Računalništvo, telefonija
27.12.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Popolni računalniki za delo od doma

.. Računalnik je naprava, ki jo v določeni meri uporabljamo in potrebujemo vsi. Posebej v času, ko večina dela poteka od doma, potrebujemo zanesljivo napravo, na katero se lahko v ključnih trenutkih zanesemo ..
Popolni računalniki za delo od doma
Popolni računalniki za delo od doma

Pri nakupu računalnika je poleg zanesljivosti pomembna tudi cena, saj si pogosto določimo nek »budget« in nato iščemo računalnik, ki nudi največ za ta denar. Cena računalniške opreme je zelo različna, dejstvo pa je, da lahko, če namesto novega kupimo rabljen računalnik, precej prihranimo. Če za nov računalnik nameravamo odšteti 1000 evrov, lahko enako zmogljiv obnovljen računalnik dobimo tudi za 500 evrov ali manj. Kupci pa nakup rabljene ali obnovljene računalniške opreme pogosto povezujejo z višjo stopnjo tveganja. Upravičeno? Ne, saj ima nakup takšnega računalnika vrsto prednosti. Nekatere trgovine nanje nudijo do 3 leta garancije.

Skoraj izključno poslovna linija računalnikov

Obnovljen računalnik ali delovna postaja iz spletne trgovine Recosi je temeljito testiran in 100 % delujoč, zaradi česar bo njegova življenjska doba do 300 % daljša, možnost za serijske napake pa veliko nižja kot sicer. Serijske napake so ob nakupu nove opreme najtežje prepoznavne, saj se pogosto pojavijo po mesecu uporabe, ker pa so obnovljeni računalniki to obdobje že prestali, je možnost za to, da se pojavijo, nižja.

Zakaj so v rabljeno opremo, ki jo prodajajo, tako zelo prepričani? Odgovor se skriva v dejstvu, da je obnovljena oprema skoraj ekskluzivno iz poslovne linije, torej gre za računalnike najvišje kakovosti. Oprema je med obnovitvijo prestala proces zahtevnega testiranja. Ker gre za računalnike iz poslovne linije, so kot nalašč za delo od doma.

Tovrstna oprema je zaradi svoje kakovosti idealna tudi za šolanje. Danes se tudi slovenske šole vse več odločajo za nakup obnovljenih računalnikov, kar je v tujini že dolgoletna praksa. Prednosti je več: država prihrani, hkrati pa z računalniki oskrbi več učencev.

Pri potrošniškem računalniku proizvajalec sklepa, da ga bo uporabnik v roku nekaj let nadgradil ali zamenjal. To pomeni, da ne potrebujejo tako kakovostne in odporne izdelave kot računalniki poslovne linije. Enostavnejši proces in cenejši materiali omogočajo nižjo ceno izdelave, to pa omogoča nižjo ceno končnega produkta. Zaradi tega so potrošniški računalniki navadno na voljo po dostopnejših cenah, a niso tako trpežni. Poslovni računalniki pa so tisti, ki so narejeni za obstojnost in dolgotrajno uporabo po več ur na dan in zato dražji. Če kupite rabljenega, a temeljito pregledanega in obnovljenega, dobite oboje: kakovosten in trpežen računalnik po povsem dostopni ceni.

Prijazni do okolja

Z izbiro obnovljene računalniške opreme ste prijazni tudi do okolja, saj je takšen nakup za razliko od nakupa novega računalnika do narave veliko bolj prijazen in pomaga pri vzpostavitvi krožnega gospodarstva.

Računalniki imajo nameščeno vse potrebno za takojšen pričetek uporabe. Enostavno jih priključite in že ste pripravljeni na delo. Vsa nameščena programska oprema je licenčna in za končne uporabnike, ki jo naročijo pri podjetju Recosi, tudi brezplačna.

Poslovni računalniki imajo pogosto že naloženo tudi programsko opremo za bolj varno uporabo. Proti-virusni programi, optimizatorji prostora, omrežna varnost, bralnik prstnih odtisov … Skratka, poslovni računalniki imajo navadno večjo količino varnostnih funkcij ter boljšo in hitrejšo uporabniško podporo s strani proizvajalca.

Garancija in majhna možnost okvare

Omenili smo že, da za tovrstno opremo v trgovini Recosi nudijo tudi garancijo. Konkretno: na vsak nakup prejmete najmanj eno leto garancije. Garancijsko obdobje za določene artikle pa znaša tudi 2 oziroma kar 3 leta.

Kljub nizkim možnostim do okvare lahko vseeno pride. Izkušnje so sicer takšne, da se to v garancijskem roku zgodi sila redko, uporabniki pa računalnike izpod rok podjetja Recosi v večini uporabljajo še vrsto let. Če se v garancijskem roku vseeno srečate s težavami, je njihova odprava hitra, če popravilo ni možno, pa je zamenjava opreme z enako oziroma boljšo opremo popolnoma brezplačna. Če je oprema že izven garancijskega obdobja, lahko v primeru nevšečnosti kontaktirate prodajalca za popravilo po konkurenčnih cenah.

V kolikor niste prepričani, kaj potrebujete ali kaj bi bilo za vas najbolj primerno, vam bo strokoven kader marketinških asistentov z veseljem pomagal pri priporočilu najboljšega računalnika za vas ali vaše podjetje.

Več najdete na www.recositech.com. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RECOSI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RECOSI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RECOSI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več