Računalništvo, telefonija
09.01.2019 12:46
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalnik kot nov, a veliko cenejši

.. Brez računalnika danes težko delujemo. Potrebujemo ga doma, v službi ali za izobraževanje. Zmotno pa je prepričanje, da moramo za računalnik nameniti goro denarja, saj lahko za zmerno ceno dobimo že precej zmogljivo napravo ..
Morda še niste pomislili na zanimivo možnost – nakup rabljenega ali tovarniško obnovljenega (refurbished) računalnika.
Morda še niste pomislili na zanimivo možnost – nakup rabljenega ali tovarniško obnovljenega (refurbished) računalnika.

Zagotovo ste že bili v položaju, ko je vaš stari računalnik oddelal svoje, vi pa ste morali oddati seminarsko nalogo ali projekt. Spraševali ste se, kaj zdaj, ter se lotili brskanja in ugotavljanja, katerega bi si omislili, obenem pa tudi, katerega si sploh lahko privoščite. Vedno namreč želimo za svoj denar dobiti kar najbolj zmogljivo napravo.

Rabljeno ali tovarniško obnovljeno

Morda še niste pomislili na zanimivo možnost – nakup rabljenega ali tovarniško obnovljenega (refurbished) računalnika. Na prvo žogo je ta možnost videti slabša od nove naprave, pa vendar ni tako.

Rabljena oprema je tista, pri kateri kupec za svoj denar dobi zelo veliko. To je oprema, ki je že bila v uporabi, a je skrbno očiščena in testirana, da stranke dobijo artikel, ki je »kot nov«, na njem lahko pričakujete le manjše praske. Ta oprema ima v spletni trgovini PoceniPC.com eno leto garancije, razen če je ob artiklu navedeno drugače.

V spletni trgovini PoceniPC poleg rabljene prodajajo tudi tovarniško obnovljeno (refurbished) računalniško opremo. Morda še ne veste, kaj je to? Cene, modeli in konfiguracije računalniške opreme se danes spreminjajo izredno hitro. Največji proizvajalci izdelujejo ogromne količine izdelkov. Po nekaj mesecih že pošljejo na trg nove modele in starejše umaknejo iz trgovin. Tako se na trgu kar naenkrat pojavijo računalniki, ki so jih zamenjali novi modeli. Računalniki, ki so večinoma neprodane zaloge, sejemski artikli in artikli z manjšimi vizualnimi napakami, so tovarniško obnovljeni (refurbished) računalniki, ki so vedno nerabljeni, a veliko cenejši od novih.

Razporeditev znakov na tipkovnicah takšnih izdelkov, torej rabljenih ali tovarniško obnovljenih, se lahko razlikuje od slovenske, ker oprema prihaja iz različnih držav. Prav zato v takšnih primerih pri PoceniPC.com priložijo nalepke s slovensko razporeditvijo ali naredijo lasersko gravuro slovenskih znakov.

Ste še vedno v dvomih?

Se še vedno sprašujete, zakaj za vraga bi kupili obnovljeno ali rabljeno opremo? Kakovostno obnovljena računalniška oprema je vedno cenejša od nove. Velika večina te opreme se na trgu pojavi le zaradi pogodb, ki podjetja zavezujejo, da opremo zamenjajo. Nekaj izdelkov konča na trgu rabljene opreme tudi zaradi okvar, ki jih posebej za to specializirani serviserji odpravijo, tako da so skrbi odveč.

Z rabljeno IT opremo boste zlahka dosegli želeno zmogljivost. So namreč podjetja, ki za svoje delo stalno potrebujejo opremo najvišjih zmogljivosti, ki pa zanje hitro postane prepočasna in jo morajo zamenjati. Takšna oprema je za domačo uporabo več kot primerna in bo hitro odtehtala svojo ceno.

Tudi pri zanesljivosti ni treba izgubljati besed. Rabljen kakovosten računalnik priznane znamke bo vedno bolj zanesljiv od “no name” računalnikov. Poleg tega bo šel skozi skrben pregled strokovno usposobljenega serviserja.

Kakovostni produkti in nizka cena

Na spletni strani PoceniPC.com je več kot 300 produktov, tako da boste zagotovo našli nekaj zase. Pohvalijo se lahko tudi s tem, da se kar 81 odstotkov strank k njim vrne. Med ključne prednosti pred konkurenco sami uvrščajo široko paleto izdelkov, hitro dostavo po vsej Sloveniji in predvsem kakovostne produkte z nizko ceno.

PoceniPC.com nudi tudi servisne storitve na področju računalništva. In še zanimivost, ki vam utegne priti še kako prav: medtem ko je vaša naprava na servisu, omogočajo ugoden najem računalnika ali prenosnika. Pri tem plačate največ sedem dni najema, tudi če servis traja dlje.

Pa še uporaben nasvet: če ne veste, kam bi s svojim starim računalnikom, ga nikar ne zavrzite. Omogočajo odkup starih računalnikov po sistemu staro za novo. S tem boste privarčevali nekaj denarja in obenem skrbeli za naravo, saj je najboljša reciklaža prav ponovna uporaba.

Za več informacij in ogled aktualne ponudbe obiščite njihovo spletno stran PoceniPC.com. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INSIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INSIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INSIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več