Računalništvo, telefonija
17.06.2019 12:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preizkusili smo najkakovostnejše Bluetooth zvočnike Bose

.. Danes smo vajeni, da večino stvari hranimo na svojem pametnem telefonu. Tako je tudi z glasbo, a zvočniki na telefonih preprosto niso narejeni za resno poslušanje glasbe, zato potrebujemo kaj bolj kakovostnega ..
Bose SoundLink Revolve in Bose SoundLink Revolve Plus
Bose SoundLink Revolve in Bose SoundLink Revolve Plus

Prenosni Bluetooth zvočniki so pravi korak v smeri kakovostnega zvoka, ki ga lahko predvajamo iz mobilnega telefona ali katere druge naprave, opremljene z Bluetooth tehnologijo. Danes je trg dobesedno preplavljen s tovrstnimi zvočniki, mi pa smo dobili v roke – vsaj po tem, kar smo predhodno prebrali – dva izmed boljših, kar se je izkazalo tudi v praksi.

Bose SoundLink Revolve

SoundLink Revolve je eden najzmogljivejših prenosnih Bluetooth zvočnikov z oddajanjem vseprisotnega zvoka. To pomeni, da boste enako kakovosten zvok slišali, če sedite sredi sobe ali ob steni na drugem koncu. Brezžični doseg je 9 metrov, če med napravama ni sten ali drugih ovir, kar pa se je v praksi izkazalo za več kot dovolj. 360-stopinjski zvok se odlično odreže tako v zaprtem prostoru kot zunaj na vrtu. Temu je tudi namenjen – da bo z vami povsod. Konec koncev tudi na dopustu. S težo dobrega pol kilograma (natančneje 0,66 kg) to ne bo predstavljalo resnega bremena.

Njegova oblika nas spominja na lanterno ali vrček. Visok je 15,2 centimetra, širok oziroma globok pa 8,2 centimetra, kar je pravzaprav premer zvočnika, če ga merimo na spodnjem, najširšem delu. Glede na to, da smo od njega pričakovali res vrhunski zvok, se je sprva zdel nekoliko majhen, a kakovost zvoka nas je prepričala in vsi dvomi so se v hipu razblinili. Visokokakovosten zvok in močni basi nas niso pustili ravnodušnih, saj dajejo občutek, da nekje v prostoru skrivate še kakšen dodaten, večji in zmogljivejši zvočnik.

Na dež ga sicer nismo imeli priložnosti postaviti, a se malce vode ne ustraši (stopnja zaščite IPX4). Sami smo to preizkusili ob umivalniku, glasba je še vedno igrala, to pa je bilo dovolj, da nas je prepričal, da se ne vda kar tako. Vedeti pa morate, da ga kljub temu ne smemo postaviti v vodo. V tem smislu torej ni za pretiravati. Všeč so nam bili tudi zaščiteni robovi ohišja, kar utegne priti še kako prav, če zvočnik po pomoti prevrnete.

Litij-ionska baterija poskrbi za do 12 ur nemotenega poslušanja glasbe, kar je zadostovalo, da smo imeli lahko vklopljenega praktično ves dan. Še ena prednost zvočnika SoundLink Revolve Plus je večopravilna tipka za dostop do aplikacije Siri ali Google Now.

SoundLink Revolve Plus je tako rekoč enake oblike, le da je nekoliko večji in omogoča večjo glasnost. Zgoraj ima priročen in na otip prijeten ročaj, tako da ga lahko enostavno odnesete, kamor želite. Baterija omogoča 16-urno predvajanje glasbe, ostale lastnosti pa si deli z zvočnikom SoundLink Revolve.

Bose SoundLink Color II

Gre za še en visokokakovosten Bluetooth zvočnik, prav tako je vodoodporen, vgrajen ima mikrofon za sprejem telefonskih klicev, poveže se lahko z do osmimi napravami, prav tako pa ga odlikuje odličen zvok. Prva večja razlika z zgoraj omenjenima je oblika. Če ga pogledamo od zgoraj, ni okrogel, ampak spominja na elipso. Tako se tudi ne more pohvaliti s 360-stopinjskim zvokom, a je ta še vedno vrhunski. Na otip je zvočnik nekoliko mehkejši, saj ima silikonizirano ohišje. S svojimi 540 grami je tudi lažji od prej omenjenih. Prav tako kot pri ostalih dveh, ima Bluetooth doseg 9 metrov.

Še ena bistvena razlika je vzdržljivost baterije, saj omogoča do 8 ur poslušanja glasbe, popolnoma izpraznjeno pa boste polnili približno 3 ure.

Za prenosne Bluetooth zvočnike so v podjetju Bose razvili priročno aplikacijo Bose Connect z všečnim vmesnikom, ki poenostavi povezovanje, osebne nastavitve in poskrbi za osveževanje programske opreme.

Poleg blagovne znamke Bose še Sony in Shure

Celovita ponudba podjetja Lorex obsega avdio in video produkte za domačo uporabo kot tudi profesionalne sistemske rešitve. V ospredje postavljajo zadovoljstvo kupcev, ki ga dosegajo z vrhunsko izšolanim svetovalnim, prodajnim in servisnim osebjem. S svojim znanjem so pomagali opremiti mnoge zasebne hišne instalacije, ozvočenja številnih trgovskih, verskih in športnih objektov, lokalov, restavracij in hotelov.

Poleg izdelkov blagovne znamke Bose, ki obsega visokokakovostne zvočnike, slušalke, sisteme za domačo zabavo in program profesionalnih sistemov ozvočenja Bose PRO , pri njih dobite tudi vrhunske naprave znamke SonyTV in domači kino, avtoakustiko, avdio in foto program, videokamere ter dodatni pribor in opremo za vse navedeno.

Kdor se spozna na kakovostno opremo, pozna tudi mikrofone in slušalke Shure. Ponudbo si oglejte na tej povezavi.

Več informacij najdete na www.lorex.si.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več