Računalništvo, telefonija
21.02.2019 14:34
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Osrednji dokumentni sistem Genis e-GenDoc v oblaku za mednarodna podjetja in poslovne skupine

Nova različica procesnega dokumentnega sistema Genis e-GenDoc je idealna rešitev za mednarodna podjetja, ki želijo z osrednjim dokumentnim sistemom v oblaku poenotiti digitalno poslovanje ter znižati stroške.
Osrednji dokumentni sistem Genis e-GenDoc v oblaku za mednarodna podjetja in poslovne skupine
Osrednji dokumentni sistem Genis e-GenDoc v oblaku za mednarodna podjetja in poslovne skupine

Nova različica procesnega dokumentnega sistema Genis e-GenDoc je idealna rešitev za mednarodna podjetja, ki želijo z osrednjim dokumentnim sistemom v oblaku poenotiti digitalno poslovanje ter znižati stroške.

Mednarodna podjetja imajo zaradi organizacijskih, zakonodajnih in tehnoloških razlik velike probleme s poenotenjem in digitalizacijo delovnih postopkov. Podjetje Genis je ponudilo novo različico procesnega dokumentnega sistema e-GenDoc, ki prinaša ključne funkcionalnosti za mednarodna podjetja in poslovne skupine. Novi dokumentni sistem odlikuje popolnoma nov podsistem za upravljanje večjezičnosti, pri čemer je že na voljo v angleški, nemški, italijanski, hrvaški in slovenski jezikovni različici.

Poleg enostavne razširitve z novimi jezikovnimi različicami sistem podpira hitro zakonodajno lokalizacijo. Ta je trenutno na voljo za avstrijski, italijanski, hrvaški in slovenski trg. Nov je tudi podsistem za prejem, izdajo in pretvorbo različnih formatov XML-dokumentov, ki so v uporabi v posameznih državah. Poleg tega se povezuje z različnimi lokalnimi aplikacijami (ERP, nabavni IS, CRM, HRM …) ter s storitvami elektronske izmenjave. Glavna odlika novega sistema je, da se lahko na eni postavitvi istočasno vodi dokumente in delovne postopke za podjetja v različnih državah. Na ta način korporacije enostavno in hitro poenotijo informacijske rešitve in uveljavijo krovne digitalne strategije. Istočasno jim pomaga znižati skupne stroške lastništva dokumentnih rešitev, saj z enim sistemom zadostijo vsem zakonskim in poslovnim posebnostim na trgih, kjer delujejo.

Osrednje upravljanje korporativne rešitve
Največ izboljšav v novi različici procesnega dokumentnega sistem e-GenDoc sta doživela upravljavska modula e-OrgShema in e-Šifranti. V e-OrgShemi je možno upravljati uporabniške pravice, zadolžitve in s tem potek avtomatiziranih delovnih postopkov na ravni korporacije, države, podjetij v posamezni državi ter oddelkov v podjetjih. e-Šifranti pa omogočajo upravljanje s šifranti na ravni posameznega podjetja, pri čemer se lahko matične podatke črpa iz katerega koli lokalnega informacijskega sistema.

Uporabnik do ustrezne jezikovne in zakonodajne različice dostopa samodejno, na osnovi prijave in njegovih kompetenc, pri čemer lahko v svojem jeziku izvaja tudi morebitne zadolžitve v ostalih podjetjih, celo iz drugih držav.

Integracija s poslovnimi sistemi
Med pomembnimi novostmi nove različice je standarden aplikacijski vmesnik, ki podpira dvostransko komunikacijo z različnimi poslovnimi aplikacijami prek spletnih storitev. e-GenDoc se sicer že povezuje z vsemi globalnimi poslovnimi informacijskimi sistemi, kot so SAP, Microsoft Dynamics in Infor/Baan ter s številnimi lokalnimi ERP-sistemi. Prek delovanja v oblaku poenostavlja razširjanje sistema po različnih trgih, hkrati pa je zaradi integracije prek novega aplikacijskega vmesnika in spletnih storitev enostavnejše povezovanje z lokalnimi sistemi v učinkovito hibridno rešitev.

Zakonsko skladno digitalno poslovanje
Novost je tudi podsistem za sprejem, izdajo in pretvorbo elektronskih dokumentov. Ta podjetjem omogoča, da v posameznih državah sprejemajo ali izdajajo elektronske dokumente v lokalno uporabljenih XML-formatih, poleg tega pa lahko v lokalne formate pretvarjajo dokumente, ki jih generirajo njihovi poslovni informacijski sistemi, bodisi v formatu XML bodisi v PDF. e-GenDoc trenutno podpira uporabo standardnega formata UBL 2.1 ter lokalnih formatov e-SLOG v Sloveniji ter FatturaPA v Italiji. Poleg tega se za potrebe digitalnega medpodjetniškega poslovanja ter poslovanja z javno upravo v posameznih državah povezuje z lokalnimi storitvami za elektronsko izmenjavo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GENIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GENIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GENIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več