16.12.2019 13:34

Nove lastnosti knjižnih skenerjev CZUR

CZUR knjižni skener

Kitajski proizvajalec knjižnih (Over-head) skenerjev je nadgradil programsko opremo in ponudil kar nekaj novosti. Nova verzija, med drugim, prinaša povečano hitrost skeniranja, dokumente, obdelane s programom za prepoznavanje besedila (OCR) pa lahko sedaj izvozite tudi v txt formatu.

Optični bralniki CZUR spadajo v kategorijo nekontaktnih skenerjev, pri katerih v procesu branja predloge materiali za skeniranje niso v neposrednem stiku s skenirno enoto. Naprava deluje kot fiksiran fotoaparat, ki zajame posnetek predmeta skeniranja od zgoraj (Over-head). Zato lahko uporabniki s skenerji CZUR skenirajo ne le posamezne papirne dokumente, ampak tudi ukrivljene predloge, kot so na primer knjige, predmeti ali tekstil.

Poleg tega pa je skeniranje s tovrstnimi napravami izjemno hitro. Nekontaktni optični bralniki naenkrat zajamejo celotno stran oziroma predmet skeniranja. Na primer, skeniranje barvne slike s ploskim skenerjem lahko traja minuto ali več, s knjižnim skenerjem CZUR ET16 Plus pa je celoten proces zajema končan v največ dveh sekundah.

Največjo vrednost za uporabnike predstavlja pametna programska oprema za procesiranje slik. Po zaslugi edinstvene tehnologije ravnanja ukrivljenih strani »Curve Flatten«, predstavljajo skenerji CZUR novost na področju skeniranja knjig. Tehnologija omogoča napravi učinkovito skeniranje vezanih dokumentov in se ponaša z robustno programsko opremo in najsodobnejšimi funkcijami.

»Skenerje CZUR odlikuje širok razpon uporabnosti, saj z njimi lahko skenirate dokumente vseh formatov, do velikosti A3,« je izjavil Ciril Kraševec, direktor podjetja Xenon forte. »Zaradi njihove zasnove, vezanih dokumentov, kot so na primer knjige ali revije, ni potrebno razvezati, obenem pa zmogljiva programska oprema omogoča številne možnosti obdelave. S funkcijo optičnega prepoznavanje besedila (ABBYY OCR) z enim klikom prenesete skeniran dokument v datoteko Txt, Word, Excel, PDF ali TIFF, katere je možno spreminjati in po njih iskati.«

Še več novosti pa prinaša zadnja nadgradnja operacijskega sistema z oznako 4.6. Nastavitvam parametrov skeniranja v načinu obdelave samostojne strani [Flat Single Page] je bila dodana pametna optimizacija črnih obrob. Obrezanje robov je bilo dodano za nastavitve parametrov v metodah obdelave [Flat Single Page] in [Facing Pages]. Dodan je nov format Txt za shranjevanje dokumentov, ki so bili obdelani s programom za prepoznavanje besedila in nov prednastavljen način zajema [Image Mode], ki je namenjen skeniranju slik/fotografij. V knjižnem načinu skeniranja pa od sedaj lahko pri skupinski obdelavi [Batch-Crop] izbirate med fiksno širino strani in prilagodljivim načinom [Free Adjust].

Nadgradnjo operacijskega sistema z oznako CZUR Scanner 4.6 for Windows najdete na spletnem naslovu https://www.czur.com/support.

Več informacij o knjižnih skenerjih CZUR dobite na naslovu http://www.xenon-forte.si/Re%C5%A1itve/Strojna-oprema/Skenerji/CZUR.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

EPSON

, ,

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667