Računalništvo, telefonija
16.08.2019 16:15
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Orodje HPE InfoSight odslej tudi na SimpliVity HCI sistemih

Orodje HPE InfoSight odslej tudi na SimpliVity HCI sistemih
Orodje HPE InfoSight odslej tudi na SimpliVity HCI sistemih

Kupci priznane hiperkonvergenčne rešitve HPE SimpliVity, ki združuje fizične gradnike IT infrastrukture in napredne podatkovne storitve, bodo odslej deležni zmogljivega orodja InfoSight.

Večkrat nagrajena in celostno optimizirana all-flash rešitev ponuja primerljive funkcionalnosti kot tradicionalne in oblačne rešitve z mnogokratnikom nabavne vrednosti, z njeno pomočjo pa si lahko tudi manjša podjetja vzpostavijo svoj oblak (IaaS).

HPE je nekoč samostojnega proizvajalca SimpliVity prevzel leta 2017 za 650 milijonov ameriških dolarjev. Razpoložljivost orodja InfoSight pomeni nov, izrazit pospešek za to platformo.

HPE SimpliVity je po navedbah proizvajalca edina hiperkonvergenčna rešitev (HCI) na trgu, ki vsebuje virtualizacijsko platformo za shranjevanje podatkov in ki podpira številne napredne funkcionalnosti, kot so “in-line” deduplikacija in kompresija, integrirane arhivske in DR funkcionalnosti ter visoko razpoložljivost na nivoju vozlišča, omrežja, … Revija CRN je rešitev HPE SimpliVity 380 predlani označila z laskavim naslovom “Product of the Year” v kategoriji hiperkonvergenčnih rešitev. V finalnem izboru te kategorije je bilo pet konkurenčnih rešitev, žirija, sestavljene iz neodvisnih strokovnjakov, pa je tedaj zapisala, da gre za disruptivno rešitev, ki za razliko od večine konkurentov omogoča optimizacijo podatkov na vsej njihovi življenjski poti. Danes lahko dodamo, da gre za prvo HCI rešitev, ki vsebuje orodje s primerljivimi funkcionalnostmi, kot je HPE InfoSight.

HPE InfoSight – na poti do avtonomnega podatkovnega centra
HPE InfoSight je vodilno AI orodje za izvajanje operativnega upravljanja z IT infrastrukturo (AIOps) in temelji na zbiranju in obdelavi velikih količin podatkov, ki jih v oblak posredujejo tipala, nameščena v Nimble, 3PAR diskovnih sistemih, strežnikih ter po novem tudi v SimpliVity hiperkonvergenčnih sistemih. S pomočjo umetne inteligence in strojnega učenja je orodje sposobno napovedovati težave in se na podlagi različnih realnih situacij vseskozi učiti. S tem IT infrastruktura postaja vse pametnejša in zanesljivejša. Orodje je na primer sposobno na podlagi vzorcev delovanja aplikacij in obremenitev posameznih gradnikov infrastrukture predvideti performančne težave, identificirati razloge zanje in navesti dejanske predloge sprememb s ciljem dviga nivoja performanc in zanesljivosti. Izkušnje so pokazale, da je na primer pri Nimble diskovnih sistemih na ta način odpravljenih kar 86% vzrokov, ki bi lahko povzročili resne težave ali celo odpoved delovanja. S tem je po navedbah proizvajalca dosežena kar 99.9999-odstotna razpoložljivost.

HPE InfoSight domuje v oblaku (SaaS) in zanj ne potrebujemo namestitve na lokalni infrastrukturi, kupcem pa je na voljo brezplačno ob nakupu katerekoli zgoraj omenjene diskovne oziroma strežniške platforme. Pridobitev in možnost nadaljnjega razvoja rešitve je bilo pravzaprav glavno gonilo prevzema podjetja Nimble s strni HPE pred dvemi leti. To, da je orodje sedaj na voljo tudi na SimpliVity platformi, je pravzaprav logično, saj so osnova zanjo prav ProLiant strežniki, kjer je InfoSight podprt že nekaj časa. Tam ga dopolnjuje sistem AHS (Active Health System), ki spremlja zdravje in zmogljivost strojne opreme. Kupci, ki želijo pričeti z uporabo orodja InfoSight na svojih strežnikih, morajo prenesti t.i. »iLO Amplifier Pack«.

HPE InfoSight pa ne spremlja zgolj delovanja strojne opreme (strežniki, diskovje, mrežne povezave), temveč tudi druge nivoje, kot so na primer virtualni strežniki (VM). To pomeni,da če imate veliko število VM-ov, lahko hitro in enostavno preko preglednega grafičnega vmesnika ugotovite, katere recimo tam samo “ždijo” in “kurijo” dragocene sistemske vire, katere pa so preobremenjene in jim virov primanjkuje. Takšno okolje omogoča vzpostavitev kakovostnega nadzora nad delovanjem VM-ov, aplikacij, …. saj smo deležni samodejnih opozoril o neoptimalnem delovanju in o težavah s sistemskimi viri, ter napovedi pričakovanih okvar na strojni opremi. Še več, na vpogled imamo zgodovino gibanja izrabe sistemskih virov, različne napovedi trendov, natančne podatke o gradnikih infrastrukturi in še bi lahko naštevali. Na enem mestu imamo tudi ažuriran pregled nad statusom garancij in vzdrževalnih pogodb. Nabor funkcionalnosti naj bi se po navedbah proizvajalca v bodoče še razširil.

Novosti pri SimpliVity sistemih – 1U sistem z AMD EPYC procesorjem in hibridno vozlišče za dolgoročno arhiviranje VM-ov

Podjetja, ki iščejo učinkovito rešitev za arhiviranje in restavriranje velikih količin podatkov v primeru katastrofičnega dogodka imajo sedaj na voljo cenovno sprejemljivo HCI rešitev, HPE SimpliVity 380, ki omogoča dolgoročno centralizirano arhiviranje virtualnih strežnikov. Gre za hibridno konfiguracijo, sestavljeno iz klasičnih diskov kapacitete 4TB in SSD podatkovnih nosilcev, s čimer je recimo mogoče restavrirati 1TB velik virtualni strežnik v zgolj eni minuti (navedba proizvajalca).

Druga novost je HPE SimpliVity 325, ki temelji na HPE ProLiant DL325 Gen10 strežniku z AMD-jev EPYC procesorjem ter zgolj SSD podatkovnimi nosilci. Rešitev je s skromno 1U višino namenjena tako zgoščenim gručam v centralnih podatkovnih centrih, kot namestitvam na oddaljenih lokacijah. Ker gre za enoprocesorski sistem, je v določenih okoljih možen precejšen prihranek pri licencah, ki so vezane na CPU.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več