Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

13.06.2019      8:30
Eurocon d.o.o.

Prihaja največji IoT dogodek v regiji

Približuje se 9. mednarodni dogodek Living bits and things 2019 (LBT2019), ki bo potekal na Bledu med 17. in 18. junijem 2019. Gre za vodilni poslovno-tehnološki dogodek s področja interneta stvari – IoT (Internet of Things) v regiji osrednje in vzhodne Evrope ter Balkanu z najdaljšo tradicijo. Dogodek poteka dva dneva v juniju in pritegne vrhunske govorce iz vsega sveta, najbolj inovativna slovenska in tuja podjetja s področja tehnologij IoT (interneta stvari), AI (umetne inteligence) in blockchain-a. V ospredju dogodka so predstavitve in delavnice s primeri praktične uporabe sodobnih tehnologij s ciljem digitalnega inoviranja in transformacije v različnih panogah in področjih od proizvodnje, logistike, upravljanja s kadri pa do pametnih mest, trajnostnega razvoja, zdravega načina življenja in turizma.

Predstavljene tematike
Na interaktivnih delavnicah, predstavitvah in okroglih mizah se vsako leto povežejo med seboj srednja in mala podjetja z velikimi podjetji na eni ter zagonskimi podjetji, raziskovalnimi ustanovami in posamezniki na drugi strani. Zaradi mednarodne udeležbe poteka dogodek tradicionalno v angleškem jeziku. V letošnjem letu bo vsebina sledila trendom v industriji, predstavljene tematike pa bodo med drugim vključevale teme kot so: AI – Umetna inteligenca in etika; Industrija 4.0 in ljudje; Digitalizacija tradicionalnih industrij in panog; Digitalni turizem; Digitalne inovacije in monetizacija; Zasebnost v digitalni dobi – pravni pogled. Celoten seznam tematik o katerih bo govora na LBT 2019 najdete tukaj.

Mednarodni govorci
Posebni poudarki so vsako leto namenjeni tudi uporabi tehnologij, dodani vrednosti in praktičnim primerom rešitev in razvoju novih poslovnih modelov. Udeležencem vsako leto le te predstavijo mednarodno priznani strokovnjaki, poslovneži, gostje in inovatorji. Letos boste med drugim lahko slišali naslednje govorce in eminentne goste: dr. Uroš Svete, direktorat za informacijsko družbo, MJU; Felix Denner, IBM Business, Nemčija; Gunter Riedhofer, Siltronic, Nemčija; Nataša Pirc Musar, Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle; Saša Kojić, Danfoss, Marko Praprotnik, SmartIS, Alexander Sysoev, Ericsson, Avstrija, Anushka Driessen, Partner Innovation Ventures, Nizozemska, Lana Balić Matijašević, Careesma, Hrvaška, Marco Villa, Nuvap, Italija, Sandi Horvat, Comtrade, Janko Pavlović, DigitalWorx, Srbija in druge. Celoten seznam govorcev in gostov na LBT 2019 je dostopen tukaj.

Druženje in networking
Dogodek že tradicionalno daje velik pomen spoznavanju, izmenjevanju idej in mreženju med udeleženci ter govorci. Poslovni del se tako že tradicionalno v ponedeljek zvečer nadaljuje na večernem družabnem dogodku, kjer se bo v prijetnem okolju z bogato ponudbo lokalne kulinarike in ob sproščujočem pogovoru ter druženju dan zaključil. Se vidimo!

Organizator dogodka in lastnik blagovne znamke Living bits and things je Eurocon d.o.o., podjetja za evropske projekte, poslovno-tehnološko povezovanje, grozdenje in inoviranje malih in srednje velikih podjetij ter internacionalizacijo in se lahko pohvali z dolgoletnimi izkušnjami uspešnega sodelovanja z gospodarstvom in raziskovalnimi ustanovami. Več…

Povezave:Eurocon d.o.o.

Ti je mar za varnost, ko na telefon nalagaš aplikacije?

Huawei s tehnologijo 5G, ki je hitrejša, cene... 6
Vidimkomentiram  |  Važen je tudi ping ja.
Huawei s tehnologijo 5G, ki je hitrejša, cene... 6
TistoPravo  |  Preko kabla stalnih 1mb/s pomeni več kot...
Kako predhodno namestiti posodobitev Windows ... 1
Domen Valentinuzzi  |  Je že dost ok za namestitev, ker je tudi...