z najzmogljivejšim sistemom samodejnega ostrenja doslej z izbirnimi 105 križno občutljivimi točkami in 1,6-krat večjo gostoto pokritosti kot pri predhodniku D5, ki ga D6 prekaša tudi v hitrosti povezave za sprotni prenos fotografij na pametne naprave, ki se ne zmanjša niti med samim fotografiranjem.
Nikon D6 je najhitrejši in najzanesljivejši Nikon doslej
Nikon D6 je najhitrejši in najzanesljivejši Nikon doslej

Sistem samodejnega ostrenja nove generacije z občutljivostjo AF točk do -4,5 EV na osrednji in -4 EV na vseh ostalih točkah ostrenja z večjo gostoto pokrivanja kot pri predhodniku prinaša še izboljšan sistem za prepoznavanje prizorov in 3D sledenje, na voljo za individualno izbiro pa so po novem prav vse točke. Skupaj s sodobnejšim slikovnim procesorjem Expeed 6 novinec omogoča neprekinjeno zaporedno fotografiranje s hitrostjo do 14 posnetkov/s s polnim AE/AF sledenjem, v načinu neslišnega fotografiranja pa zmore zajeti do 10,5 posnetkov/s z AE sledenjem.

Nikonovi inženirji so v D6 vgradili preverjeno slikovno tipalo CMOS z 20,8 milijona slikovnih točk in merilnim tipalom RGB z 180k slikovnimi točkami in razponom občutljivosti tipala ISO od 100 do 102.400 z razširljivostjo navzdol do ISO 50, navzgor pa do ISO 3.280.000.

Optično iskalo z 0,72-kratno povečavo in prikazom dodatnih informacij na OLED prikazovalniku omogoča tudi prikaz nagiba optične osi po prečni in vzdolžni osi. Poleg GPS modula so v D6 vgrajeni še Wi-Fi povezava, Bluetooth vmesnik in vhod za žični omrežni vmesnik, ki omogoča 15 % hitrejši prenos podatkov kot pri predhodniku D5. Vgrajeni reži podpirata spominske kartice XQD in najsodobnejše tipa CFexpress.

Novi Nikon D6 bo z zmogljivimi funkcijami in vzdržljivim ohišjem zagotovo izpolnil pričakovanja profesionalnih fotografov, ki od novega Nikonovega zastavonoše pričakujejo le najboljše. Ohišje Nikona D6 bo na voljo od aprila po priporočeni ceni 7.299 EUR.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več