Računalništvo, telefonija
11.01.2019 10:22
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihodnost povezanega življenja

S poudarkom na napredku umetne inteligence (AI), interneta stvari (IoT), 5G in na izdelkih ter tehnologiji naslednje generacije, je Samsung pokazal, kako lahko potrošniki zaživijo povezano življenje.
Prihodnost povezanega življenja
Prihodnost povezanega življenja

Samsung Electronics Co., Ltd. je najavil, kako bodo vodilni položaj in naložbe podjetja v tehnologije AI, IoT ter 5G služili kot gradnik vizije povezanega življenja. Podjetje je hkrati predstavilo svoje prihajajoče platforme robotike, ki jih poganja umetna inteligenca in jih je mogoče uporabiti za upravljanje vsakodnevnih dejavnosti, kot je pomoč starejši populaciji pri samostojnem upravljanju svojega zdravja.

»Leto 2019 predstavlja 50. obletnico podjetja Samsung Electronics, kar pomeni, da se že pet desetletji zavezujemo, da potrošnikom prinašamo pomembne inovacije na vsakem koraku,« je dejal HS Kim, predsednik in izvršni direktor oddelka za potrošniško elektroniko Samsung Electronics. »Letos bomo stvari premaknili še na višjo raven in še bolje izkoristili vodilni položaj v industriji, s čimer bo vizija povezanega življenja postala resničnost.«

Pospeševanje inteligence stvari z IoT, 5G in AI

Filozofijo povezanega življenja Samsung vzdržuje z inteligenco stvari – IoT, 5G in AI, ki v napravah delujejo povezano in s tem ustvarjajo brezhibne uporabniške izkušnje. Na novinarski konferenci CES 2019 v Las Vegasu je družba pojasnila, kako delo na ključnih tehnologijah omogoča inovacije v celotni portfelj izdelkov.

Od poenotenja aplikacije SmartThings in uvedbe oblaka SmartThings se je omenjeni ekosistem znatno povečal. Število registriranih uporabnikov je naraslo za 220 odstotkov, namestitev aplikacije pa se je povečala za 61 odstotkov. Število partnerjev, ki sodelujejo v ekosistemu, je prav tako zraslo za 44 odstotkov. Danes lahko potrošniki uživajo v izkušnjah SmartThings na napravah vrhunskih svetovnih znamk, kot so Amazon, Google, Bose, Sylvania in Plume.

Samsung je okrepil svoje vodstvo na področju telekomunikacij in s tem naredil velike korake pri omogočanju 5G povezovanja. Samsung je glavni imetnik patenta ETSI[1], ki je od novembra 2018 registriral že več kot 2.000 5G patentov; hkrati pa je prvo podjetje na svetu, ki je za komercialno opremo 5G prejelo odobritev FCC[2]. Družba je komercializirala domače in mobilne 5G mreže z glavnimi ameriškimi operaterji in vsemi tremi korejskimi mobilnimi operaterji, z dodatnimi poskusi v Evropi in Aziji. Samsung bo moč 5G predal v roke potrošnikov s 5G pametnim telefonom, ki na police prihaja v prvi polovici leta 2019.

V družbi Samsung menijo, da je umetna inteligenca nadvse uporabna, saj pomaga poenostaviti kompleksen svet. V ta namen je družba ustanovila sedem centrov za globalno AI, kjer v svoje izdelke in storitve spretno dodajajo edinstvene tehnologije. Da bi zagotovili sodelovanje z najboljšimi in najsvetlejšimi na tem področju, sta Samsung NEXT in Samsung strateški ter inovacijski center (SSIC) v zadnjih petih letih investirala v več kot 20 start-up podjetij, povezanih z AI.

Samsungova platforma Inteligence Bixby se širi


Storitev Bixby je bila ustanovljena za namene pametnejšega načina uporabe Galaxy telefonov. Danes pa se razvija v prilagodljivo in odprto platforme AI, ki bo podpirala vse več naprav. Podjetje je napovedalo, da bo inteligenca Bixby vključena v njihove prihajajoče QLED in premium televizorje ter pametne naprave, kot so hladilniki, pomivalci, klimatske in mobilne naprave, AI zvočniki itd. Bixby se širi tudi na novo platformo Digitalna kabina in robotika (Digital Cockpit and robotics).

Uber, Ticketmaster in drugi že uporabljajo Bixby, da bi svoje storitve naredili inteligentnejše. Samsung je nedavno objavil, da je odslej njihov partner tudi iHeartRadio. Bixby bo rasel še naprej, ko se bo še več partnerjev, kot na primer Google, pridružilo ekosistemu. Samsung je hkrati razkril svojo osnovno filozofijo umetne inteligence: poštenost, odgovornost in preglednost. Zaradi napredka AI tehnologije je Samsung zavezan k zagotavljanju vključitve gradnikov algoritmov ter zaščiti informacij o uporabnikih in zasebnosti, saj je za potrošnike pomembno, da razumejo, kako oziroma kaj podjetje z njihovimi podatki počne.

Naslednja stopnja izkušnje Samsung portfeljev za leto 2019

Samsung je predstavil tudi inovacije, ki poenostavljajo vsakodnevne naloge ter uporabnikom ponujajo bolj osebno in edinstveno doživetje na način, ki ga zna samo Samsung.


Zabava

Samsung je predstavil svoj 249 cm QLED 8K (največji do sedaj) in dopolnil svojo linijo 2019 s 163 cm, 189 cm, 205 cm in 212.5 cm modeli. Linija 2019 8K z vgrajenim procesorjem Quantum Processor 8K zagotavlja najboljšo kakovost slike QLED, dizajna in pametnih funkcij doslej in vse to v osupljivi ločljivosti 8K. Ne glede na to, ali gledalec gleda vsebino preko pretočnih vsebin, set-top box, HDMI, USB ali celo zrcaljenjem mobilnega zaslona, lahko Samsung tehnologija na osnovi umetne inteligence prepozna in izboljša vse vsebine, ne glede na izvorno ločljivost, na skoraj neokrnjeno kakovost 8K. To je najpametnejši in najmočnejši Samsung televizor.

V letu 2019 Samsung Smart TV ponuja več načinov za iskanje vsebine in večjo združljivost s povezanimi napravami doslej. Z izboljšanim algoritmom AI, ki uporablja uporabniške naročniške storitve, najljubšo vsebino in navade gledanja televizije, Universal Guide uporabnikomolajša iskanje najprimernejše oddaje za ogled. Uporabniki imajo tudi več možnosti kot kadarkoli doslej, da hitro in preprosto najdejo ter nadzorujejo svojo najljubšo vsebino s svojim glasom in z uporabo nove tehnologije Bixby ter AI daljinskega upravljalnika. Amazon Echo in Google Home pa dodatno omogočata še več načinov nadzora nad Samsung televizorji.

Z namenom, da bi uporabnikom Samsung Smart TV ponudil več možnosti zabave, vrednosti in odprte funkcionalnosti platforme, bo spomladi Samsung ponudil na modelih Samsung Smart TV podporo za iTunes Movies in TV Shows ter Apple AirPlay 2. Podpora Samsung Smart TV 2018 bo na voljo preko posodobitve že vgrajene programske opreme. Prvič v industriji se bo tako nova aplikacija iTunes Movies in TV Shows predstavila zgolj na Samsung pametnih televizorjih v več kot 100 državah. Podpora AirPlay 2 bo na voljo na Samsung Smart TV v 190 državah po vsem svetu.

Dom

Hladilnik Family Hub 2019 je še intuitivnejši in še inteligentnejši kot doslej. Nova družinska plošča ponuja popolnoma prenovljeno zaslonsko izkušnjo, ki družinskim članom omogoča komunikacijo in izmenjavo spominov v ustvarjalnem prostoru na sprednji strani hladilnika. Family Hub 2019, ki je prejel nagrado CES 2019 Innovation Award, uporabnikom omogoča interakcijo v naravnem jeziku, pri čemer lahko dobijo odgovore na zapletena vprašanja, prednastavijo pečico, iščejo recepte in celo pokličejo Uber. Poleg tega Bixby na zaslonu prikazuje niz vizualnih informacij za še bogatejšo izkušnjo. Te nove funkcije bodo na voljo tudi prek samodejne posodobitve za večino prejšnjih Family Hub modelov.

Novi sprednji pralni stroj, tudi zmagovalec CES Innovation Award 2019, lahko s funkcijo SuperSpeed zaključi polno obremenitev v samo 30 minutah[3]. Bixby omogoča, da uporabniki nadzorujejo tudi ostale pametne funkcije, kot so pridobivanje priporočil za najboljši cikel pranja, načrtovanje cikla, ki ga je treba končati ob želenem času, samodejno povezovanje sušilnega cikla po opravljenem pranju, ali zgolj spremljanje uporabe za učinkovitejšo upravljanje pralnega stroja.

Delo

Samsung je razkril vrsto novih, inovativnih izdelkov, ki združujejo produktivnost in fleksibilnost, da bi potrošnikom omogočil udobnejše opravljanje vsakdanjih stvari. Preoblikovani prenosni računalnik 9 Pro je zasnovan za »sodobne strokovnjake na poti«, ki jim bo pomagali pri doseganju svojega pravega ustvarjalnega potenciala, medtem ko je prenosni računalnik Odyssey, ki ga poganja novi vrhunski grafični procesor NVIDIA® GeForce RTX ™ 20-series GPU, pripravljen tako za delo kot igro. Samsung Space Monitor uporablja svojo elegantno obliko in funkcionalnost, ki uporabnikom omogoča, da se osredotočijo na tisto, kar je na zaslonu, in ne na tisto, kar je okoli njega. Njegova edinstvena minimalistično vgrajena rešitev, ki varčuje s prostorom, je popolno integrirana sponka, ki se oprime mize in se nagiba naprej in nazaj ter s tem sprosti prostor za doseganje optimalne produktivnosti uporabnikov. Poleg estetike je Samsung prostorski monitor visoke zmogljivosti. 67,5 cm model ponuja ločljivost QHD za neverjetno podrobne in ostre slike, medtem ko 81 cm model predstavlja vsebino v 4K UHD.

Povezana vožnja

Samsung je predstavil tudi svojo najnovejšo inovacijo v avtomobilski tehnologiji in s tem napredek sodelovanja s podjetjem HARMAN. Digitalna kabina (Digital Cockpit) 2019 ponuja izboljšano izkušnjo povezanega avtomobila, osredotočeno na povezljivost, personalizacijo/poosebitev in varnost.

Z vključitvijo Bixby povezane izkušnje lahko vozniki na daljavo, preden gredo na dolgo potovanje, preverijo zalogo goriva ali nastavijo temperaturo avtomobila. Z uporabo vgrajenih fotoaparatov nova Digitalna kabina prepozna specifične voznike in potnike ter v skladu s tem nastavi osebni prostor avtomobila – prilagodi nastavitve zaslona, ​​višino sedeža, osvetlitev in priljubljene sezname glasbenega predvajanja. Potniki lahko uživajo tudi v osebnih zaslonih na zadnjih sedežih in se povežejo s Samsung DeX vgrajenim avtomobilom. Digital Cockpit 2019 zagotavlja tudi varnejše vozne izkušnje z vizualnim sistemom za zamenjavo zrcal in varnostnimi rešitvami, ki temeljijo na fotoaparatih.

Vse to je mogoče zahvaljujoč tehnologiji Cellular-V2X, ki vključuje strokovno znanje podjetja na področju mobilnih omrežnih rešitev z avtomobilskimi tehnologijami. Z Samsung C-V2X bodo avtomobili lahko sprejemali in analizirali informacije, ki bodo izkušnjo vožnje naredile še bolj varno in prijetnejšo.

Rešitve za naprave

Da bi obdržali jutrišnje AI tehnologije, je Samsung poudaril, da se mora današnja AI infrastruktura razviti do te mere, da bo obvladovala inteligenco na robu. Zato si Samsung prizadeva za uvedbo celovitega portfelja rešitev, ki bodo oblikovale prihodnost inteligentnih naprav. Samsung mobilni pomnilniki in procesorji, ki podpirajo AI, vključno z nedavno napovedano Exynos Auto linijo, bodo omogočili hitrejšo in učinkovitejšo obdelavo na napravi. Istočasno pa bodo v prihodnosti napredne rešitve pomnilnika izpolnjevale stroge zahteve podatkovnih središč in podjetij, saj si Samsung želi dokončati tudi bolj zapletene naloge umetne inteligence.


Platforme za robotiko prihodnosti AI

Samsung je ponudil vpogled v prihodnost povezanega življenja in predstavil svoje najnovejše dosežke na področju robotskih platform, vključno s storitvami Samsung Bot Care, Samsung Bot Air, Samsung Bot Retail in Samsung GEMS. Med platformami za robotiko je Samsung prvič javno predstavil Samsung Bot Care, ki potrošnikom pomaga pri vodenju vsakodnevnih zdravstvenih rutin. S svojim napredkom na področju AI in robotike podjetje izkorišča svoja najboljša sredstva, zavoljo pozitivnega vplivanja na družbo in oblikovanja boljšega sveta. Za več informacij, vključno s fotografijami in videoposnetki, obiščite spletno stran www.samsung.com.

[1] Evropski inštitut za telekomunikacijske standarde

[2] Zvezna komisija za komunikacije

[3] Temelji na uporabi SuperSpeed normalnega cikla z 8 lb obremenitvijo.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več