Računalništvo, telefonija
18.04.2019 11:24

Deli z drugimi:

Share

Olajšajte si užitek ali delo …

.. Svet se vse bolj elektrificira. Če sklepamo po trenutnih trendih, bomo prav kmalu tudi večino transporta opravili z električnim pogonom ..
E-City
E-City

Danes imate ogromno možnosti, da s svojo mobilnostjo prispevate k čistejšemu okolju, hkrati pa k temu dodate tudi element udobja – s tem, da preklopite na elektriko.

Podjetje PRO MAGNET elektrificira – torej predela na električni pogon skoraj vse, kar se premika. Skoraj pri vsem imate tudi možnost izbire med nakupom novega proizvoda, predelavo obstoječega ali priljubljenim najemom.

Podjetje je bilo ustanovljeno z idejo, da elektrificira oziroma predela čim več vozil in strojev na električni pogon.

Zakaj?
Razlog je predvsem v ekologiji in udobnosti. Te ideje sicer niso nove, vendar je tak način uporabe možen šele danes, ko nam tehnologija omogoča kar do 93-odstoten izkoristek na elektromotorjih in skladiščenje energije do 300WH na kilogram.

Na E-pogon v glavnem predelujejo pisano paleto vozil, od štirikolesnikov, motorjev, skuterjev, koles do invalidskih pripomočkov in najrazličnejših strojev (npr. stroj za obiranje jagod, stroj za potisk hlevskega gnoja, mini bager …). Pri tem je pomembno, da so vse predelave plod lastnega razvoja. Pri štirikolesnikih je potrebno poudariti, da je pri nakupu mogoče pridobiti subvencijo EKO sklada.

Trenutni hit v ponudbi – električna kolesa

Če razmišljate o električnem kolesu, se lahko se odločite za:

  • nakup novega električna kolesa,
  • predelavo vašega starega,
  • najem kolesa za krajši čas ali daljše obdobje.

Če še niste povsem prepričani, ali je to za vas ali pa bi kolesarili le občasno (dopust, organizacija team buildinga v podjetju …), je idealna priložnost, da kolesa/štirikolesnike najamete. Za najem so na voljo vsi osnovni tipi koles (city, trek, gorsko).

Če pa ste že odločeni, da bi imeli kolo na električni pogon, je ključna prednost pri nakupu oziroma predelavi ta, da sta kolo in elektrifikacija v celoti narejena individualno po vaših željah (tako moč in domet kot vrsta pogona …).

Osnovne izvedbe predelav:

  • E-pogon v sprednjem kolesu (moč do 250w): primeren za pomoč pri kolesarjenju po ravninah in manjših vzponih, za kolesa tipa City bike in Trek;
  • E-pogon v zadnjem kolesu: primeren za pomoč pri kolesarjenju za vse tipe terena in vse tipe koles;
  • E-centralni pogon po sistemu PEDALEC: primeren za pomoč pri kolesarjenju za vse tipe terena in vse tipe koles, razen za kolesa iz karbona;
  • E-centralni pogon po sistemu SILE PRITISKA: primeren za pomoč pri kolesarjenju za vse tipe terena in vse tipe koles, razen za kolesa iz karbona.

Pri predelavah najpogosteje uporabljajo BLDC motorje in litijeve baterijske celice. Vsaka predelava pa se kreira na željo stranke in glede na sposobnost vozila ali stroja.

Več podatkov najdete na spletni strani podjetja: www.promagnet.eu.

V podjetju PRO MAGNET si torej od začetka prizadevajo uresničiti začetno idejo po elektrifikaciji čim večjega števila vozil in strojev ter s tem prispevati majhen delček v mozaik ohranjanja planeta v dobri kondiciji. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več