Računalništvo, telefonija
18.12.2015 14:15

Deli z drugimi:

Share

Nova serija barvnih laserskih širokoformatnih tiskalnikov KIP 800

Po uspešni izdaji serije KIP 7800 v letu 2012, Konica Minolta sedaj predstavlja prenovljeno serijo širokoformatnih barvnih laserskih tiskalnikov KIP 800. Serija se odlikuje z velikim barvnim obsegom, visoko kvaliteto in nizko ceno odtisov. Prvi rezultati prodaje nove serije v Evropi obetajo še eno zgodbo o uspehu.
Nova serija barvnih laserskih širokoformatnih tiskalnikov KIP 800
Nova serija barvnih laserskih širokoformatnih tiskalnikov KIP 800

Serija KIP 800 je izredno zmogljiva serija širokoformatnih barvnih laserskih tiskalnikov, ki so primerni za uporabo na področju tiska arhitekturnih, inženirskih, gradbenih dokumentov ter ostalih grafičnih širokoformatnih tiskovin. Serija je sestavljena iz petih različnih modelov, ki lahko tiskajo iz dveh ali štirih zvitkov papirja: dva tiskalnika (KIP 850 in KIP 870), ki nimata skenerja, ter tri tiskalnike (KIP 860, KIP 880 in KIP 890), ki so opremljeni tudi z barvnim skenerjem. Velikost KIP tiskalnikov je prilagojena za hiter in enostaven dostop do natisnjenih dokumentov ter primerna za postavitev tudi v manjše prostore ali ob steno.

Tako kot črno-beli velikoformatni tiskalniki serije KIP, tudi barvni tiskalniki uporabljajo KIP K krmilnik za tiskanje, s katerim se poveča produktivnost in poenostavlja delovne procese. Zahvaljujoč 30 centimetrskem širokem zaslonu občutljivemu na dotik, z visoko odzivnostjo, je uporaba KIP K sistema zelo intuitivna in enostavna. Nastavitve vseh tiskalniških funkcij na zaslonu, so po uporabi izredno podobne sodobnim tabličnim računalnikom. Uporabniki storitev, ki ponujajo shranjevanje v oblakih (Google Drive, Dropbox, SharePoint…) imajo različne možnosti povezovanja le teh storitev. Serija tiskalnikov KIP 800 ima možnost tiska neposredno iz CAD aplikacij, zahvaljujoč integriranemu certificiranemu AutoCAD gonilniku.

Nizkocenovni način širokoformatnega tiska

S sloganom “Giving Shape To Ideas”, Konica Minolta nadaljuje z razvojem novih idej in inovacij, ki pomagajo promovirati poslovno rast. Širokoformatno tiskanje je eden izmed segmentov, v katerih Konica Minolta vidi velik potencial za rast, ker je cenejše od alternativnih metod oglaševanja (časopisi, revije, televizija in radio). ‘’To je razlog, da se je Konica Minolta odločila ponuditi svojim strankam novo serijo velikoformatnih tiskalnikov”, pojasnjuje Matjaž Babnik, vodja marketinga v Konici Minolti Slovenija. Glede na to, da je serijo tiskalnikov KIP 800 možno nadgraditi, pokriva različna pričakovanja uporabnikov in potrebe v gradbeni, arhitekturni ter grafični industriji, prav tako pa tudi v različnih državnih ustanovah.

Serija KIP 800 je dobavljiva v različnih verzijah, ki se prilagajajo različnim potrebam strank:

  • KIP 850 je narejen tako, da zasede čim manj prostora, hkrati pa ponuja tudi hitro in nizkocenovno črno-belo ali barvno tiskanje.

  • KIP 860 je idealen za področja, ki zahtevajo multifunkcijsko produktivnost, ne da bi pri tem skener zavzemal dodaten prostor

  • KIP 870 je namenjen projektom z visokimi zahtevami zaradi možne uporabe 4-ih zvitkov papirja različnih dimenzij ali vrste medijev.

  • KIP 880 in KIP 890 je namenjen najzahtevnejšim okoljem, saj omogoča barvno skeniranje ter tisk na štiri različne vrste papirja. KIP 890 pa je opremljen s KIP 2300 CCD skenerjem, ki je namenjen najbolj zahtevnim uporabnikom.

Kvaliteta barve je tudi po dolgotrajnem tiskanju brez odstopanj

Serija 800 uporablja suh CMYK toner velikega volumna, ki zagotavlja stoodstotno vodoodpornost in obenem tudi neverjetno kvaliteto slik. Delovna hitrost črno-belega ali barvnega tiska je 268 kvadratnih metrov na uro. Vsi modeli ponujajo tudi avtomatsko barvno kalibracijo in avtomatsko menjavo medijev. Kopije so odporne na različne vremenske vplive, kot je UV svetloba ter vlaga.

Povezljivost

Uporabniki storitev, ki ponujajo shranjevanje v oblakih (Google Drive, Dropbox, SharePoint…) imajo različne možnosti povezovanja le-teh storitev. 30 centimetrski zaslon na dotik ponuja širok zorni kot, ki koristi pri upravljanju in pregledovanju zahtevkov. Sistemske lastnosti ter funkcije kopiranja, skeniranja in tiska so na voljo na vsakem zaslonu kot bližnjica.

Barva KIP-a je zelena

Globalno podjetje Konica Minolta deli prepričanje, da je prevzem odgovornosti do klimatskih sprememb poslovna nujnost. Nova serija KIP 800 pomaga promovirati ohranjanje narave, saj imajo vsi modeli več možnosti stanja mirovanja in vgrajene sisteme za zmanjšanje električne porabe. Vsi KIP sistemi imajo oznako Energy Star.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več