Računalništvo, telefonija
17.12.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

ONCITE – razpoložljivost podatkov v realnem času

.. S pravimi in celovitimi rešitvami lahko podjetja iz svojih proizvodnih podatkov pridobijo veliko dodano vrednost. Omogočajo na primer sledenje podatkov v celotni dobavni verigi ..
ONCITE  - razpoložljivost podatkov v realnem času
ONCITE - razpoložljivost podatkov v realnem času

German Edge Cloud, član skupine Friedhelm Loh Group je skupaj s podjetji Bosch Connected Industry, IoTOS in Rittal predstavil “ONCITE” industrijski robni podatkovni center. Z “ONCITE” celovito rešitvijo lahko proizvodna podjetja zdaj iz svojih proizvodnih podatkov pridobijo veliko dodano vrednost. Nekatere specifikacije že obstajajo, npr. proizvajalci avtomobilov, kot sta Volkswagen in BMW, so uvedli digitalne platforme, kot je Volkswagen Industrial Cloud ali Open Manufacturing Platform. Te proizvajalcem omogočajo sledenje podatkov v celotni dobavni verigi.

ONCITE je rešitev, ki zadovoljuje naraščajoče potrebe po razpoložljivosti podatkov v realnem času s pomočjo razširljivega robnega podatkovnega centra v oblaku podjetij German Edge Cloud in Rittal. Nahaja se neposredno na lokaciji v tovarnah – z drugimi besedami natančno tam, kjer se podatki ustvarjajo. Zahvaljujoč industrijskim aplikacijam Bosch Connected Industry, German Edge Cloud in IoTOS, lahko nove tehnologije, kot sta industrijska analitika in AI (umetna inteligenca), izboljšajo kakovost in optimizirajo stroške in zmogljivost proizvodnje. Tako nastane celovit ekosistem za proizvodno industrijo – povezan z močnimi industrijskimi in raziskovalnimi partnerji.

“Avtomobilski proizvajalci se trenutno soočajo z velikim izzivom. Volkswagen in BMW sta pred kratkim sprožila pobudo za digitalizacijo z vzpostavitvijo lastnih digitalnih proizvodnih platform”, razlaga dr. Sebastian Ritz, generalni direktor German Edge Cloud: “Dobavitelji z več kot 100.000 tovarnami se morajo prilagoditi tem potrebam in tudi poznejšim platformam drugih avtomobilskih proizvajalcev. Kljub temu želijo dobavitelji obdržati nadzor nad svojimi proizvodnimi podatki in ne želijo izgubiti statusa dobavitelja. Zato potrebujejo cenovno ugodno rešitev za “priklop in proizvodnjo.”

V avtomobilski dobavni verigi ONCITE omogoča varno izmenjavo podatkov v celotni dobavni verigi s prihajajočimi digitalnimi proizvodnimi platformami proizvajalcev in dobaviteljev. Poleg tega rešitev – z industrijskimi aplikacijami Bosch Connected Industry, German Edge Cloud in IoTOS – predstavlja osnovo za uvedbo aplikacij industrije 4.0, da bodo tovarne lahko še bolj digitalizirane.

Podatki ostajajo na mestu

ONCITE v realnem času temelji na visoko dostopnem in razširljivem robnem podatkovnem centru v oblaku. Podatkovni center ONCITE podjetij German Edge Cloud in Rittal se nahaja v tovarni. Podatki se stalno ustvarjajo, shranjujejo, obdelujejo in ocenjujejo hitro in lokalno.

Razširljiv sistem robnega podatkovnega centra lahko zajema masovne podatke o strojih in jih uskladi tako, da se lahko z AI sistemom uporabijo za optimizacijo proizvodnje. To izboljšuje kakovost ter optimizira stroške in zmogljivost proizvodnje. Vrhunska tehnologija, ki obdeluje podatke neposredno na mestu izvora, dopušča minimalne čase zakasnitve, ki so potrebne za izvajanje številnih aplikacij industrije 4.0 in IIoT.

Hitra vzpostavitev, razširljivost in odprtost

“Z ONCITE lahko uporabnik zelo hitro najde rešitev in močno zniža stroške vključevanja v obstoječe tovarniško IT okolje in nadaljnjega delovanja”. je povedal dr. Ritz in predstavil prednosti. “Ko se zahteve povečujejo, se lahko dodatne storitve in računalniške zmogljivosti hitro vključijo ali dodajo. Ponujena rešitev vključuje razširljivo IT infrastrukturo robnega podatkovnega centra v oblaku, odprto platformo, odprto IIoT platformo ter uporabo zunanjih storitev v oblaku in popolno podporo.”

Procesne verige, od robnih do digitalnih proizvodnih platform, lahko kadar koli preslikate. To temelji na javnih Hyper Scaler spletnih infrastrukturah z več medsebojno povezanimi oblaki, ki jih ponuja German Edge Cloud.

Z ONCITE uporabniki dobijo popolno storitev, ki vključuje strojno infrastrukturo. To zagotavlja visoko raven razpoložljivosti in razširljivosti, ki je potrebna za industrijske programske aplikacije z operativnimi stroški, ki si jih srednje velika podjetja lahko privoščijo. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RITTAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RITTAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RITTAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,