Računalništvo, telefonija
15.02.2019 11:47

Deli z drugimi:

Share

Racionalno in učinkovito 3D konstruiranje

Z novo generacijo programa Solid Edge je podjetje Siemens Industry Software ponudilo konstruktorjem v elektro strojegradnji vrhunsko in cenovno racionalno rešitev za 3D konstruiranje, dopolnjeno z veliko dodatnimi aplikacijami.
Racionalno in učinkovito 3D konstruiranje
Racionalno in učinkovito 3D konstruiranje

V podjetju Siemens Inudstry Software, ki je danes povsem vodilni proizvajalec programske opreme CAD/CAM in PLM tehnologije, se zavedajo, da imajo velike korporacije s področja avtomobilske, letalske, ladjedelniške in podobne industrije pri razvoju svojih izdelkov posebne zahteve. Za CAD/CAM/CAE področje jim je namenjen program NX.

Velika večina ostalih podjetij, posebno s področja elektro-strojegradnje za konstruiranje in izdelavo svojih izdelkov namenja bolj enostaven, pa tudi izredno učinkovit 3D modelirnik Solid Edge. Več tisoč uporabnikov programa Solid Edge po vsem svetu, v manjših in srednje velikih podjetjih, želi svoje izdelke razvijati v urejenem PLM okolju, ki jim omogoča maksimalno učinkovito uporabo svojih podatkov in drugih informacij o izdelkih, pa tudi optimizacijo procesov pri razvoju izdelkov. Program Solid Edge je podprt in integriran s PLM aplikacijo Teamcenter, podjetja Siemens Industry Software, ki ima več milijonov uporabnikov po celem svetu.

Enako integrirano, s polno asociativnostjo, so uporabnikom programa Solid Edge z moduli Solid Edge CAM Pro na voljo povsem vodilni NX algoritmi za NC tehnologijo, od 2.5 do 5-osnih in najnovejših Additive Machining tehnologij, ki v fazi izdelave kombinirajo metode 3D Printing in NC obdelave. Uporabniki programa Solid Edge zaradi Sinhrone tehnologije, ki je patentirana rešitev podjetja Siemens, lahko izredno hitro pripravijo model za NC obdelavo. Generirane poti orodja so optimizirane do te mere, da so časi strojnih obdelav tudi do 30 % krajši, glede na mnoge, v praksi uporabljene rešitve.

Že dolgo znane vrhunske Solid Edge aplikacije za 3D modeliranje, za modeliranje izdelkov iz pločevine (sheet metal), za izdelavo tehnične dokumentacije (2D Drafting), za modeliranje največjih sklopov z več deset tisoč komponentami, za inženirske izračune in končno izdelavo fotorealističnih slik (rendering), so sedaj dopolnjene s povsem vodilnimi CAD rešitvami za uporabo v elektrotehniki in elektroniki podjetja MENTOR GRAPHICS, ki se je podjetju Siemens pridružilo v lanskem letu, del njihovih rešitev pa je integriralo v okolje programa Solid Edge.

Solid Edge omogoča tudi nov način generativnega modeliranja, poznanega kot optimizacija topologije. S tem načinom se doseže popolno ravnovesje med trdnostjo in težo izdelka. Reverzni inženiring omogoča, da se pri konstruiranju enostavno uporabi tudi skenirane modele. Solid Edge omogoča 3D tiskanje neposredno iz programa in izvoz v standardne formate, kot sta STL in 3MF. Poleg standardnih analiz trdnosti posameznih komponent in sestavov ter analiz mehanizmov, Solid Edge omogoča tudi analize toka tekočin in prenosa toplote. Ob izdelavi klasične tehnične dokumentacije ponuja še 3D opisovanje modelov in tako odpira pot v model based definition način dela.

Več preberite na its-plm.si. (P.R.)

Normal
0

21

false
false
false

SL
X-NONE

X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Navadna tabela”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
text-autospace:ideograph-other;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,sans-serif;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-language:EN-US;}


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več