Računalništvo, telefonija
27.04.2019 08:53

Deli z drugimi:

Share

Od “novinca” na trgu do najnevarnejšega konkurenta

.. Nekoč znan kot kabelski oziroma, kot radi rečemo, »fiksni« operater, danes Telemach velja za najbolj prodornega operaterja na slovenskem trgu in celostnega ponudnika telekomunikacijskih storitev ..
Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha
Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha

S ponudbo interneta, televizije in fiksne ter mobilne telefonije prepriča vse več Slovenk in Slovencev, mi pa smo pobrskali, zakaj je temu tako.

Pred tremi leti in pol je Telemach s predstavitvijo naročniških mobilnih paketov družine VEČ pretresel trg mobilnih storitev in vse od takrat, z nekaj redkimi izjemami, je najhitreje rastoči mobilni operater. Presegel je mejo pol milijona mobilnih uporabnikov, z nenehno nadgradnjo in osredotočenostjo na povečevanje količine prenosa podatkov ter pregledno ponudbo paketov pa je zavzel pomemben prostor na slovenskem trgu.

Eden glavnih razlogov za nenehno rast Telemacha je bržkone sodobna infrastruktura tako fiksnega kot tudi mobilnega omrežja. “Vemo, kaj je naš cilj in kakšna je naša vizija. Želimo biti najboljši, najbolj zanesljivi in napredni. Zavedati se moramo, da živimo v spreminjajočem se svetu, ki nas sili k napredku, inovacijam. Takšni so tudi sodobni uporabniki. Zato moramo ne le slediti, temveč tudi narekovati trende, kar nam je v zadnjem obdobju dobro uspelo,” poudarja Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha.

Ko govorimo o narekovanju trendov, se moramo ustaviti pri zadnjih dveh premikih, ki jim ju je uspelo ponuditi v Sloveniji. Lani so predstavili televizijo prihodnosti – EON in obenem začeli projekt GIGA omrežja, ki je v Sloveniji omogočilo internetne hitrosti 1 Gbps. “Prisluhnili smo željam uporabnikov in ustvarili televizijo prihodnosti, ki bo zadovoljila vse njihove potrebe. Ker je osnova za delovanje tehnologij prihodnosti kakovostno omrežje, smo več let vlagali v izgradnjo in prenovo fiksne infrastrukture, da lahko danes ponudimo nove pakete, z vlaganjem v omrežje pa bomo nadaljevali tudi v prihodnje,” je povedal predsednik poslovodstva Telemacha Adrian Ježina in poudaril, da je EON na voljo vsem prebivalcem Slovenije, ne glede na to, ali se nahajajo v Telemachovem omrežju ali ne.

Hkrati je začetnih nekaj mesecev pokazalo, da je EON dejansko primeren za vse starostne skupine, saj vsak televizor spremeni v pametni televizor in je tako pametnejši, boljši ter hitrejši, takšne pa so tudi želje večine uporabnikov. “Vsak, ki želi imeti prilagodljivo televizijo, izbirati programe, ki jih dejansko želi gledati, in to početi na več napravah, s časovnim zamikom, ali pa filme in serije izbirati iz bogatega Video kluba, bo rešitev našel v EON-u,” na vprašanja o pričakovanjih uporabnikov odgovarjajo na Telemachu. Pri Telemachu se zavedajo, da je linearna televizija preteklost. Uporabniki želimo vsebine, ki jih najraje spremljamo, ko imamo čas, torej potrebujemo časovni zamik. Želimo si širok izbor vsebin na dlani, ki jih najdemo v video knjižnicah. Želimo pametno televizijo, da na njej lahko brskamo po spletu, igramo igrice in podobno.

Trije obvladujejo več kot 90 % trga

Govorimo seveda o trgu mobilne telefonije. Telekom Slovenije in A1 sta lani izgubila nekaj tržnega deleža, Telemach pa je od največjih, po podatkih Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS), edini svoj delež povečal. Da se bo trend nadaljeval tudi v letu 2019, je Telemach poskrbel z neomejeno količino prenosa podatkov v svojem paketu NAJVEČ. Ta omogoča tudi ostale prednosti, kot je na primer 100 minut brezplačnih klicev iz domačega omrežja v države EU/EEA, kar pri konkurenci znese kar zajeten kupček denarja. Obenem uporabniki v vseh Telemachovih mobilnih paketih brezplačno prejmejo mobilno televizijo EON in dostop do največje WiFi mreže na svetu UNIFI Travel.

V petih letih več kot 100 milijonov evrov za naložbe v omrežja

V prihodnosti pri Telemachu načrtujejo nadaljevanje izgradnje in nadgrajevanja svojega fiksnega in mobilnega omrežja. V petih letih bodo v omrežje vložili kar do 100 milijonov evrov, pri čemer bo v ospredju širjenje GIGA omrežja in zagotavljanje najvišjih internetnih hitrosti.

Telemach tako dandanes deluje kot pomemben akter na slovenskem telekomunikacijskem trgu in s svojo vizijo nadaljnjega razvoja napreduje tako na področju fiksnih kot tudi mobilnih storitev. O kakovosti storitev pa nenazadnje priča tudi konstantna rast števila naročnikov in njihovo zaupanje. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več