Življenjski slog
Varnost
24.10.2019 08:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametna ključavnica za vhodna vrata

.. V pametni dom vstopimo skozi vhodna vrata. Zakaj bi po žepih in torbah iskali ključe, če se lahko pametni dom začne pri pametni ključavnici, ki se ob našem prihodu odklene kar sama ..
Pametna ključavnica za vhodna vrata
Pametna ključavnica za vhodna vrata

V povprečni družini ima vsak družinski član svoj ključ od vhodnih vrat. Če ga slučajno zjutraj pozabi doma, ostane pred vrati. V takšnih primerih bi bilo odlično imeti pametno rešitev, s katero bi lahko nekako odklenili vrata. Poleg tega bi bilo odlično, če ključev sploh ne bi potrebovali in bi jih imeli na mobilnem telefonu, ki ga tako ali tako s seboj nosimo vedno in povsod.

Takšne rešitve so danes realnost. In ne samo to, vrata se lahko tudi sama odklenejo, ko vas zaznajo v bližini. Vzemimo primer, da ste se ravno vrnili z nakupov, imate polne roke vreč, ključavnica pa zagotovo postne vaša najboljša prijateljica, ko ob pomoči vašega pametnega telefona zazna prihod in vrata odklene samodejno.

Popoln nadzor nad ključi

Če ste lastnica ali lastnik pametne ključavnice DanaLock V3, lahko torej na klasične ključe kar pozabite. Ustvarite lahko neomejeno število digitalnih ključev za družinske člane in prijatelje, ki jih bodo imeli shranjene v mobilnih telefonih. Ključavnica je kompatibilna s pametnimi rešitvami ZigBee, Z Wave in Apple HomeKit.

Pametna ključavnica DanaLock V3 je motoriziran elektronski sistem odklepanja vrat, ki ga na notranji strani vrat namestimo na obstoječ cilindrični vložek, upravljamo pa ga preko aplikacije na pametnem telefonu. V notranjosti pametne ključavnice DanaLock V3 je motor, ki obrača cilinder ter s tem vrata odklepa ali zaklepa.

Idealna rešitev za vrsto različnih primerov

Zgodi se tudi, da prijatelji pridejo na obisk, vas pa zaradi gneče na cesti še ni doma. S pametno ključavnico DanaLock V3 bo teh težav konec. Preko aplikacije jim boste namreč lahko poslali “ključ” za vstop. Pri tem določimo tudi dostop za določeno časovno obdobje. To pride zelo prav v primeru, ko stanovanje oddajamo najemnikom ali turistom. S pomočjo aplikacije lahko seveda dostop tudi kadarkoli prekinemo.

Enostavna montaža

Prednost pametne ključavnice je predvsem v tem, da za rešitev ni treba menjati vrat ali opravljati večjih posegov na obstoječih. DanaLock V3 ustreza skoraj vsem standardnim tipom ključavnic, namestitev pa je skrajno preprosta. Dodatnih velikih lukenj na vhodnih vratih se torej ni treba bati. Pa še ena prednost, ki potrjuje enostavnost montaže – do vhodnih vrat ni potrebno napeljati električnih kablov, saj pametna ključavnica deluje s pomočjo baterije, ki zdrži do 9.000 aktivacij, kar tudi ob vsakodnevni uporabi lahko pomeni več kot 12 mesecev. Da pa ne bi bilo neprijetnih presenečenj, lahko stanje baterije stalno nadzorujete preko aplikacije na pametnem mobilnem telefonu.

Še nekaj zelo pomembnega. Če bi se slučajno zgodilo, da bi DanaLocku V3 zmanjkalo baterije ali bi se zgodila kakšna druga neprijetnost, ta moderna pametna ključavnica ne izključuje možnosti odklepanj vhodnih vrat z zunanje strani s klasičnim ključem. Še vedno jih torej lahko odklepamo “po starem”.

Ker je pomemben tudi izgled ključavnice, se lahko DanaLock V3 pohvali z elegantnim skandinavskim dizajnom. Je minimalistično oblikovana, na voljo je v srebrni barvi in se lepo poda k skoraj vsakim vratom.

Več informacij najdete na spletni strani www.vovko.si/danalock-v3. (P.R.)

OKVIRČEK

Z DanaLock V3 sicer vrata lahko odpiramo na različne načine:

  • Z notranje strani z roko obrnemo ročaj, nato nadzor prevzame motor, ki vrata do konca odklene oziroma zaklene.
  • Vrata zapiramo oziroma odpiramo preko aplikacije na telefonu (bluetooth). Možno je avtomatsko odklepanje, ko se telefon nahaja v dosegu 5 metrov od vrat ter avtomatsko zaklepanje, ko se telefon oddalji s tega dosega. Kombinacija z GPS signalom poskrbi, da se ključavnica ne aktivira, če samo hodimo po hiši mimo vrat.
  • Z zunanje strani vrata še vedno lahko odklenemo s ključem, tako kot pred montažo pametne ključavnice.
  • Vrata lahko odklepamo in zaklepamo tudi s kodo – preko brezžične tipkovnice DanaPad.
  • Na voljo je tudi dodatna oprema za odpiranje na daljavo.

Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več