Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

16.01.2019      7:00
AOC AGON AG273QCG in AG273QCX

Super hitri in nagrajeni AOC AGON 3 ukrivljeni igričarski monitorji prihajajo na trgovske police!

Igričarska monitorja AOC AGON 3 generacije AG273QCG in AG273QCX Igričarska monitorja AOC AGON 3 generacije AG273QCG in AG273QCX
AGON Game Lights: prinaša RGB manijo na AGON monitorje

AOC s ponosom najavlja prihod ukrivljenih AG273QCG (Nvidia G-SYNC) in AG273QCX (AMD FreeSync 2 HDR) monitorjev iz tretje AGON generacije.

Strokovnjak za monitorje, podjetje AOC, s ponosom najavlja prihod ukrivljenih AG273QCG (Nvidia G-SYNC) in AG273QCX (AMD FreeSync 2 HDR) monitorjev iz tretje AGON generacije. Zasnovani za "hardcore" igričarje, se modeli AGON 3 ponašajo s funkcijami, kot sta frekvenca osveževanja do 165 Hz in visoka odzivnost 1 ms, poleg tega pa vključujejo najnovejše tehnologije, kot je AMD FreeSync 2 HDR in osveženo elegantno obliko, ki je modelu AG273QCG prinesla nagrado za oblikovanje »Red Dot Design Award 2018«.

Konkurenčni monitorji za konkurenčne igričarje

AOC je lansiral svojo prvo premium linijo igričarskih monitorjev AGON (starogrški izraz za tekmovanje, spopad, antagonizem) v letu 2016. Iz prve generacije AGON monitorjev, je model AG271QX takoj postal nagrajen, medtem ko se je 240 Hz AG251FZ uveljavil kot vodilni model za esports ekipe in turnirje. Druga generacija monitorjev AGON je razširila linijo z izjemno širokimi in ukrivljenimi zasloni v različnih velikostih (27”-35”), kot je model AG352UCG. Zdaj je tu že tretja generacija - AGON 3, ki se ponaša z impresivnimi specifikacijami, privlačnim dizajnom in še več igričarskimi funkcijami kot kdajkoli prej!

Specifikacije

27-palčni (68,6 cm) AG273QCG je opremljen z ukrivljenim (1800R) TN panelom v QHD ločljivosti (2560x1440), podpira Nvidia G-SYNC in se ponaša z izjemno frekvenco osveževanja 165 Hz ter 1 ms odzivnim časom. Uporabniki podprtih Nvidia grafičnih kartic lahko omogočijo G-SYNC, s čimer se odpravi trganje in trzanje slike ter prilagodi hitrost osveževanja monitorja s frekvenco grafičnega procesorja. Visoka svetlost 400 nit zagotavlja, da je monitor uporaben tudi v svetlejših prostorih. Dva vgrajena 2 W zvočnika z DTS pa dopolnjujeta celoten avdiovizualni paket.

27-palčni (68,6 cm) HDR monitor AG273QCX pa je opremljen s podobno ukrivljenim (1800R) VA panelom v QHD ločljivosti s frekvenco osveževanja 144 Hz. Zahvaljujoč visoki svetlosti 400 nit, ta zaslon podpira HDR standard VESA DisplayHDR 400. Poleg tega se ponaša s tehnologijo AMD FreeSync 2 HDR, ki blaži vhodno zakasnitev, katero lahko povzroča HDR tonsko mapiranje, poskrbi za izravnavo kompenzacije nizke frekvence (LFC) ter se znebi trganja in trzanja slike. Statično kontrastno razmerje 3000:1 VA panela in širok barvni razpon z 90% DCI-P3 pokritostjo prinašata vizualizacijo z globoko črnino in živahnimi barvami, obenem pa ponuja široke kote gledanja 178°/178°. Visoka odzivnost je zagotovljena z odzivnim časom 1 ms, kar se doseže s strobe tehniko. Dva vgrajena 5 W zvočnika na AG273QCX sta tudi DTS-skladna.

Dizajn

Oba monitorja sta opremljena s 3-stranskim brezrobim okvirjem, kar omogoča brezhibno postavitev več monitorjev eden zraven drugega. Prav tako sta zelo ergonomska, saj poleg vrtenja in nagiba omogočata tudi nastavitev višine za 110 mm. AGON Game Lights, izjemno prilagodljive obročasto oblikovane RGB luči na hrbtni strani monitorja, s podporo več kot 100.000 barv, se lahko prilagodijo na vrsto igre ali preference uporabnika. Rdeče, V-oblikovano elegantno kotno stojalo modela AG273QCG in srebrno stojalo modela AG273QCX trdno stojita na mizi, ne da bi zasedla veliko prostora. Ukrivljenost 1800R na obeh zaslonih popolnoma zaokroža vidno polje uporabnika in nudi prepričljivo potopitev v doživetje na ekranu. Že iz prejšnjih generacij monitorjev AGON poznano držalo za slušalke, je bilo preoblikovano in podvojeno, saj se lahko nahaja na obeh straneh. Za preprosto postavitev in demontažo (turnirji, LAN dogodki, ipd.) je mogoče stojalo na monitor namestiti z enim samim klikom brez vijakov, priročen ročaj pa omogoča enostaven transport. Model AG273QCX ima tudi prenovljen, eleganten žični daljinski upravljalnik AOC Game Pad, ki omogoča enostavno prilagajanje različnih OSD nastavitev.

Dodatne značilnosti

Poleg izjemno širokega nabora funkcij, navedenih zgoraj, oba monitorja vključujeta tudi:

• AOC Game Color, s katero lahko uporabniki prilagodijo barvno nasičenost za boljšo raven sive barve in več podrobnosti v sliki
  • AOC Game Modes, s posebnimi izboljšavami, namenjene različnim žanrom iger in tremi uporabniško prilagodljivimi profili
  • AOC Shadow Control, za prilagajanje nivojev senc za boljši pregled temnejših območij, ne da bi to vplivalo na preostali del zaslona
  • AOC Dial Point, ki samodejo postavi križec v center akcije, s čimer uporabnikom pomaga pri natančnem ciljanju v strelskih igrah
  • FPS Frame Counter, ki v enem od robov zaslona prikazuje trenutne sličice na sekundo
  • Flicker Free tehnologija, ki zmanjšuje pekoč občutek in utrujenost oči med dolgimi igralnimi sejami
  • nov, posodobljen OSD s svežim in modernim videzom ter dodatnim programskim OSD (G-Menu) za še večjo prilagodljivost.

Nova AGON 3 monitorja sta bila prvič predstavljena, preizkušena, in visoko ocenjena s strani novinarjev na sejmu Gamescom 2018, sedaj pa bosta na voljo tudi za igričarje v bolje založenih spletnih in klasičnih trgovinah.

Monitorja AOC AG273QCX in AG273QCG bosta na voljo v januarju 2019 po priporočeni prodajni ceni 699 EUR oziroma 799 EUR.

Povezave:Aoc, Pchand

Zaupaš glasovnim asistentom kot sta Googlov asistent ali Amazonova Alexa?

Električni brivnik Xiaomi za zgolj 21 evrov! 1
TadejM  |  Nočem biti siten... toda 6-7 let nazaj s...
Ubisoft presenetil z velikodušno potezo po po... 2
Justin.Forfunky  |  Ne bi se registriral.
Ubisoft presenetil z velikodušno potezo po po... 2
Potato  |  A mislite da je res jim težko dati pov m...
Tu je prvi seznam naprav, ki naj bi prejele n... 1
Andre Frass  |  Motorola moto x4 je odličen nakup