Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

08.01.2019      7:00
Širitev ekosistema HDR10+ in gradnja certifikacijskega centra

Samsung HDR10+ ekosistem

S programom za certificiranje in logotipom HDR10+ izboljšuje izkušnjo gledalcev z bolj realistično vsebino že več kot 40 članov; vključno z ustvarjalci vsebin, proizvajalci čipov za pametne telefone in drugimi.

Ljubljana, Slovenija; Seul, Južna Koreja – 7. januar 2019 – Samsung Electronics Co., Ltd. je najavil širitev svojega ekosistema HDR10+ na 45 industrijskih partnerjev in gradnjo novega certifikacijskega centra na Kitajskem. Nova partnerstva, ki zajemajo vse od pretakanja spletnih vsebin in vsebinskih storitev do industrije polprevodnikov, bodo gledalcem omogočila bolj kakovostno sliko v realnih pogojih in razširila vpliv tehnologije HDR10+ v različne tržne segmente.

Junija je Samsung Electronics lansiral certifikat in logotip programa HDR10+ v sodelovanju z 20th Century Fox in Panasonicom. HDR10+ je standardna tehnologija za obdelavo slike naslednje generacije podjetja Samsung, ki za bolj realističen prikaz slike ob gledanju optimizira raven svetlobe in kontrastov za vsak prizor, da svetlejše prizore posvetli in temnejše zatemni.

Zahvaljujoč novim partnerstvom podjetja Samsung s ponudniki vsebin, bodo potrošniki lahko kmalu dostopali do še več vsebin v živih in realističnih barvah. Rakuten TV, evropski ponudnik pretočnih storitev, bo s ponudbo vsebine HDR10+ začela v prvi polovici naslednjega leta. MEGOGO, eden največjih med ponudniki storitev OTT/VOD med skupnostjo neodvisnih držav (CIS) in Vzhodno Evropo, trenutno zaključuje postopek licenciranja HDR10+ in uradnim prevzemom, namerava vsebine HDR10+ objaviti na svoji platformi, ki jih bo mogoče predvajati na vseh Samsung Smart TV napravah. ARSPRO, s sedežem v Moskvi, je produkcijski studio, ki je implementiral tehnologijo HDR10+, vključno z uporabo dinamičnih metapodatkov. Uspešno so izvedli prenovo prvih nekaj serij programov v HDR10+. 3. decembra letos je ivi, največji ruski ponudnik storitev OTT/VOD, prvič predstavil pet evropskih serij v tehnologiji HDR10+, za uporabnike Samsung Smart TV v Rusiji in regiji CIS.

»S tem, ko HDR postaja ena najpomembnejših tehnologij za izredno visoko kakovost slike, postaja Samsung HDR10+ format vse bolj prepoznaven in velika podjetja iz različnih panog so ga že dobro sprejela. Samsung bo še naprej gradil na tem, utrdil vodilno vlogo na področju tehnologije HDR in ohranil svojo prisotnost na globalnem trgu televizorjev,« je dejal Hyogun Lee, izvršni podpredsednik za Visual Display Business pri Samsung Electronics.

Leta 2017 je Samsung lansiral vrhunsko storitev za pretočne vsebine skupaj z Amazonom in storitev Prime Video je prva storitev za pretočne vsebine, ki prinaša vse 4K (UHD) video vsebine v HDR10+. Leta 2018 je Amazon integriral HDR10+ podporo v Amazon Fire TV Stick 4K, ki se je začela v oktobru. Še en HDR10+ partner je Warner Bros; Home Entertainment je do sedaj ustvaril več kot sedemdeset s HDR10+ kompatibilnih naslovov in v začetku naslednjega leta načrtuje več kot 100 naslovov za digitalno distribucijo v HDR10+.

Samsung svoja partnerstva gradi tudi z vodilnimi proizvajalci čipov za pametne telefone. Qualcomm, ameriški proizvajalec polprevodnikov in telekomunikacijske opreme ter član združenja HDR10 +, je nedavno najavil, da bodo HDR10+ podpirali njihovi novi čipi Snapdragon 855. Tudi Arm, britansko vodilno podjetje na področju inovacij v mobilni tehnologiji, ki je uspešno sodelovalo s Samsung System LSI, se bo pridružilo omrežju HDR10+, kar bo še povečalo vpliv HDR10+ v mobilni kategoriji.

Poleg tega namerava Samsung v decembru zgraditi nov HDR10+ center na Kitajskem s TIRT, nacionalnim centrom za testiranje in inšpekcijo za kitajsko potrošno elektroniko. Center je zasnovan za pomoč kitajskim proizvajalcem televizorjev, vključno s podjetji Hisense, TCL in Konka, pri dostopanju do certifikacijskega postopka in posledično pospešitve širitve ekosistema HDR10+. Kitajski center sledi odprtju certifikacijskih centrov zgrajenih v Koreji, ZDA in na Japonskem v začetku letošnjega leta.

Katero aplikacijo za neposredno sporočanje uporabljaš?

Avtonomni električni tovornjak na Švedskem že... 4
AxCrypt  |  Ponekod je bolje uporabljati mašine. Dol...
Kako najbolj enostavno kupiti bitcoin? 31
Matej Ljubljan  |  Slovnica pa na ravni nigerijskega scama,...
Vesoljski svetovni splet končno postaja resni... 1
slo81a  |  Če ne bo podjetje prej propadlo.
Google že pričel z razvojem Androida R 1
Mazinga  |  V tem trenutku me bolj zanima kaj bo usp...
Avtonomni električni tovornjak na Švedskem že... 4
Mihael Tominšek  |  Krasno. Milijarde se vlagajo v tehnologi...