Računalništvo, telefonija
24.02.2019 18:14
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametna telefonija prihodnosti: Huawei predstavil zložljiv telefon Mate X

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije 2019 (MWC) v Barceloni je Huawei predstavil najhitrejši zložljiv 5G telefon na svetu Huawei Mate X, ki postavlja nove smernice na področju oblikovanja pametnih telefonov.
Pametna telefonija prihodnosti: Huawei predstavil zložljiv telefon Mate X
Pametna telefonija prihodnosti: Huawei predstavil zložljiv telefon Mate X

Huawei Mate X ne more skriti svojega prestižnega porekla, saj s številnimi naprednimi karakteristikami odraža inovativni DNK Huaweijeve serije telefonov Mate. Odlikujejo ga namreč dovršeni mehanski tečaji tipa Falcon Wing, 7-nanometrski mrežni čip Balong 5000, visokozmogljiva baterijo s kapaciteto 4500 mAh, ki prek standarda Huawei SuperCharge podpira hitro polnjenje z močjo 55 W, in povsem nova medzvezdno modra barva. Ko je Huawei Mate X zložen, ga uporabnik lahko uporablja kot velik telefon z zaslonom velikosti 6,6 palca, ko je razprt, pa se spremeni v izjemno tanko tablico z 8-palčnim zaslonom. Nova funkcionalnost tako pomeni revolucijo na področju produktivnosti kot tudi zabave na mobilnih napravah.

Richard Yu, izvršni direktor podjetja Huawei Consumer BG je predstavitev pospremil z naslednjimi besedami: »Revolucionarno obliko telefona Huawei Mate X smo dosegli z neizmernimi prizadevanji na področju raziskav in razvoja. Telefon predstavlja odkrivanje neznanega. Kot povsem nova vrsta pametnega telefona, Huawei Mate X združuje povezljivost 5G, zložljiv zaslon, umetno inteligenco in povsem nov način interakcije, s čimer ponudi uporabniško izkušnjo brez primere. Huawei Mate X predstavlja prvi ključ, s katerim bodo uporabniki odklenili vrata v pametni svet obdobja 5G.«

Mehanski tečaji predstavljajo harmonijo tehnologije in estetike

Kot rezultat želje po odkrivanju novega in drznega razmišljanja s preizkušanjem novih oblik, Huawei Mate X predstavlja pametno napravo 2-v-1 z izjemno trdnim upogljivim zaslonom OLED in mehanskimi tečaji tipa Falcon Wing.

Zaslon telefona nudi nepredstavljive možnosti. Ko ga razprete, se spremeni v 8-palčno tablico, ki v debelino meri vsega 5,4 milimetra. Slika na zaslonu je kristalno jasna in polna detajlov, zaslon pa je izjemno vzdržljiv. Telefon, ki se med drugim lahko pohvali tudi z odličnim hlajenjem, bo sicer na voljo v povsem novi medzvezdno modri barvi. Ta uteleša lepoto tehnologije in postavlja nova merila za pametne telefone prihodnosti.

Revolucionarni mehanski tečaji pa z edinstveno obliko predstavljajo popolno ravnovesje med estetiko in tehnologijo ter omogočajo brezšivno prepogibanje telefona. V razprtem načinu je površina zaslona popolnoma ravna, v prepognjenem pa se obe polovici zaslona elegantno zložita v ohišje. Tranzicija med obema načinoma – telefonskim in tabličnim – tako poteka zelo enostavno.

Poglejte v pametni svet prihodnosti z večjim zaslonom

S prilagodljivo obliko Huawei Mate X odpira novo poglavje interakcije v prihajajočem obdobju 5G in s tem na novo postavlja temelje produktivnosti in zabave. Inovativen zložljiv zaslon OLED, edinstveni mehanski tečaji in najhitrejši 5G modem v industriji, ki je zasnovan na naprednem čipu Balong 5000, prinašajo uporabniško izkušnjo naslednje generacije. V tej ne bo več treba sklepati kompromisov in izbirati med veliko sliko in prenosljivostjo. Novi telefon se namreč lahko pohvali z obema lastnostma.

Velika površina zaslona je pisana na kožo produktivnosti in zabavi. Na tako velikem zaslonu vse poteka lažje in udobneje. Tako opravljanje pisarniških opravil in urejanje dokumentov, kot tudi branje in ogled slik ter videoposnetkov. V načinu razdeljenega zaslona pa uporabniki lahko zelo enostavno tudi dodajajo slike iz svoje galerije v elektronska sporočila. Z večjim zaslonom so uporabniki tako bolj učinkoviti in pri opravilih prihranijo več dragocenega časa.

Huaweijevi paradni telefoni so bili od nekdaj opremljeni z naprednimi kamerami in Huawei Mate X ni nobena izjema. V njegovem tankem ohišju se nahajajo najnovejše kamere Leica, ki razpolagajo z najbolj naprednimi funkcijami do zdaj. Zložljiv dizajn telefona namreč omogoča, da en sistem kamer služi kot sprednja in zadnja kamera. Na zloženem telefonu tako tudi ljudje v objektivu vidijo enako sliko kot fotograf in posledično lahko še dodatno začinijo nastajajočo fotografijo.

Huawei Mate X je sicer opremljen tudi s čitalnikom prstnih odtisov, ki je integriran v gumb za vklop telefona. S tem uporabnikom omogoča hiter vklop z le enim dotikom, pri čemer ne zanemari varnosti.

Povezljivost naslednje generacije

Opremljen s prvim 7-nanometrskim 5G mrežnim čipom Balong 5000, Huawei Mate X omogoča izjemno hiter prenos datotek s hitrostjo 4,6 gigabajta na sekundo v 6-gigaherčnem pasu. Balong 5000 je sicer tudi prvi tovrstni čip na svetu s podporo mrežnima arhitekturama SA in NSA. Huawei Mate X omogoča uporabo dveh SIM kartic, pri tem pa bodo uporabniki lahko v telefon vstavili tako kartice, ki delujejo v omrežju 4G, kot tudi kartice, ki delujejo v omrežju 5G.

Ogromna baterija, ki se izjemno hitro napolni

Izjemna zmogljivost telefona Huawei Mate X seveda potrebuje precej energije. Pri Huaweiju so zato v njegovo 5,4-milimetrsko ohišje vgradili ogromno baterijo s kapaciteto 4500 mAh, kar je izjemen dosežek. V navezi z umetno inteligenco in naprednim pametnim varčevalnim načinom ta ponuja dolgotrajno delovanje in s tem zadosti potrebam po večji količini energije, ki jih prinaša povezljivost v omrežju 5G. Dodatno pa se baterija tudi zelo hitro napolni prek standarda Huawei SuperCharge, ki omogoča polnjenje z močjo 55 W. S priloženim polnilcem se tako baterija v 30 minutah napolni do kar 85 odstotkov, kar pomeni, da tudi uporabniki s hitrim življenjskim tempom zlepa ne bodo ostali brez energije.

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije je sicer Huawei predstavil širok nabor novih naprav. Poleg telefona Huawei Mate X, so se na velikem odru predstavili še prenosniki Huawei MateBook X Pro, Huawei MateBook 13 in Huawei MateBook 14, prav tako pa tudi napreden usmerjevalnik Huawei 5G CPE Pro. Predstavitev vseh novosti si lahko ogledate tukaj: http://bit.ly/mwc-huawei

Iz Barcelone v Pariz

Že čez en mesec, natančneje 26. marca, pa Huawei v Parizu pripravlja naslednji veliki dogodek. Javnosti bo namreč prvič pokazal serijo novih premijskih telefonov Huawei P30.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več