13.07.2019 14:00

Postavite si svoj nadzorni sistem

.. Zaščitite svoj dom ali poslovne prostore z zanesljivo rešitvijo, ki prinaša pametni način spremljanja video posnetkov in orodja za upravljanje z nadzornimi kamerami ..
Postavite si svoj nadzorni sistem

Če ste uporabnik strežnika NAS Synology, potem dobro veste, da se poleg hrambe in deljenja datotek, z njimi da početi vse mogoče. Ena od pomembnih možnosti je postavitev lastne nadzorne postaje. Synology svojo rešitev Surveillance Station razvija že več kot desetletje. V tem času je postala ena boljših rešitev za nadzor. Najnovejša različica 8.2 se lahko kosa s katerokoli profesionalno rešitvijo na trgu.

Surveillance Station je zanesljiv sistem za upravljanje videa, ki deluje na vseh NAS in NVR strežnikih Synology. Njegov intuitivni vmesnik omogoča učinkovito nameščanje, upravljanje in spremljanje nadzornega sistema. Omogoča spremljanje slike visoke ločljivosti v živo iz več kamer IP, predvajanje posnetkov, urejanje nastavitev kamer, povezovanje z drugimi napravami in še veliko več.

Uporabite lahko skoraj katerokoli kamero

Rešitev je združljiva s preko 7.100 kamerami več kot 100 svetovnih proizvajalcev. Seznam podprtih kamer najdete na spletni strani podjetja Synology. Združljivost s protokolom ONVIF pa nabor podprtih kamer IP še dodatno širi.

Velika prednost Synologyjeve rešitve je, da so posnetki hranjeni lokalno, na strežniku NAS ali NVR in se nam ni treba bati, da bodo podatki dostopni tudi nepooblaščenim osebam, kot se to lahko zgodi v primeru, da podatke hranimo v javnih ali oblačnih storitvah proizvajalcev kamer. Surveillace Station omogoča popolno svobodo pri izbiri različnih kamer. Glede na potrebe, lahko namestimo več vrst kamer IP, na primer WI-Fi, PoE, Ethernet, Fisheye, PTZ, zunanje ali tiste, ki so namenjene za vgradnjo v notranje prostore. S pomočjo video strežnika boste lahko priklopili tudi stare analogne kamere. Najnovejša različica omogoča, da v nadzorno kamero spremenite tudi svoj stari telefon.

Brez dodatnih stroškov

Surveillance Station je brezplačno na voljo vsem uporabnikom naprav Synology, ki si ga lahko namestijo iz operacijskega sistema naprave. Synology ima tako veliko prednost pred konkurenco, saj ko enkrat postavite sistem nadzora, praktično nimate več dodatnih stroškov. Ob nakupu naprave sta na voljo dve brezplačni licenci za kamere, ostale morate dokupiti, veljajo pa brez omejitve do konca življenjske dobe naprave. To je pa tudi vse, nobenega mesečnega stroška.

Tudi glede hrambenega prostora je Synologyjeva rešitev ugodna in izjemno prilagodljiva. Ko se odločate za sistem hranjenja posnetkov, je omejitev le velikost diskov v strežniku NAS. Seveda ga pa brez težav po potrebi razširite z dodatnimi diski ali zamenjate napravo za zmogljivejšo. Rešitev za nadzor Surveillance Station ni preveč zahtevna za strežnik NAS, vendar vseeno obstaja določena omejitev. Na primer model DS218+ podpira do 25 kamer, zmogljivejši strežniki pa tudi do 40.

Prijazen uporabniški vmesnik

Posnetke ali prenos slike v živo lahko spremljate na odjemalcu, ki ga namestite na svoj osebni računalnik, ali pa uporabite spletni vmesnik, na katerega se lahko priključite na kateremkoli v splet povezanemu PC-ju. Obenem pa lahko s pomočjo aplikacije DScam spremljate dogajanje v nadzornem sistemu tudi na vseh mobilnih napravah z iOS ali Android operacijskim sistemom. Z DScam lahko spremljate do 6 kanalov hkrati, zajemate posnetke stanja, zumirate in prilagajate položaj kamer ter pregledujete vse zabeležene dogodke, ki so nastali glede na vaše nastavitve. S programom Live Broadcast pa omogočite tudi prenos v živo na portal You Tube.

Rešitev za nadzor Surveillance Station je zmogljiva, prilagodljiva in skalabilna. Možnosti je res veliko. Predlagamo, da obiščete Synologijevo spletno stran in se prepričate sami. (P.R.)

Primer dobre prakse:

Večje podjetje v Sloveniji uporablja Synology Surveillance Station za nadzor zunanjih površin. V sistem ima povezane 4 strežnike NAS RS3618xs, na katere je priklopljenih približno 200 kamer.

Za spremljanje in nadzor uporabljajo dve predstavitveni napravi VisualStation VS960HD in eno VS360HD. Tako lahko simultano in v živo predvajajo 228 kanalov v HD kakovosti, ne da bi zato potrebovali osebne računalnike. S sistemom je podjetje zelo zadovoljno, zato načrtuje povečanje in nadgradnjo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com