Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

17.12.2019      8:00
RITTAL

ONCITE - razpoložljivost podatkov v realnem času

.. S pravimi in celovitimi rešitvami lahko podjetja iz svojih proizvodnih podatkov pridobijo veliko dodano vrednost. Omogočajo na primer sledenje podatkov v celotni dobavni verigi ..

German Edge Cloud, član skupine Friedhelm Loh Group je skupaj s podjetji Bosch Connected Industry, IoTOS in Rittal predstavil "ONCITE" industrijski robni podatkovni center. Z "ONCITE" celovito rešitvijo lahko proizvodna podjetja zdaj iz svojih proizvodnih podatkov pridobijo veliko dodano vrednost. Nekatere specifikacije že obstajajo, npr. proizvajalci avtomobilov, kot sta Volkswagen in BMW, so uvedli digitalne platforme, kot je Volkswagen Industrial Cloud ali Open Manufacturing Platform. Te proizvajalcem omogočajo sledenje podatkov v celotni dobavni verigi.

ONCITE je rešitev, ki zadovoljuje naraščajoče potrebe po razpoložljivosti podatkov v realnem času s pomočjo razširljivega robnega podatkovnega centra v oblaku podjetij German Edge Cloud in Rittal. Nahaja se neposredno na lokaciji v tovarnah – z drugimi besedami natančno tam, kjer se podatki ustvarjajo. Zahvaljujoč industrijskim aplikacijam Bosch Connected Industry, German Edge Cloud in IoTOS, lahko nove tehnologije, kot sta industrijska analitika in AI (umetna inteligenca), izboljšajo kakovost in optimizirajo stroške in zmogljivost proizvodnje. Tako nastane celovit ekosistem za proizvodno industrijo - povezan z močnimi industrijskimi in raziskovalnimi partnerji.

"Avtomobilski proizvajalci se trenutno soočajo z velikim izzivom. Volkswagen in BMW sta pred kratkim sprožila pobudo za digitalizacijo z vzpostavitvijo lastnih digitalnih proizvodnih platform", razlaga dr. Sebastian Ritz, generalni direktor German Edge Cloud: "Dobavitelji z več kot 100.000 tovarnami se morajo prilagoditi tem potrebam in tudi poznejšim platformam drugih avtomobilskih proizvajalcev. Kljub temu želijo dobavitelji obdržati nadzor nad svojimi proizvodnimi podatki in ne želijo izgubiti statusa dobavitelja. Zato potrebujejo cenovno ugodno rešitev za “priklop in proizvodnjo."

V avtomobilski dobavni verigi ONCITE omogoča varno izmenjavo podatkov v celotni dobavni verigi s prihajajočimi digitalnimi proizvodnimi platformami proizvajalcev in dobaviteljev. Poleg tega rešitev – z industrijskimi aplikacijami Bosch Connected Industry, German Edge Cloud in IoTOS – predstavlja osnovo za uvedbo aplikacij industrije 4.0, da bodo tovarne lahko še bolj digitalizirane.

Podatki ostajajo na mestu

ONCITE v realnem času temelji na visoko dostopnem in razširljivem robnem podatkovnem centru v oblaku. Podatkovni center ONCITE podjetij German Edge Cloud in Rittal se nahaja v tovarni. Podatki se stalno ustvarjajo, shranjujejo, obdelujejo in ocenjujejo hitro in lokalno.

Razširljiv sistem robnega podatkovnega centra lahko zajema masovne podatke o strojih in jih uskladi tako, da se lahko z AI sistemom uporabijo za optimizacijo proizvodnje. To izboljšuje kakovost ter optimizira stroške in zmogljivost proizvodnje. Vrhunska tehnologija, ki obdeluje podatke neposredno na mestu izvora, dopušča minimalne čase zakasnitve, ki so potrebne za izvajanje številnih aplikacij industrije 4.0 in IIoT.

Hitra vzpostavitev, razširljivost in odprtost

"Z ONCITE lahko uporabnik zelo hitro najde rešitev in močno zniža stroške vključevanja v obstoječe tovarniško IT okolje in nadaljnjega delovanja". je povedal dr. Ritz in predstavil prednosti. "Ko se zahteve povečujejo, se lahko dodatne storitve in računalniške zmogljivosti hitro vključijo ali dodajo. Ponujena rešitev vključuje razširljivo IT infrastrukturo robnega podatkovnega centra v oblaku, odprto platformo, odprto IIoT platformo ter uporabo zunanjih storitev v oblaku in popolno podporo."

Procesne verige, od robnih do digitalnih proizvodnih platform, lahko kadar koli preslikate. To temelji na javnih Hyper Scaler spletnih infrastrukturah z več medsebojno povezanimi oblaki, ki jih ponuja German Edge Cloud.

Z ONCITE uporabniki dobijo popolno storitev, ki vključuje strojno infrastrukturo. To zagotavlja visoko raven razpoložljivosti in razširljivosti, ki je potrebna za industrijske programske aplikacije z operativnimi stroški, ki si jih srednje velika podjetja lahko privoščijo. (P.R.)

Povezave:Rittal

Ali ob trenutni nevarnosti koronavirusa delate od doma?

Delo na domu, nadzor in kaj pravi zakon?

Pametni mobilni telefon in osebni računalnik ... 3
Gregor  |  Na prvi vtis spominja na staro komunikat...
Neverjetno. Microsoft Edge prehitel Firefox! 3
Justin.Forfunky  |  Kaj dosti znanja nimam. Enostavno se mi ...
Neverjetno. Microsoft Edge prehitel Firefox! 3
user543  |  Vidim da si tudi ti mož kulture.
Neverjetno. Microsoft Edge prehitel Firefox! 3
Justin.Forfunky  |  Nameščenih imam 7 brskalnikov, Guglovega...
Novosti na področju polnilnih postaj za elekt... 1
Hrast105  |  Zaenkrat so po mojem nenju lastniki e-av...