Računalništvo, telefonija
18.06.2019 16:00

Deli z drugimi:

Share

Poskrbimo, da bodo otroci na spletu varni

Predno se pričnejo šolske počitnice, med katerimi starši otrokom praviloma dopuščajo več svobode tako pri uporabi mobilnih naprav kot spremljanja TV-vsebin, so v Telekomu Slovenije pripravili nekaj aktivnosti, s katerimi želijo tako otroke kot starše in mladostnike opozoriti na varno in odgovorno uporabo naprav, predvsem pa tudi interneta. Uporaba mobilnega internega, različnih aplikacij in družbenih omrežij se namreč še vedno povečuje, pri tem pa otroci sodobne tehnologije osvajajo intuitivno in marsikdaj veliko hitreje kot starši.
Poskrbimo, da bodo otroci na spletu varni
Poskrbimo, da bodo otroci na spletu varni

V skrbi za varnost v Telekomu Slovenije otrokom in staršem priporočajo, da ob prvih korakih z mobitelom namestijo mobilno aplikacijo Kaspersky Safe Kids, ki je pripomoček za postopno uvajanje otroka k odgovorni uporabi mobitela, hkrati pa poskrbi za varno uporabo interneta. Zaradi svoje učinkovitosti je prepoznana kot ena najboljših rešitev za zaščito otrok pred nevarnostim na spletu.

Mobilna aplikacija Kaspersky Safe Kids namreč staršem omogoča spremljanje aktivnosti otroka na internetu, starostno omejitev pri določenih vsebinah, možnost časovne omejitve uporabe mobitela, blokiranje vsebin za odrasle in iger na srečo. Aplikacija omogoča tudi lociranje mobilne naprave, obveščanje o tem, da je otrokova baterija že skoraj prazna, kar staršem omogoča, da se še pravočasno z otrokom dogovorijo o tem, kako in kje bo dosegljiv. Prednost aplikacije je, da lahko starši sami izberejo omejitve, ki so za njih pomembne, glede na potrebe pa lahko le-te enostavno prek svoje mobilne naprave tudi spreminjajo. Obvestila, ki jih starši prejmejo prek aplikacije, omogočajo pravočasen pogovor z otrokom o tem, kaj je prav. Za nove naročnike storitve Varnostni paket Kaspersky je storitev 2 meseca na voljo brezplačno in jo lahko uporablja vsa družina.

V Telekomu Slovenije so pripravili ponudbo mobitelov ustreznih za otroke, in sicer priporočajo LG K40, Nokio 2.1, Huawei Y6 ali Samsung A20e, ob tem pa je mobilni paket Naj A z ugodnostjo Otrok na voljo že za 9,90 evra mesečno. Priporočljivo je, da starši in otroci oz. mladostniki podpišejo Prvo pogodbo, s katero opredelijo pravila uporabe mobitela. Moja prva pogodba je sicer projekt, ki ga je zasnovala organizacija Logout, razvila pa skupaj s Telekom Slovenije, in ki vključuje tudi smernice za starše s priporočili, kdaj in na kakšen način otroku omogočiti stik z mobitelom.

Za brezskrbno spremljanje TV-vsebin v Telekomu Slovenije staršem priporočajo uporabo Otroškega parka, ki ga vključuje NEO, najnovejša platforma za spremljanje TV in ostalih vsebin. Otroški park je zasnovan tako, da lahko starši povsem preprosto, le s pomočjo posebne kode, otroku omogočijo le ogled tistih vsebin, ki so primerne njegovi starosti:

– otrokom, ki so stari od 2 do 4 let;

– otrokom, ki so stari od 4 do 6 let;

– otrokom, ki so stari od 6 do 8 let;

– otrokom, ki si stari od 8 do 12 let;

– najstnikom.

Najmlajši si bodo tako lahko nemoteno ogledali svoje najljubše risanke, malo starejši pa tudi primerne filme in ostalo vsebino.

O odgovorni in varni rabi mobilnih naprav in interneta so med 17. in 24. junijem staršem in otrokom v Telekomovih centrih po vsej Sloveniji na voljo dodatni nasveti o ponudbi za otroke in pomoč pri vstopanju v digitalni svet.

Več o projektu Moja prva pogodba najdete na http://ts.si/Moja-prva-pogodba in o mobilni aplikaciji Kaspersky Safe Kids na http://ts.si/kaspersky-safe-kids.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEKOM SLOVENIJE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEKOM SLOVENIJE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telekom Slovenije tudi v najnovejši kampanji za poslovne uporabnike nadaljuje uspešno sodelovanje s slovenskimi glasbeniki

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEKOM SLOVENIJE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več