Računalništvo, telefonija
18.06.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Ruskemu ministru Konstantinu Noskovu na obisku Iskratela predstavili rešitve za varno in pametno prihodnost

Iskratel je gostil ministra za digitalni razvoj, zveze in množične komunikacije Ruske federacije, Konstantina Noskova. Ruskega ministra je na prvem uradnem obisku v kranjskem visokotehnološkem podjetju spremljala njegova najožja ekipa ter veleposlanik Ruske federacije v Republiki Sloveniji, dr. Doku Zavgajev.
Ruski minister Konstantin Noskov in ruski veleposlanik v Sloveniji, Doku Zavgajev z gostiteljema, glavnim direktorjem Iskratela, mag. Željkom Puljićem in glavnim direktorjem Iskrauraltela, Vladislavom Davidovim.
Ruski minister Konstantin Noskov in ruski veleposlanik v Sloveniji, Doku Zavgajev z gostiteljema, glavnim direktorjem Iskratela, mag. Željkom Puljićem in glavnim direktorjem Iskrauraltela, Vladislavom Davidovim.

Po sprejemu so gostom predstavili skupino Iskratel, hčerinsko podjetje Iskrauraltel (IUT) iz Jekaterinburga z glavnim direktorjem Vladislavom Davidovim na čelu, razvojno strategijo skupine in ključne usmeritve v digitalizacijo industrij ter peto generacijo brezžičnih omrežij 5G.

V sodobnem Poslovno-referenčnem centru so si gostje lahko ogledali simulacije Iskratelovih rešitev ter aplikacij za varno in pametno prihodnost, ki jih razvijajo v svojih treh kompetenčnih centrih: v Kranju, Jekaterinburgu in Skopju. Gre za rešitve za energetiko, naftno-plinsko industrijo, komunikacije za izredne razmere (sistem 112) in eCall, rešitve za varna in pametna mesta, operativne komunikacije v transportu, sistem informiranja in obveščanja ter upravljanje odzivanja na izredne dogodke. V Iskratelovi proizvodnji so si gostje lahko ogledali tudi storitve proizvodnje in integracije elektronskih komponent za številne industrije.

Obisk ruske delegacije sledil uradnemu slovensko-ruskemu srečanju na Bledu
Prvi uradni obisk ruskega ministra v Iskratelu je sicer sledil XV. Plenarnemu zasedanju Medvladne slovensko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje, ki sta ga vodila slovenski minister za zunanje zadeve dr. Miroslav Cerar in minister Konstantin Noskov na Bledu. Ministra sta se strinjala, da je dosedanje sodelovanje med Slovenijo in Rusko federacijo dobro in so priložnosti za njegovo okrepitev na področju visokih tehnologij v različnih sferah gospodarstva. Ruska federacija je namreč pomembna gospodarska partnerica Slovenije. Od leta 2017 ponovno beležimo povečanje blagovne menjave med državama, ki je v letu 2018 znašala 1 milijardo 161 milijonov evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Kontron, d. o. o.
Za več informacij so vam na voljo pri Kontron, d. o. o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Kontron, d. o. o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več