Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

18.04.2019      16:16
Testiramo

QNAP TS-932X NAS za 9 diskov

NAS strežnik za 9 diskov (5x 3.5 HDD, 4x 2.5 HDD ali SSD).

QNAP TS-932X je NAS, ki ga lahko opremite s petimi 3,5-palčnimi trdimi diski in štirimi 2,5-palčnimi SSD-ji ter je prvi NAS na ARM-ju, ki podpira tehnologijo Qtier. Ta kompaktni hibridni NAS se ponaša z dvemi  priključki 10GbE SFP + in je idealen za male in srednje velike organizacije kot tudi domače pisarne.

Tisti, ki iščejo cenovno ugodno alternativo močnejšemu in dražjemu TVS-951X, bodo tukaj našli veliko. TS-932X je opremljen s 4-jedrnim procesorjem AnnapurnaLabs Alpine AL-324, 1,7 GHz Cortex-A57, podpira največ 16 GB spomina in protokol SATA 6 Gb/s. Štiri 2,5-palčna ležišča se uporabljajo za predpomnjenje s SSD diski, kar lahko še dodatno drastično pospeši potek naključnih IOPS zahtevnih aplikacij. Tehnologija podjetja Qtier omogoča samodejno stalno optimizacijo uporabe pomnilnika med diski SSD in pogoni SATA.

QNAP omogoča tudi izredno varno shranjevanje podatkov preko 256-bitnega NAS šifriranja. V okolju Windows (z uporabo dveh priključkov 10GbE SFP+) je TS-932X zmožen dosegati hitrosti branja do 1966 MB/s in zapisovanja 835 MB/s, medtem ko za šifrirane podatke do 1148 MB / s in 478 MB/s. S temi hitrostmi bo novi QNAP NAS  zagotovo zadostil namenom uporabe virtualizacije, hitrega varnostnega kopiranja in obnavljanja ter aplikacij za obdelavo večjih količin podatkov.

Oblika in izdelava

TS-932X je skoraj identičen TVS-951X s črno aluminijasto kovinsko konstrukcijo, v kateri je 9 pogonskih ležišč. Ta robusten NAS strežnik ima 5x 3,5-palčna mesta, ki so navpično zložena nad 4 horizontalno postavljena 2,5-palčna SSD mesta. Na levi strani sprednje plošče se nahajajo LED lučke statusa, LAN in USB, sledijo spodnje LED-lučke pogona, slednje pa so označene s številko pogona. Spodaj je gumb za vklop / izklop in gumb / vhod USB One Touch Copy.

na zadnji plošči je velik sistemski ventilator. Preostali del povezav na TS-932X se nahaja na desni strani, torej to so vrata USB 2.0, dvojna vrata Gigabit Ethernet RJ45, dvojna vrata SFP+ in avdio vrata. Gumb za ponastavitev, zvočnik, vhod za napajanje in varnostna reža Kensington se prav tako nahajajo na zadnji plošči.

Zaključek

Na splošno je TS-932X še ena odlična različica QNAP-a. Čeprav ni tako zmogljiv kot npr. skoraj identičen TVS-951X, je ta kompaktna rešitev za shranjevanje s 9 ležišči odlična dostopnejša alternativa. Prav tako se ponaša s solidno zmogljivostjo preko svojega Alpine Quad-core 1.7 GHz Cortex-A57 procesorja, največ 16 GB RAM-a in dveh 10GbE SFP+ vrat. TS-932X kot tak, je odličen za vse tiste, ki potrebujejo večjo zmogljivost in pri tem upoštevajo stroške. Podobno kot pri drugih napravah QNAP tega razreda, je TVS-951X poudarjen s svojim preprostim hibridnim dizajnom. Na sprednji plošči je nameščenih pet 3,5-palčnih ležišč za pogone in štiri 2,5-palčne SSD reže, ki uporabnikom omogočajo vzpostavitev učinkovitega hibridnega pomnilnika za povečanje zmogljivosti prek predpomnjenja SSD in tehnologije Qtier za samodejno prestavljanje.

Performančno je QNAP NAS zabeležil svojo najboljšo zmogljivost 4K in 8K pod iSCSI povezljivostjo, dosegel je vrhunske rezultate, kot je razvidno iz zgornjih grafov.

QNAP TS-932X torej ponuja veliko možnosti za shranjevanje in povezljivost SSD rež za t.i. "tiering" in hitrejše hitrosti prenosa podatkov.

Uradni uvoznik in distributer: Elkotex d.o.o.

Na voljo pri vseh večjih spletnih trgovcih.

Ti je mar za varnost, ko na telefon nalagaš aplikacije?

Huawei s tehnologijo 5G, ki je hitrejša, cene... 5
TistoPravo  |  Preko kabla stalnih 1mb/s pomeni več kot...
Kako predhodno namestiti posodobitev Windows ... 1
Domen Valentinuzzi  |  Je že dost ok za namestitev, ker je tudi...
Novosti na T-2 televiziji 1
Lara Požun  |  Manjka jim še kar nekaj do ostalih konku...
Sony presenetil z nadvse zanimivim telefonom 1
Matjaz Mraz  |  Jaz imam ze 4 Xperio in nimam nobenih te...
Uporabniki naprav Android spet v težavah 3
TheJanez59 .  |  Ni šans !