Računalništvo, telefonija
08.07.2019 08:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Rabljen ali tovarniško obnovljen računalnik? Odlična izbira!

Zmogljiv in kakovosten računalnik lahko dobite tudi po zelo ugodni ceni. Ta res ne bo nov, ampak verjemite, da razlike v delovanju med rabljenim in novim računalnikom ne boste opazili.
A kvaliteta
A kvaliteta

Nakup novega računalnika lahko namreč kar precej poseže v vaše finance. Zato je odločitev za nakup rabljene ali tovarniško obnovljene opreme pametna odločitev.

V spletni trgovini PoceniPC.com so za vas pripravili podroben opis kategorij, tako da boste pred nakupom dobili vse informacije o kakovosti naprav. V priloženi tabeli (med fotografijami) poglejte, kako računalnike na spletni strani označujejo in kaj posamezna oznaka pomeni.

Uvod v rabljeno računalniško opremo

Večina rabljenih računalnikov je na trgu le zaradi lizing pogodb, s katerimi se podjetja zavežejo, da računalniško opremo po določenem obdobju zamenjajo. Tako gre lahko tudi za zelo malo rabljene računalnike, ki jih pri PoceniPC.com odkupijo, jih v svojem servisu skrbno očistijo in preverijo delovanje. To mora biti brezhibno. Oprema je po pregledu pripravljena za prodajo, njeno brezhibno delovanje pa jamčijo tudi z 1-letno garancijo, ki jo lahko podaljšate na 3 leta.

RAZREDI KAKOVOSTI:


Kot novo

Tu gre dejansko za opremo, ki je kot nova – je oprema, ki je najbolje ohranjena in v večini primerov tudi na videz ne boste mogli oceniti, ali je rabljena ali dejansko nova. Na računalnikih tako ni vidnih znakov uporabe. Sicer pa so rabljeni računalniki, prenosniki in monitorji business kvalitete izjemno trpežni, zmogljivi in zgrajeni iz najkakovostnejših materialov, kar jim tudi podaljša življenjsko dobo.

A kvaliteta

Kot vsi izdelki so tudi ti rabljeni in delujejo brezhibno. Kljub morebitnim manjšim praskam na ohišju so to kvalitetni računalniki. Pri A kvaliteti gre za komaj opazne praske, ki večino uporabnikov ne bodo zmotile.

A- kvaliteta

Prenosniki, računalniki in monitorji A- kvalitete so tisti, pri katerih so znaki obrabe že nekoliko bolj vidni, a so še vedno lepo ohranjeni. Opazili boste rahlo obrabo na tipkovnici ali sledilni plošči (touchpad), tudi na ohišju je lahko kakšna praska več, najdete lahko še kakšne manjše otipljive kozmetične napake. A- kvaliteta ponuja na primer isti računalnik kot »A« ali »Kot novo«, a za manj denarja.

B kvaliteta

Najprej morate vedeti, da tudi ti računalniki delujejo brezhibno. So pa to računalniki za tiste, ki bi želeli čim več prihraniti. V tej kategoriji dobite računalnike z raznimi estetskimi nepravilnostmi, z večjimi otipljivimi kozmetičnimi napakami, z obrabo na tipkovnici, z manjkajočimi deli ali na primer s počenim delom ohišja. V vsakem primeru pa gre za nemoteče elemente in super kupčijo za tiste, ki jih obrabljen izgled računalnika ne moti.

Ne pozabimo na tovarniško obnovljeno računalniško opremo

Tako imenovano refurbished računalniško opremo imenujemo tudi Outlet – Open Box. Predstavljajo jo računalniki in prenosniki, ki so bili razstavni eksponati. To so ponavadi neprodane zaloge, sejemski artikli in artikli z odprto embalažo. So nerabljeni artikli, ki pa imajo 20–30 % nižjo ceno od novih. Znaki uporabe pri takšnih računalnikih niso vidni, ker pravzaprav nikoli niso bili v dejanski uporabi. Kakšna mini praskica je prej velika redkost kot kaj običajnega. Pri PoceniPC.com imajo zelo pestro izbiro teh izdelkov, tako da se najde za vsakega nekaj.

Kako pa je z vzdržljivostjo baterije?

Pred prodajo prenosnika preverijo tudi baterijo. Pomembno je, da vzdrži vsaj dobro uro. Baterija rabljenega prenosnika pa ima tudi 6-mesečno garancijo.

Če bi želeli računalnik in bi pri tem radi prihranili, obiščite PoceniPC.com. Katero kategorijo rabljenega računalnika boste izbrali, pa je odvisno od tega, koliko želite prihraniti.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INSIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INSIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INSIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več