Računalništvo, telefonija
24.10.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Poskrbite za varnost podatkov v oblačnih aplikacijah SaaS

.. Organizacije, ki želijo optimizirati poslovanje in znižati stroške, se vse bolj preusmerjajo na aplikacije v oblaku in SaaS (programsko opremo kot storitev) ..
Poskrbite za varnost podatkov v oblačnih aplikacijah SaaS
Poskrbite za varnost podatkov v oblačnih aplikacijah SaaS

Medtem ko aplikacije SaaS pomagajo pri povečanju poslovne okretnosti, hkrati izzivajo tradicionalne varnostne pristope.

Aplikacije SaaS zahtevajo dostop do internetne povezave, s čimer lahko do njih dostopamo kjerkoli in kadarkoli. Težava je v tem, da imajo pogosto le minimalno privzeto stopnjo varnosti, ki omogoča neomejeno skupno rabo datotek in zlorabo z zlonamerno programsko opremo. Varnostni incidenti pri SaaS aplikacijah so zato vse pogostejši.

Velika večina napadov se zgodi s prevzemi računov zaposlenih. Tako lahko spletni nepridipravi kradejo podatke podjetja, podjetje finančno oškodujejo in celo posegajo v poslovne procese. Zato je varnost podatkov v aplikacijah SaaS nekaj, za kar je nujno treba poskrbeti.

Rešitev: Check Point CloudGuard SaaS

Pred tovrstnimi nevarnostmi se lahko zaščitite z rešitvijo CloudGuard SaaS podjetja Check Point. Gre za storitev v oblaku, ki preprečuje napade na podjetja, ki uporabljajo aplikacije SaaS.

  • CloudGuard SaaS preprečuje, da bi zlonamerna programska oprema in druge grožnje pretile uporabnikom SaaS. Na primer grožnje, kot so »zero-day« napadi, ki se ponavadi osredotočajo bolj na ranljivost posameznih programov kot na celoten sistem.
  • CloudGuard SaaS ustavi tudi najbolj prefinjene phishing napade na račune Office 365 in Gmail.
  • Odpravlja vse največje grožnje s preprečevanjem ugrabitve računa.
  • Omogoča takojšen vpogled v nepooblaščene dejavnosti SaaS.
  • Ščiti datoteke v skupni rabi in občutljive poslovne podatke.

CloudGuard torej preprečuje, da bi zlonamerna programska oprema in »zero-day« napadi dosegli uporabnike SaaS. Z uporabo tehnologije SandBlast, ki je vodilna v industriji, boste zaščitili tako Office 365 in Gmail, kot tudi skupno rabo datotek v aplikacijah za spletne prenose, kot so Box, OneDrive in podobne. SandBlast so pri NSS Labs prepoznali kot »najučinkovitejšo rešitev pri preprečevanju kršitev«, ki je s 100 % stopnjo blokade dosegla najvišjo oceno na testiranju. Ščiti torej tako priloge e-pošte kot tudi datoteke v skupni rabi in spletne prenose.

Blokira prevzeme računov

CloudGuard SaaS odpravlja glavno grožnjo pri uporabi SaaS, to je prevzem računov zaposlenih. Njegova funkcija zaščite identitete blokira nepooblaščen dostop uporabnikov in prijavo iz ogroženih naprav. Identity Protection uporablja izčrpne informacije SaaS s temeljitim nadzorom in odkrivanjem sumljivih uporabniških dejavnosti in konfiguracij SaaS.

Poleg tega CloudGuard seznanja in preverja uporabnike in naprave s tehnologijo ID-GuardTM ter zagotavlja, da ogroženi osebni računalniki in mobilne naprave ne bodo mogli dostopati do vašega SaaS. CloudGuard SaaS blokira prevzeme računov, kjerkoli se zgodijo.

Ustavi tudi najbolj prefinjene phishing napade

CloudGuard SaaS zazna in blokira phishing napade vseh vrst, ki jim uspe zaobiti druge varnostne rešitve. Uporablja umetno inteligenco za zaznavanje zlonamerne vsebine v Office 365 in Gmailu ter napredno filtriranje URL-jev za prepoznavanje nevarnih e-poštnih virov. Posebni mehanizmi preverijo na stotine kazalnikov, da zagotovijo najvišjo stopnjo varnosti.

CloudGuard SaaS je storitev v oblaku s »cloud-to-cloud« API arhitekturo. To mu omogoča, da takoj najde nepooblaščeno dejavnost ter nadzira in zaščiti podatke. S tem omogoča enostavno prepoznavanje uporabljanih nedovoljenih SaaS aplikacij in preprečuje uhajanje podatkov tako, da blokira skupno rabo občutljivih podatkov. Namestitev je izredno enostavna, omogoča pa tudi centraliziran monitoring prek intuitivnega spletnega portala.

Več o celovitih varnostnih rešitvah Check Point najdete na www.checkpoint.com. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več